Cum se restabilește copiile de rezervă Clonezilla pe diferite partiții

Wiederherstellen von Clonezilla-Sicherungen auf verschiedenen Partitionen
⏱️ 7 min read

Clonezilla este un software popular pentru a vă clona hard diskul. Cu toate acestea, dacă ați încercat să restaurați backupul unei partiții specifice pe un nou HDD pe care l-ați configurat deja, este posibil ca Clonezilla să fi refuzat să o facă. Este posibil să fi insistat să selectați automat diferite partiții și să nu vă permită să alegeți unde doriți restaurarea copiei de rezervă.

În acest ghid, vă arătăm cum să restaurați copia de rezervă Clonezilla la o altă partiție la alegere (nu la alegerea sa).

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Problema cu atribuțiile de stocare modificate

Când a încercat să restaureze o copie de rezervă Windows anterioară prin Clonezilla, ca în cazul nostru, a insistat să o restabilească pe dispozitivul „sda” în locul destinației noastre preferate: „sde”. Clonezilla a blocat tare atribuirea „sdX” a partițiilor originale și nu ar permite restabilirea backupului la altele diferite.

Este o alegere justificată, având în vedere interesele superioare ale utilizatorului. Clonezilla încearcă să restabilească partițiile în locația lor originală, astfel încât sistemele de operare din interior să rămână în stare de funcționare după restaurare.

O soluție la o astfel de problemă ar fi să rearanjați toate dispozitivele de stocare în același mod în care au fost inițial, astfel încât Clonezilla să poată recunoaște dispozitivul și să-și facă treaba. Există o altă soluție: puneți-l pe Clonezilla să vă recunoască noua configurare.

Editare manuală a copiilor de rezervă

Să începem prin a presupune că aveți deja o copie de rezervă pe care doriți să o restaurați.

Deschideți managerul de fișiere și efectuați o vizită la dosarul copiei de rezervă. Duplicați-l ca măsură de precauție, deoarece îi vom modifica direct fișierele. O mișcare greșită și backupul ar putea deveni inutil.

Clonezilla Alternative Destination Backup Backup

Să presupunem că doriți să restaurați o copie de siguranță cu două partiții, cum ar fi o copie de rezervă tipică Clonezilla a unei partiții de sistem Windows și partiția de încărcare însoțitoare pe un HDD secundar gol. HDD-ul poate avea spațiu liber suficient, dar Clonezilla nu poate restabili spațiul gol. Pentru aceasta, vom folosi GParted pentru partiționarea HDD-ului. Puteți sări peste acest pas dacă intenționați să restaurați peste partițiile existente.

Clonezilla Alternative Destination Hdd Cu Spațiu Gol

Faceți clic dreapta pe spațiul nealocat și creați două partiții goale în care vor fi restaurate partițiile originale din copie de rezervă.

Notă: noile ținte de partiție ar trebui să fie cel puțin la fel de mari ca partițiile originale. Clonezilla nu poate, de exemplu, să restaureze o copie de rezervă a partiției de 100 GB pe o partiție goală de 80 GB.

Verificați de două ori atribuirea „sdX” a fiecărei partiții și notați-le pe cele pe care le veți folosi ca destinație.

Reveniți la dosarul clonei copiei de rezervă. Trebuie să subliniem acest lucru: lăsați neatinsă copia de rezervă originală și modificați doar clona. Redenumiți folderul în ceva de genul „Test de rezervă” pentru a vă asigura că vă aflați în folderul corect și că nu modificați copia de rezervă originală.

Vedeți cum unele dintre fișiere au atribuțiile sdX ale dispozitivelor / partițiilor originale în numele lor? Este timpul să le redenumiți. Dacă sursa dvs. de rezervă a fost „sda2” și „sda3” de pe dispozitivul „sda”, ca în cazul nostru, dar acum doriți să o restaurați pe partițiile „sde3” și „sde4” de pe dispozitivul „sde”, redenumiți toate fișierele în reflectă acea schimbare.

Clonezilla Destinație alternativă Redenumirea fișierelor de copiere de rezervă la numele partiției corespunzătoare
Cum se restabilește copiile de rezervă Clonezilla pe diferite partiții

Următorul pas este să editați fișierul „dev-fs.list” cu un editor de text. În interior veți găsi referințe la partițiile anterioare. Actualizați-l pentru a reflecta noua dvs. schemă de partiție.

Să repetăm ​​acest ultim pas din motive de claritate (și pentru a reduce la minimum orice șansă ca o mișcare greșită să conducă la pierderea datelor). Dacă „dev-fs.list” conține referințe la partițiile „sda1” și „sda2”, dar doriți să restaurați copia de rezervă a partițiilor „sde3” și „sde4”, înlocuiți „sda1” cu „sde3” și „sda2” cu „Sde4”.

Repetați pasul anterior cu fișierul „piese”.

Salvați modificările pentru ambele fișiere și părăsiți editorul de text.

Restabiliți copiile de rezervă unde ar trebui să fie

Trageți din nou pe Clonezilla. Alegeți „Restabiliți partițiile” și îndreptați-l către folderul în care păstrați copiile de rezervă. Cu toate acestea, de data aceasta, alegeți noua copie de rezervă redenumită pe care tocmai ați editat-o ​​pentru a indica noua schemă de partiție.

Destinație alternativă Clonezilla Alegeți Backup editat

Într-unul dintre pașii următori, Clonezilla va raporta că a găsit copii de rezervă pentru noile partiții „sdX” în locul originalelor!

Clonezilla Alternative Destination Success Proper Partitions

Verificați de două ori dacă restaurați la locul potrivit și nu peste alte partiții care conțin date utile, atunci când Clonezilla întreabă despre aceasta, chiar înainte de a începe efectiv să restaurați copia de rezervă.

Restabilirea destinației alternative Clonezilla după crearea partițiilor lipsă

Succes! După restaurarea copiei de rezervă, montați noile partiții și verificați conținutul acestora. În cazul nostru, totul era în stare de funcționare, unde ar trebui să fie.

Clonezilla Alternative Destination Verificați conținutul partiției restaurate montate

Sperăm că acest lucru v-a ajutat să restabiliți copiile de rezervă acolo unde le-ați dorit. Știți, de asemenea, că puteți utiliza Clonezilla pentru a crește dimensiunea HDD-ului VirtualBox? Folosiți o altă soluție care vă permite să alegeți unde doriți să restabiliți datele în mod liber? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Legate de:

  • Cum se clonează Windows 10 pe un SSD
  • Cum se utilizează instantanee și clone ZFS
  • Cum să creați o clonă de pornire a computerului dvs. Mac

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x