Cum se restabilește pictograma OneDrive lipsă pe bara de activități din Windows 10

Cum se restabilește pictograma OneDrive lipsă pe bara de activități din Windows 10

Dacă utilizați un PC cu Windows 8.1 sau 10, o consolă Xbox One, o tabletă Microsoft Surface sau un Windows Phone, atunci trebuie să fiți familiarizat cu OneDrive. Acest serviciu este disponibil gratuit pentru toți utilizatorii Microsoft care au un cont. Oferă un mod perfect de găzduire a fișierelor dvs. în cloud, în special de pe un dispozitiv Microsoft.

În Windows 10 pictograma OneDrive va fi de obicei afișată în partea stângă a barei de activități. Această pictogramă este poarta către caracteristicile bogate pe care le deține serviciul OneDrive. Din păcate, de câteva ori această pictogramă dispare din bara de activități, lăsând un utilizator cu opțiuni limitate pentru accesarea OneDrive.

Acești pași trebuie parcurși dacă pictograma OneDrive lipsește din bara de activități.

Activați pictograma în tava de sistem

Următoarea metodă va funcționa pentru orice pictogramă care lipsește pe bara de activități.

1. Faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați opțiunea „Setări pentru bara de activități”.

2. În fereastra setărilor barei de activități derulați în jos până la „zona de notificări”. Selectați opțiunea „selectați pictograma care apare pe bara de activități”.

onedrive-taskbar-settings-notification

3. Verificați comutatorul de comutare de lângă Microsoft OneDrive. Dacă este dezactivat, asigurați-vă că îl schimbați pe activat.

onedrive-taskbar-settings-switch

Afișează pictograma OneDrive

Problema ar putea fi adesea doar o pictogramă ascunsă OneDrive. Acest lucru este frecvent în Windows 10, mai ales atunci când există prea multe pictograme pe bara de activități. Pentru a verifica dacă acesta este cazul cu pictograma OneDrive din sistemul dvs., faceți clic pe pictograma afișează pictogramele ascunse de pe bara de activități. Aceasta este pictograma în formă de săgeată în sus, în stânga barei de activități. Dacă faceți acest lucru, veți descoperi toate icoanele ascunse. Dacă OneDrive a fost ascuns, acesta va fi afișat în fereastra de tip pop-up mică. În cazul meu, așa cum este indicat în imaginea de mai jos, OneDrive nu este ascuns.

onedrive-taskbar-hidden-icons

Resetați OneDrive

Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu a funcționat pentru dvs., acesta este un al treilea pas de încercat. Resetarea OneDrive va remedia problema dacă este cauzată de un cache OneDrive rupt. Urmați acești pași pentru a reseta OneDrive.

1. Apăsați Victorie + R pentru a deschide fereastra Run. Copiați și lipiți textul de mai jos și faceți clic pe OK.

onedrive-taskbar-reset

2. Așteptați aproximativ două minute pentru a vedea dacă apare pictograma OneDrive. Dacă nu, repetați procesul folosind calea de mai jos de această dată.

Această soluție ar trebui să afișeze din nou pictograma OneDrive.

Verificați setările politicii

Dacă resetarea nu a funcționat, un ultim pas este verificarea setărilor politicii. Uneori ar putea fi o problemă cauzată de aplicații terțe sau de programe anti-urmărire. Acestea au adesea efectul de a aduce modificări sistemului de operare și pot dezactiva pictograma OneDrive. Verificarea setărilor de politică devine necesară dacă acesta este cazul.

Pentru a verifica Editorul de politici de grup Windows 10 și pentru a găsi și rezolva orice modificări cauzate de programe terțe pe OneDrive, urmați acești pași.

1. Tastați gpedit.msc în fereastra Run.

onedrive-taskbar-gpedit

2. Navigați la „Configurare computer -> Șabloane administrative -> Componente Windows”. Faceți dublu clic pe opțiunea OneDrive din panoul din dreapta.

onedrive-taskbar-gpedit-components

3. Faceți clic dreapta pe „Preveniți utilizarea OneDrive pentru stocarea fișierelor”, apoi faceți clic pe Editare.

4. Asigurați-vă că pentru setarea politicii este ales „Nu este configurat” sau „Dezactivat”. Faceți clic pe Aplicare și OK.

onedrive-taskbar-policy-settings

5. Reporniți computerul și problema ar trebui rezolvată.

Concluzie

În timp ce pictograma OneDrive lipsă ar putea fi o frustrare pentru mulți, poate fi rezolvată cu ușurință cu oricare dintre metodele de mai sus. Mergeți în jos pentru corecții și una dintre ele ar trebui să o facă pentru dvs.

Scroll to Top