Cum se restabilește vechea interfață de utilizare a căutării pe Firefox

Cum se restabilește vechea interfață de utilizare a căutării pe Firefox

⌛ Reading Time: 3 minutes

În cea mai mare parte, Firefox nu se schimbă masiv între iterații. Vechile versiuni se simt similare, dacă nu chiar identice cu versiunile mai noi, și mulți oameni se obișnuiesc cu ceea ce este familiar de atâta timp.

Odată cu lansarea Firefox 34, caseta de căutare din dreapta a fost modificată. Am explicat anterior cum să actualizăm masiv capacitatea de căutare Firefox, deci pentru unii poate fi o schimbare de dorit.

Este complet posibil ca noul sistem de căutare să fie compatibil cu modificările pe care le-am prezentat, dar nu există nicio garanție. Astfel, compatibilitatea poate fi restricționată, iar interfața de utilizare a căutării mai vechi poate fi necesară restaurarea.

Căutare renovată

Bara de căutare mai nouă conține o serie de motoare de căutare ca standard și presupune că o veți folosi destul de diferit.

În loc să utilizați rezultatele prezise, ​​vă permite să tastați un termen complet și apoi să alegeți motorul cu care doriți să căutați. Rezultatele sunt apoi deschise într-o filă nouă.

În mod implicit, noua experiență de căutare arată astfel:

Dacă faceți clic pe opțiunea “Modificați setările de căutare” din partea de jos a meniului derulant, se va deschide o altă fereastră, care diferă, de asemenea, de vechea interfață de utilizare.

FS-fereastră nouă

Revenirea căutării

Deschideți o filă nouă în Firefox și tastați about:config în bara de adrese. Veți primi un avertisment, dar din moment ce nu facem nimic prea riscant, acesta nu prezintă niciun risc pentru performanța browserului.

FS-About-Config

În partea de sus a paginii este o casetă de căutare care poate fi utilizată pentru a filtra printre numeroasele, multe opțiuni disponibile. Tastați “oneoffbuttons” și va afișa o singură intrare: browser.search.showOneOffButtons.

Butonul FS-OneOff

Dacă utilizați noua interfață de căutare, va fi setată la “Adevărat”. Faceți dublu clic pe acesta și se va schimba în “False”. Linia de text va fi aldinată atunci când ați schimbat setarea implicită, ceea ce va face să fie ușor de detectat.

Închideți Firefox complet; ferestrele de descărcare și extensiile sunt considerate în continuare parte a procesului general, deci trebuie închise.

Deschideți browserul și verificați bara de căutare; acum ar trebui să aibă aspectul vechi familiar.

FS-Old-Bar

Chiar și setările de căutare mai vechi, identificate cu butonul “Gestionați motoarele de căutare”, sunt restaurate prin această simplă ajustare a configurației.

FS-Old-Window

Deși nu suntem pe deplin siguri de ce Mozilla a ales să păstreze o comutare pentru vechea interfață de căutare, ne bucurăm că este cazul. Nu toată lumea se va supăra schimbării și nu toată lumea va dori să se întoarcă înapoi, dar este plăcut să o fi făcut atât de simplă pentru toate părțile.

Ce interfață de căutare preferați? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.