Cum se rezolvă 8 erori comune Google Play Store

Cum se rezolvă 8 erori comune Google Play Store

Te-ai regăsit vreodată în următoarea situație? Navigați prin magazinul Play, găsiți o aplicație foarte interesantă și utilă, descărcați-o și apoi primiți un mesaj de eroare criptic cu ceea ce pare a fi o mână de numere inutile. E al naibii de agravant, nu?

Nu-ți face griji. Am fost cu toții acolo și suntem aici pentru a vă oferi opt dintre cele mai frecvente erori din magazinul Play pe care probabil le veți întâlni – și soluțiile lor.

Eroarea 403 a Magazinului Google Play

Problema: Descărcarea nu se întâmplă și vi se spune că solicitarea este “interzisă”. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când încercați să utilizați două conturi Google pentru a cumpăra aplicații de pe același dispozitiv. Există patru soluții pe care le puteți încerca atunci când încercați să rezolvați această problemă. Cel mai bine este să le încercați în următoarea ordine:

1. Accesați magazinul Google Play utilizând contul Google principal al dispozitivului. Dezinstalați aplicația care vă dă probleme. Încercați din nou să descărcați aplicația și să atingeți butonul de cumpărare (dacă nu este o aplicație gratuită).

2. Ștergeți proxy-ul pe care l-ați putea configura accesând Setări, alegând Rețele fără fir (sau mai multe) și atingând Rețele mobile. Atingeți Nume punct de acces (este posibil să îl vedeți afișat ca APN) și atingeți opțiunea Ștergere proxy.

Atingeți Rețele mobile pentru a vedea opțiunea APN.

3. Dacă nu ați ajuns nicăieri să încercați primele două soluții, încercați să ștergeți întregul istoric al căutărilor din Magazin Play atingând butonul de setări și apoi atingând Ștergeți istoricul căutărilor.

4. Dacă toate celelalte nu reușesc, încercați să creați un nou cont Google și să îl utilizați pentru Play Store. Accesați Google Play -> atingeți butonul meniu -> selectați conturi -> alegeți noul cont Gmail pe care tocmai l-ați creat -> reinstalați aplicația.

Eroarea 492 a Magazinului Google Play

Problema: Nu puteți instala o aplicație din cauza cache-ului Davlik. Ar trebui să puteți rezolva problema procedând în felul următor:

Atingeți Setări -> Aplicații -> glisați la Toate -> derulați în jos la serviciile Google -> selectați Ștergeți datele -> opriți forțat. Faceți același lucru și în aplicația magazinului Google Play.

Eroarea 495 a Magazinului Google Play

Problema: Aveți o problemă la descărcarea sau actualizarea aplicațiilor din Magazin Play. Puteți rezolva cu ușurință această problemă urmând pașii de mai jos:

1. Ștergeți datele magazinului Google Play accesând Setări -> Aplicații -> Toate -> Magazin Google Play -> Ștergeți datele.

2. Ștergeți datele din cadrul serviciilor Google. Dispozitivului dvs. i se va atribui un nou ID Google, de exemplu, dacă ați efectuat o resetare din fabrică, iar aplicațiile dvs. ar putea funcționa puțin, dar nu va dura mult.

3. Ștergeți-vă Contul Google de pe telefon. Puteți face acest lucru repornind dispozitivul și adăugând din nou contul Google în Setări -> Cont -> Adăugare cont -> Cont Google.

Eroarea 498 a Magazinului Google Play

Problema: Descărcările din magazinul Google Play sunt întrerupte. Aceasta este o soluție simplă, deoarece problema este că memoria cache a dispozitivului dvs. este plină. Puteți rezolva rapid această problemă prin:

Ștergerea aplicațiilor și fișierelor care nu sunt necesare și repornirea telefonului.

Eroarea 919 a Magazinului Google Play

Problema: Aplicația pe care tocmai ați descărcat-o nu se va deschide. Aplicația nu se va deschide deoarece ați rămas fără spațiu pe telefon. Iată soluția:

Ștergeți orice date inutile de pe dispozitiv, cum ar fi aplicații mari, muzică, videoclipuri etc.

Ștergeți orice date inutile de pe dispozitiv.

Eroarea 921 a Magazinului Google Play

Problema: Nu poți descărca o aplicație, indiferent cât de mult țipi la telefon. Încercați asta fără să strigați:

1. Ștergeți memoria cache a aplicației Google Play. Dacă tot nu puteți descărca nicio aplicație, puteți șterge toate datele aplicației Magazin Play, dar rețineți că aceasta este o mișcare de ultimă instanță. Ștergerea datelor va șterge toate setările pe care le-ați făcut.

2. Dacă sunteți încă afectat de această eroare, chiar și după ștergerea datelor aplicației Magazin Play, puteți să vă eliminați contul Google, să reporniți telefonul, să adăugați din nou contul și să încercați din nou (sperăm cu succes).

Eroarea 927 a Magazinului Google Play

Problema: Nu puteți descărca o aplicație, deoarece magazinul Google Play primește în prezent o actualizare. Soluția:

1. Răbdare. Așteptați câteva minute până când actualizarea este completă și încercați din nou.

2. Dacă problema persistă chiar și după ce ați avut răbdare și lăsați upgrade-ul să-și facă treaba, atingeți Setări -> Aplicații -> glisați la Toate -> Servicii Google -> Ștergeți datele -> apoi forțați oprirea. Repetați procesul pentru aplicația Google Play.

Eroarea 941 a Magazinului Google Play

Problema: Întreruperi în timpul actualizărilor. Soluția rapidă:

1. Atingeți Setări -> Aplicații -> Toate -> Magazin Google Play -> Ștergeți memoria cache -> Ștergeți datele.

Ștergeți datele și cache-ul.

2. Derulați până la Download Manager -> Ștergeți memoria cache -> Ștergeți datele -> reîncercați actualizarea.

Concluzie

Probabil că ați observat că există un mod standard de a atenua majoritatea erorilor Google Play. Cu toate acestea, este de datoria mea ca geek tehnologic să vă reamintesc să fiți întotdeauna atenți atunci când decideți să ștergeți datele sau să efectuați o resetare din fabrică. Astfel veți scăpa de toate contactele, fișierele și imaginile salvate, așa că întotdeauna, întotdeauna, ÎNTOTDEAUNA, asigurați-vă că faceți o copie de siguranță a datelor înainte de a încerca oricare dintre soluțiile de eroare ale magazinului Google Play despre care tocmai ați citit.

Credit foto: Geek.com

Scroll to Top