Cum se salvează fișiere ca PDF în Windows 10 fără software suplimentar

print-pdf-featured
⏱️ 5 min read

Ați dorit vreodată să salvați un fișier ca PDF? În iterațiile anterioare ale Windows ar putea fi o durere reală să faceți acest lucru. A trebuit să recurgeți la utilizarea serviciilor online sau la descărcarea de software de la terți. Chiar și atunci trebuia să te rogi ca serviciul sau instrumentul pe care l-ai folosit să facă treaba bine. În caz contrar, fie a trebuit să vă mulțumiți cu un fișier PDF slab formatat, fie să plătiți pentru un serviciu premium pentru al face!

Mult timp Windows a refuzat să ofere suport PDF nativ. În schimb, și-au împins propriul format, fișierul XPS. Nu am auzit niciodata de asta? Există un motiv bun pentru care – toată lumea a dorit să folosească în schimb fișiere PDF! Cu Windows 10, cu toate acestea, Microsoft a introdus în cele din urmă suport pentru economisirea PDF-ului în sistemul de operare în sine. Aceasta înseamnă că nu mai trebuie să descărcați software sau să utilizați servicii online pentru a converti fișiere în PDF.

De ce vreau să salvez fișiere în format PDF?

Deci, ce utilizări aduce salvarea unui document ca PDF?

În primul rând, este crucial să rețineți că fiecare sistem de operare de acolo are capacitatea de a salva și vizualiza fișiere PDF. Dacă doriți să trimiteți un document text prietenilor sau colegilor de la o mașină Windows, trimiterea acestuia ca DOCX se poate dovedi problematică pentru persoanele care rulează OS X sau Linux. Între timp, utilizarea PDF înseamnă că toată lumea îl poate citi fără probleme.

Aceasta înseamnă că și formatul PDF se poate adapta la diferite dispozitive și mașini. Nu contează dacă destinatarul fișierului se află pe un computer, laptop, tabletă sau un telefon; toate acestea au capacitatea de a deschide și citi fișiere PDF, ceea ce este mai mult decât se poate spune pentru alte tipuri de fișiere de documente.

Dacă creați un site web și doriți să încărcați un document pentru ca oamenii să îl vadă și să îl descarce, PDF este o modalitate excelentă de a merge. Nu numai că oamenii din orice sistem de operare sau dispozitiv îl pot descărca, dar o mulțime de browsere web în zilele noastre vor deschide PDF-ul în sine, permițându-vă să citiți documentul fără să-l descărcați.

Dacă salvați o pagină web, fie în scopuri de prosperitate, fie de cercetare, salvarea acesteia ca fișier HTML poate fi dificilă. Salvarea acestuia în format PDF păstrează totuși intacte toate elementele site-ului web, fără probleme.

Cum să o facă

În primul rând, pentru a salva fișierele în format PDF, trebuie să luăm un ocol ciudat. De obicei, atunci când software-ul oferă șansa de a salva un document ca fișier PDF, acesta va fi fie o opțiune sub „Salvare ca”, fie va exista o opțiune separată pentru a exporta ca PDF. Când salvați ca fișier PDF în Windows 10, nu vom folosi o caracteristică „Export” sau chiar o caracteristică „Salvare ca”. Vom trece prin funcționalitatea de imprimare Windows.

Da, aceasta este aceeași caracteristică pe care o utilizați pentru a imprima documente prin intermediul unei imprimante! Poate părea neobișnuit să utilizați funcția de imprimare, dar are avantajele sale. În principal, dacă puteți imprima un document, îl puteți salva și în format PDF. Aceasta înseamnă că totul cu o funcție de imprimare poate fi salvat ca PDF, de la documente Word la pagini web. Parcurgerea funcției de imprimare permite funcționalitatea PDF în software, care în mod normal nu ar accepta deloc PDF-urile.

Pentru a salva ca fișier PDF, deschideți mai întâi documentul pe care doriți să îl convertiți, apoi găsiți o modalitate de a imprima prin software-ul care conține documentul. În acest exemplu vom folosi Word, așa că vom parcurge aceeași metodă pe care o folosim la imprimarea documentelor.

print-pdf-option

În meniul de imprimare al software-ului pe care îl utilizați, ar trebui să puteți selecta imprimanta pe care doriți să o utilizați. Faceți clic pe opțiune pentru a selecta o imprimantă.

print-pdf-printers

Veți observa că există o intrare în această listă care nu este o imprimantă – „Microsoft Print to PDF”. În ciuda numelui său, Windows nu va imprima nimic atunci când selectați acest lucru. În schimb, va salva fișierul într-un format PDF, ceea ce facem aici. Continuați și selectați această imprimantă, apoi faceți clic pe Imprimare. Da, chiar dacă salvăm fișierul, trebuie să îl „imprimăm” mai întâi!

print-pdf-selection

Dând clic pe Imprimare se va deschide o fereastră „Salvare ca”. Salvați fișierul PDF așa cum ați face cu orice alt fișier.

print-pdf-save

Acum veți avea o versiune PDF a fișierului pe care tocmai l-ați „tipărit”, care ar trebui să arate aproape identic cu fișierul.

print-pdf-result

PDF ușor

Pentru o lungă perioadă de timp, utilizatorii de Windows au putut crea fișiere PDF numai utilizând software de la terți. Din fericire, Microsoft a răspuns recent la apelul pentru asistență PDF nativă. Prin intermediul funcției de imprimare a Windows 10, puteți salva documente și pagini web ca fișiere PDF cu puțină dificultate.

Cât de importante sunt PDF-urile pentru tine în viața ta de zi cu zi? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x