Cum se scanează aplicații potențial nedorite cu Windows Defender

Cum se scanează aplicații potențial nedorite cu Windows Defender
⏱️ 3 min read

Windows Defender este soluția antivirus încorporată pentru sistemul dvs. Windows de la Microsoft. Deși Windows Defender nu este cea mai bună soluție antivirus pe care o puteți obține gratuit, este cu siguranță o alegere bună pentru utilizatorii casnici care știu ce fac și de ce. Pe cât de bun și util este, Windows Defender nu a fost configurat să scaneze și să vă protejeze sistemul de aplicații potențial nedorite.

Cu toate acestea, această caracteristică este activată pentru utilizatorii Enterprise. Chiar și atunci utilizatorii Enterprise trebuie să opteze manual pentru a utiliza această caracteristică.

Dacă utilizați Windows Defender ca soluție antivirus activă și doriți ca acesta să vă protejeze sistemul de orice aplicații potențial nedorite, cum ar fi pachetele de adware, spyware, etc., atunci urmați pașii următori.

Activați Windows Defender pentru a scana după PUA-uri

Pentru a permite Windows Defender să scaneze și să vă protejeze sistemul de aplicații potențial nedorite, trebuie să adăugați o intrare de registru. Pentru aceasta, apăsați tasta „Win + R” regedit și apăsați butonul Enter.

Acțiunea de mai sus va deschide registrul Windows. Aici, navigați la următoarea cheie din panoul din stânga.

cheie-registry-windows-apărător

Odată ce sunteți aici, trebuie să creăm o nouă cheie. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe tasta „Windows Defender” și selectați opțiunea „Nou”, apoi „Tasta”.

windows-defender-new-key

Odată ce noua cheie a fost creată, redenumiți-o „MpEngine” și apăsați butonul Enter.

windows-defender-redenumire-cheie

Acum trebuie să creăm o nouă valoare în noua cheie. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe panoul din dreapta și selectați opțiunea „Nou”, apoi „Valoare DWORD (pe 32 de biți)”.

windows-defender-new-dword-value

Denumiți noua valoare DWORD ca MpEnablePus.

windows-defender-dword-value

După redenumire, faceți dublu clic pe acesta pentru a deschide fereastra Edit Value. Aici, introduceți noile date de valoare ca „1” și faceți clic pe butonul Ok pentru a salva modificările.

windows-defender-valoare-date

Reporniți sistemul și sunteți bine să plecați. Din acest moment, Windows Defender vă va proteja de orice programe potențial nedorite.

Dacă doriți să excludeți anumite fișiere și foldere de la scanarea de către Windows Defender și de a fi clasificate ca PUA-uri, trebuie să le excludeți manual. Pentru a începe, deschideți panoul de setări apăsând comanda rapidă „Win + I.” Selectați opțiunea „Actualizare și securitate”.

windows-defender-update-security

Navigați la Windows Defender în panoul din stânga, apoi faceți clic pe linkul „Adăugați o excludere” din categoria Excluderi.

Windows-apărător-setări

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra „Adăugați o excludere”. Aici, în funcție de cerința dvs., faceți clic pe opțiunile „Excludeți un fișier” sau „Excludeți un folder” pentru a adăuga excluderea.

windows-defender-add-exclusions

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea Windows Defender pentru a vă proteja computerul de programe potențial nedorite.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x