Cum se scanează cu ușurință documente în format PDF pe Android

Cum se scanează cu ușurință documente în format PDF pe Android
⏱️ 4 min read

În societatea actuală, din ce în ce mai lipsită de hârtie, este necesar să aveți copii digitale ale documentelor. Scanarea documentelor vă permite să găsiți ceea ce aveți nevoie rapid și ușor, în timp ce reduceți simultan dezordinea. În trecut, pentru a scana un document, ar trebui să aveți acces la un computer și la un periferic voluminos.

Din fericire, putem abandona toate acele tehnologii vechi și consumatoare de timp și putem opta pentru un mod mai simplu. Smartphone-urile au un software avansat de recunoaștere a imaginilor, care ne permite să le folosim pentru a scana documente la rezoluție înaltă. Există un o mulțime de aplicații Android care oferă posibilitatea de a scana documentele în format PDF, dar pot fi scumpe sau grevate de reclame. Din fericire, nu aveți nevoie de niciuna dintre ele. Tot ce aveți nevoie este dispozitivul dvs. Android și Aplicația Google Drive.

Deci, scoateți acele cutii vechi de arhivă, scoateți toate chitanțele din portofel și pregătiți-vă să scanați.

Înainte de a începe scanarea

Să începem cu începutul. Deschideți aplicația Google Drive și nominalizați folderul în care doriți să meargă scanările dvs. După ce ați selectat folderul la alegere, priviți în partea dreaptă jos a ecranului. Acolo ar trebui să vedeți un buton „+”. Atingând butonul plus se va deschide o casetă de dialog. În acea casetă de dialog veți vedea o pictogramă a camerei cu cuvântul „scanare” dedesubt. Aceasta va deschide automat camera pe Android.

Scanarea documentului

Odată ce aplicația camerei de pe dispozitivul dvs. Android este deschisă, pur și simplu atingeți butonul declanșator pentru a scana. Înainte de a face acest lucru, orientați documentul pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. Iată câteva sfaturi de reținut,

Mai întâi, așezați documentul pe o suprafață contrastantă. Cu alte cuvinte, dacă aveți un document alb, puneți-l pe un fundal întunecat. Acest lucru va facilita scanerului găsirea marginilor documentului.

În al doilea rând, încercați să treceți cu mouse-ul direct peste document înainte de a fixa. Acest lucru va avea ca rezultat margini mai curate și o scanare generală mai bună.

În cele din urmă, asigurați-vă că aveți multă lumină. O iluminare suficientă va reduce la minimum umbrele și va crește calitatea scanării.

proces-scan-android-pdf

Reglarea scanării

După ce apăsați butonul declanșator, scanerul va încărca o previzualizare a documentului. Aici veți putea decupa documentul. În plus, veți putea schimba culoarea (implicit este alb-negru), precum și roti documentul dacă este necesar.

android-pdf-scan-crop

Dacă trebuie să scanați mai multe pagini în același document, apăsați pe semnul „+” (plus) din partea stângă jos a ecranului. Trebuie să vă rescanizați documentul? Atingeți butonul din mijloc. Dacă sunteți mulțumit de scanare, atingeți bifa din partea dreaptă jos a ecranului. Documentul scanat va fi salvat și sincronizat cu Google Drive ca fișier PDF.

Avantajele scanării cu Google Drive

Există câteva avantaje semnificative în scanarea cu Google Drive. În primul rând, documentul scanat este accesibil pe orice dispozitiv cu aplicația Google Drive instalată și de pe orice browser web. În plus, deoarece scanarea este sincronizată cu unitatea dvs., aveți automat o copie de rezervă bazată pe cloud ori de câte ori scanați un document. În cele din urmă, toate scanările din Google Drive sunt căutabile, ceea ce înseamnă că puteți prelua scanările căutând cuvinte cheie care apar în documentele dvs.

Adăugați o comandă rapidă de scanare pe ecranul de pornire

Dacă scanați frecvent, puteți adăuga o comandă rapidă la funcția de scanare Google Drive direct pe ecranul de pornire. Pentru a configura o comandă rapidă, urmați acești pași:

  1. Accesați secțiunea widget a dispozitivului dvs.
  2. Găsiți widgetul „Scanare unitate”.
  3. Țineți apăsat widgetul pentru a găsi un loc pentru acesta pe ecranul de pornire.
  4. Când widget-ul este locul în care doriți, eliberați-l.
  5. Puteți alege un folder existent pentru a salva documente sau a crea unul nou. Widget-ul Drive Scan va afișa numele folderului selectat.

Android-pdf-scan-widget

Concluzie

După cum am menționat anterior, există multe alte aplicații de scanare a camerei disponibile; cu toate acestea, avantajele Google Drive îl fac greu de învins. Folosiți Google Drive pentru a scana documente? Dacă nu, ce aplicație preferați să utilizați instante? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x