Cum se schimbă aplicațiile implicite și browserul Windows 11

Cum se schimbă aplicațiile implicite și browserul Windows 11
⏱️ 7 min read

Una dintre reclamațiile Windows 11 este că îngreunează schimbarea aplicațiilor implicite și a browserului de sistem. Dar adevărul este că toate aplicațiile implicite din Windows 11 trebuie să fie asociate cu sisteme de fișiere unice, ceea ce este singura diferență față de Windows 10. În timp ce Microsoft încearcă să împingă browserul nativ Edge pe utilizatorii neatenți, îl puteți înlocui cu ușurință cu un browser diferit. Citiți mai departe pentru a afla cum să schimbați aplicațiile și browserul implicit din Windows 11 cu orice doriți.

Cum se schimbă aplicațiile implicite în Windows 11

La fel ca predecesorul său Windows 10, toate modificările de sistem din Windows 11 respectă setările implicite din meniul de căutare. Singurul lucru care s-a schimbat este pictograma de căutare centrată pe bara de activități, care poate fi un pic dificil de localizat. Pentru a schimba browserul sau orice alte aplicații implicite din Windows 11, selectați „Aplicații” din meniul sistemului.

Odată ajuns în meniul Aplicații, selectați opțiunea „Aplicații implicite”. Rețineți că, în loc să navigați până aici, puteți căuta direct „aplicații implicite” pe ecranul de pornire. Aici veți observa că valorile implicite sunt modificate în funcție de „fișiere și tipuri de fișiere și linkuri, alte valori implicite”, ceea ce este ceva complet nou pentru Windows 11.

Win11 Default Browser Default Apps Option

De exemplu, dacă doriți să setați conexiunea de tip fișier pentru documentele Word, va trebui să căutați „.docx, .doc” sau alte formate de documente și să le asociați cu Word. După ce faceți acest lucru, Word va deveni aplicația implicită pentru toate asocierile de fișiere la alegere.

Alte tipuri de fișiere, cum ar fi „.odt”, pot fi personalizate cu aplicații implicite complet diferite, cum ar fi LibreOffice, de exemplu. Acest lucru este foarte util, deoarece aceste aplicații Open Office sunt considerate mai potrivite pentru tipuri de fișiere precum odt.

Win11 Browser implicit pe baza tipului de fișier

Windows 11 oferă utilizatorilor săi flexibilitatea sistemului pentru a deschide diferite tipuri de fișiere pentru aplicații implicite separate, fără a fi nevoie să se schimbe înainte și înapoi. Deși acest lucru necesită un pas suplimentar, aceasta este cu siguranță o caracteristică bună.

Dacă nu doriți să vă amintiți numele fișierelor, puteți modifica alternativ asociațiile de fișiere implicite ale unei aplicații. Pentru aceasta, ne referim la exemplul de mai jos despre schimbarea browserului implicit al Windows 11.

Cum se schimbă browserul implicit în Windows 11

După cum sa discutat anterior, puteți schimba browserul implicit în Windows 11 din meniul „Aplicații implicite” accesat din căutare. Puteți schimba browserul implicit de la Edge la Google Chrome, Firefox sau orice alt browser instalat pe dispozitivul dvs. Windows 11.

Mai întâi, căutați o altă aplicație de browser, cum ar fi Chrome, pe „Setări implicite pentru aplicație”. Faceți clic pe pictograma aplicației, cum ar fi Google Chrome sau orice alt browser pe care doriți să îl setați ca implicit.

Căutarea implicită a browserului Win11 pentru aplicația instalată

Veți găsi o listă imensă de extensii de browser, cum ar fi .htm, .html, .pdf, .shtml, .svg, .https și câteva altele. Toate aceste extensii trebuie schimbate una câte una în aplicația implicită de browser la alegere. Deși este un pas suplimentar, trebuie doar să o faci o dată.

Si asta e! Browserul dvs. implicit a fost schimbat.

Există totuși un pop-up enervant, care vă invită să verificați Microsoft Edge în loc de browserul ales. Acest lucru este într-adevăr un pic intruziv. Dar puteți ignora în siguranță mesajul. Din nou, trebuie făcut o singură dată.

Win11 Default Browser Change File Apps

Capacitatea de a schimba browserul implicit în Windows 11 pe baza tipului de fișier este destul de utilă în anumite situații, cum ar fi cu fișierele PDF. Pe baza acestei noi setări, puteți comuta rapid înainte și înapoi între un cititor PDF, cum ar fi Foxit sau Adobe și Google Chrome, Edge sau alte browsere.

Win11 Default Browser Apps Alte opțiuni Pdf

întrebări frecvente

1. De ce Windows 11 face dificilă modificarea browserului dvs. implicit?

Pașii suplimentari implicați în schimbarea browserului implicit i-au surprins pe mulți utilizatori. Modificările implicite ale browserului se adresează unei probleme mai avansate referitoare la extensiile de fișiere.

Cu Windows 11, există o capacitate suplimentară de a configura și personaliza .html, .htm, .https, .pdf, .svg și alte extensii de fișiere bazate pe browser și aplicația la alegere. Aceasta este singura modificare de la Windows 10 la Windows 11. Dacă nu vă plac opțiunile implicite, trebuie să vă schimbați o singură dată.

Amintiți-vă că Windows 10 vă permite, de asemenea, să alegeți aplicațiile implicite după tipul de fișier și protocol, dar este o opțiune secundară îngropată ca pas avansat. În Windows 11, utilizarea tipurilor de fișiere este opțiunea principală pentru a modifica orice aplicație implicită.

2. Cum pot reveni la Windows 10 din Windows 11?

dacă ați decis că nu vă place Windows 11, există două moduri de a reveni la versiunea dvs. Windows 10 anterioară. În prima metodă, dacă ați creat o unitate USB de recuperare în momentul instalării Windows 11 din Windows 10, o puteți folosi pentru a vă recupera sistemul Windows 10. Pentru a accesa acest lucru, accesați „Sistem -> Recuperare -> Pornire avansată” și porniți dispozitivul.

Win11 Default Browser Go Back Recuperare

Pentru cei care doresc să treacă în termen de 10 zile de la instalare, puteți utiliza opțiunea „Înapoi” pentru a trece la ultima versiune de Windows 10.

Încheierea

Înainte de a reveni la Windows 10, știți că Windows 11 aduce unele îmbunătățiri bune. Acestea includ abilitatea de a lucra cu mai multe desktopuri virtuale pe același dispozitiv și machetări care vă pot dezlănțui multitaskingul la un alt nivel. În plus, după cum a arătat acest ghid, nu sunteți blocat cu tot ceea ce Windows 11 are de oferit. Este ușor să schimbați aplicațiile implicite și browserul Windows 11 la ceea ce preferați. Oferiți noului sistem o șansă și descoperiți pe deplin tot ce are de oferit.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...