Cum se schimbă fontul implicit în Google Chrome

Cum se schimbă fontul implicit în Google Chrome

Știați că puteți schimba modul în care citiți textul din browserul Google Chrome? Puteți schimba dimensiunea fontului și chiar stilul fontului în sine cu ceva mai plăcut ochiului. Iată pașii pentru a schimba fontul care apare pe paginile web Chrome în funcție de gusturile dvs.

Modificarea stilului fontului

Porniți browserul Chrome și mergeți în partea de sus a paginii web, în ​​dreapta barei de adrese, unde veți găsi cele trei puncte în colțul de sus. Atingeți punctele și va apărea un meniu derulant cu opțiuni.

Derulați lista în jos până găsiți fila Setări și faceți clic pe ea.

O nouă pagină se va deschide într-o filă nouă. Aceasta este pagina de setări care controlează aspectul și funcționarea internă a browserului Chrome de pe dispozitiv.

Setări de personalizare a fonturilor

Căutați în lista din stânga paginii, unde veți vedea opțiunea intitulată Aspect. Selectați această opțiune pentru a deschide pagina browserului care determină aspectul paginilor web Chrome de pe dispozitivul dvs.

Alternativ, puteți copia și lipi următoarea adresă în bara de adrese a Chrome pentru a accesa această pagină: chrome: // setări / fonturi

Aici veți găsi secțiunea Personalizare fonturi, care conține următoarele opțiuni de font Chrome:

Opțiuni de personalizare a fonturilor

Standard: Principalul stil de font al conținutului unei pagini web va apărea în browserul dvs.

Serif: Un stil de litere în care se adaugă o linie mică sau o linie la sfârșitul literei pentru a adăuga un grad de fler alfabetului. Exemplele includ Times Roman, Courier și Palatino.

Sanserif: Un alt stil de inscripționare în care literele nu prezintă o linie mică sau linie mică la sfârșit. Acestea sunt folosite pentru a transmite simplitate și minimalism în text. Exemplele includ Helvetica, Avant Garde și Geneva.

Lățime fixă: Aceasta controlează cantitatea de spațiu care există între litere, cuvinte și propoziții într-un text. Aceasta este o opțiune utilă pentru a vă juca dacă aveți probleme cu cuvintele de pe o pagină web prea apropiate.

Pentru fiecare dintre aceste opțiuni, puteți alege tipul de font în funcție de preferințe sau puteți modifica fontul pentru una dintre aceste opțiuni, în funcție de alegerea dvs. Doar câteva fonturi populare dintre care puteți alege sunt:

Specimen Font Baskerville

Baskerville: Unul dintre cele mai vechi stiluri existente, Baskerville oferă caractere text mai rotunde și mai tăiate, care sunt elegante, simetrice și liniștitoare pentru ochi.

Font Bodoni

Bodoni MT: Se spune că este unul dintre cele mai elegante fonturi proiectate vreodată, Bodoni a fost folosit în mod tradițional în postere și buletine informative lucioase înainte de a găsi o casă pe web. Fontul poate fi greu de citit la o dimensiune mai mică, motiv pentru care este utilizat în mod tradițional pentru textul cu 9 puncte sau mai mare.

Font Gill Sans Specimen Sheet

Gill Sans: Un stil mai modern al fonturilor decât cele două intrări anterioare, Gill Sans a fost adesea descris ca Helvetica britanică datorită popularității sale de durată în Marea Britanie. Este, de asemenea, utilizat în postere și materiale publicitare și s-a dovedit atât de influent încât a contribuit la crearea unui întreg gen de caractere umaniste sans-serif.

Acesta este doar un mic eșantion. Sunt multe altele din care să alegi! După ce ați ales fontul, ieșiți din pagina Setări și reporniți browserul.

Concluzie

Dacă internetul este noul centru de lectură și învățare pentru comunitatea cibernetică, atunci alegerea propriului stil de font poate fi un pas important către personalizarea și personalizarea modului în care interacționați cu paginile web din browserul dvs.