Cum se schimbă fontul implicit în Windows 10

Cum se schimbă fontul implicit în Windows 10
⏱️ 3 min read

Când ți-ai luat computerul Windows 10 pentru prima dată, ultimul lucru pe care probabil ai vrut să îl schimbi a fost fontul. Au existat lucruri mai interesante de rezolvat la început, iar fonturile nu erau una dintre ele. Cu timpul, fontul implicit a devenit prea plictisitor pentru a fi examinat și a venit timpul pentru o schimbare.

Pentru a schimba fontul implicit, veți avea de-a face cu registrul și, dacă faceți o greșeală, puteți provoca daune computerului. Pentru a fi sigur, cel mai bine este să creați o copie de rezervă a registrului. Crearea unuia este întotdeauna utilă oricum.

Încercați un font nou pe computerul dvs. Windows 10

Pentru a schimba fontul implicit pe computerul dvs. Windows 10, deschideți „Panou de control -> Aspect și personalizare” și selectați opțiunea „Fonturi”. Puteți deschide Panoul de control făcând clic dreapta pe meniul Start Windows.

Căutați printre opțiunile disponibile și luați notă de fontul pe care doriți să îl utilizați. Deschideți o pagină nouă în Notepad și copiați și lipiți următorul cod de registry.

În ultima parte a codului în care scrie să introduceți numele noului font, acolo introduceți numele fontului pe care l-ați salvat mai devreme. Faceți clic pe „Fișier -> Salvați ca”. Puteți seta propriul nume de fișier, dar asigurați-vă că se termină cu o extensie „.reg”. Sub câmpul „Salvați ca tip”, selectați „Toate fișierele”.

font-reg

Când ați creat noul fișier, faceți dublu clic pe el și faceți clic pe „Da” când apare noua fereastră. Faceți clic pe OK și, pentru a finaliza, va trebui să reporniți computerul. Când computerul pornește din nou jp, ar trebui să vedeți noul font pe care l-ați adăugat mai devreme.

Cum să reveniți la fontul implicit

Dacă regreți să schimbi fontul implicit și vrei să te întorci, fii sigur că poți. Deschideți blocnotesul și copiați și lipiți următorul cod:

După ce ați lipit codul, faceți clic pe „Fișier -> Salvare ca” și selectați „Toate fișierele” unde vă întreabă unde doriți să salvați fișierul. Nu contează ce nume dați fișierului, dar asigurați-vă că are o extensie „.reg”.

Nu uitați să faceți clic pe „Salvați” și să faceți dublu clic pe fișierul nou creat. Faceți clic pe Da, urmat de OK. Va trebui să reporniți computerul pentru ca modificările să fie definitive.

Concluzie

Nu mai trebuie să suporti acest font plictisitor. Acum puteți adăuga fontul preferat și îl puteți schimba ori de câte ori vă plictisiți de el. În ce font credeți că veți modifica fontul implicit? Lasă un comentariu și anunță-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x