Cum se schimbă formatul orei în Windows 10

Cum se schimbă formatul orei în Windows 10
⏱️ 2 min read

Sunteți o persoană AM / PM sau sunteți mai mult de 24 de ore? Când auzi ora „1800”, mintea îți pâlpâie automat la 20:00 sau 18:00? Indiferent de modul în care priviți momentul, doriți să vă asigurați că, când aruncați o privire în colțul din dreapta jos al desktopului Windows, știți imediat ce se întâmplă. Pentru a face acest lucru, va trebui să îl vedeți în formatul corect.

Așadar, suntem aici pentru a vă spune rapid cum să schimbați ceasul Windows 10 în formatul orar care vi se potrivește.

Contra-intuitiv, în Windows 10 nu este doar un caz de a face clic pe ceas și de a face modificările.

1. Pentru a schimba formatul orei, trebuie să faceți clic dreapta pe „ora din bara de activități, apoi să faceți clic pe„ Ajustați data / ora ”.

2. În fereastra de setări care apare, derulați în jos până la titlul „Formate” și faceți clic pe „Modificați formatele de dată și oră”.

cum-se-schimbă-formatul-timp-în-windows-10-setări-2

3. Puteți modifica aici lucruri, cum ar fi prima zi a drumului și formatul de dată (între formatul european dd / mm / yy și formatul american mm / dd / yy, de exemplu), dar pentru a schimba formatul de oră trebuie să vă uitați la casetele „Timp scurt” și „Timp lung”.

cum-se-schimbă-formatul-timp-în-Windows-10-setări

În caseta „Timp scurt”, formatele de 24 de ore sunt cele fără „tt” la final („tt” înseamnă AM și PM). Deci, dacă doriți un ceas de 12 ore, alegeți unul dintre formatele de timp cu „tt” la final.

Aceleași reguli se aplică pentru ceasul „Mult timp”, care include și secunde.

cum-se-schimbă-formatul-timp-în-windows-10-timp-scurt

Când ați terminat, puteți închide fereastra Setări și gata! Lumea voastră s-a întors în ordine și puteți încă o dată să urmăriți timpul.

Concluzie

Pentru un proces atât de simplu, Microsoft părea să facă tot posibilul pentru a-l face cât mai confuz posibil. Totuși, acum știți cum funcționează, timpul în sine este înapoi în mâinile voastre.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x