Cum se schimbă numele de domeniu al unui site WordPress

Cum se schimbă numele de domeniu al unui site WordPress
⏱️ 4 min read

La un moment dat s-ar putea să descoperiți nevoia de a schimba numele de domeniu al site-ului dvs. WordPress. Poate că ați găsit un nume de domeniu mai bun sau ați folosit un domeniu temporar pentru a configura totul. În orice caz, va trebui să schimbați câteva setări în interiorul instalării dvs. WordPress pentru a face tranziția către noul dvs. domeniu ușor.

Dacă trebuie să vă migrați site-ul web pe un server nou, vă rugăm să consultați acest ghid pentru migrarea fără a experimenta perioade de nefuncționare.

Pregătiți-vă colectând toate informațiile necesare

Înainte de a vă schimba numele de domeniu, veți avea nevoie de următoarele informații accesibile imediat:

  • Datele de conectare ale administratorului dvs. WordPress. Acesta este numele de utilizator și parola utilizate pentru a vă conecta la tabloul de bord WordPress.
  • Managerul de fișiere sau datele de conectare cPanel.
  • Datele dvs. de conectare FTP.
  • Acces la PHPmyAdmin prin panoul de control.

De asemenea, veți dori să faceți o copie de rezervă completă a instalării dvs. WordPress.

Iată patru opțiuni pentru schimbarea numelui de domeniu WordPress, începând cu cea mai ușoară metodă și terminând cu două opțiuni care ar trebui folosite numai dacă nu puteți face ca primele două să funcționeze.

1. Schimbați numele domeniului prin panoul de administrare WordPress

Cel mai simplu mod de a vă schimba numele de domeniu este să vă conectați la contul de administrator WordPress și să navigați la pagina Setări generale. Veți vedea două opțiuni denumite „Adresă WordPress (URL)” și „Adresă site (URL)”.

Schimbați aceste două adrese URL cu numele de domeniu vizat. În cele mai multe cazuri, aceste două adrese URL vor fi aceleași, dar vor fi diferite dacă vă stocați fișierele WordPress într-un director diferit de domeniul utilizat pentru a accesa site-ul. Dacă acesta este cazul, asigurați-vă că editați opțiunea „Adresă WordPress” pentru a reflecta directorul în care se află fișierele dvs. WordPress. Adresa URL „Adresa site-ului” este adresa pe care doriți să o introducă oamenii pentru a accesa site-ul dvs. web.

Această opțiune va funcționa dacă nu aveți probleme la accesarea tabloului de bord al administratorului. Dacă nu puteți accesa tabloul de bord al administratorului, următoarea opțiune vă va ajuta.

2. Editați baza de date prin phpMyAdmin

Înainte de a face modificări la baza de date, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă în cPanel sau în orice alt panou de control pe care îl utilizați.

Navigați la phpMyAdmin și găsiți baza de date WordPress listată în coloana din stânga. Faceți clic pe numele bazei de date pentru ao selecta. Veți vedea o listă de tabele care apar sub numele bazei de date. Găsiți tabelul numit „wp_options” și faceți clic pe el. Există două rânduri în interiorul acestui tabel pe care trebuie să le editați: „siteurl” și „acasă”. Acestea ar trebui să apară ca primele două opțiuni. Editați aceste valori pentru a reflecta domeniul țintă și ați terminat!

3. Editați fișierul wp-config.php

Dacă primele două opțiuni nu funcționează, puteți edita direct fișierul „wp-config.php”. Puteți edita acest fișier în interiorul managerului de fișiere sau puteți descărca fișierul pentru editare și încărcare prin clientul FTP.

Doriți să identificați cele două linii de cod care definesc adresele URL ale numelui de domeniu. Vor arăta astfel:

Înlocuiți ambele instanțe ale „example.com” cu numele de domeniu vizat.

Această opțiune pentru schimbarea numelui de domeniu va funcționa, dar ar trebui folosită ca ultimă soluție. Când editați manual fișierul „wp-config.php”, în esență codificați cu greu valorile site-ului în site-ul dvs. web și nu veți mai putea edita aceste valori din setările generale din tabloul de bord al administratorului.

4. Editați fișierul functions.php pentru a actualiza baza de date

Această opțiune este o comandă temporară și nu trebuie utilizată ca soluție permanentă. Utilizați această metodă numai atunci când toate celelalte opțiuni au eșuat și / sau site-ul dvs. nu este accesibil prin front-end.

Adăugați următoarele două linii de cod direct după linia „”

Încărcați fișierul editat pe site-ul dvs., apoi conectați-vă la pagina de administrator de câteva ori. Acest lucru va declanșa o actualizare a opțiunilor dvs. în baza de date. Odată ce site-ul dvs. este funcțional, ar trebui să eliminați cele două linii de cod din fișierul functions.php. Baza de date va rămâne actualizată.

Dacă tema dvs. WordPress nu are un fișier functions.php, puteți crea unul prin împachetarea celor două linii de cod enumerate mai sus în etichete php, cum ar fi următoarele:

Codul de mai sus poate fi salvat într-un fișier text simplu numit „functions.php” și încărcat în directorul principal al temei dvs. Veți dori să vă conectați la panoul de administrare de câteva ori pentru a declanșa comanda și apoi amintiți-vă să ștergeți acest fișier după ce baza de date a actualizat opțiunile.

După schimbarea valorilor corespunzătoare utilizând una dintre opțiunile de mai sus, domeniul site-ului dvs. WordPress ar trebui acum modificat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x