Cum se schimbă parola rețelei WiFi pe router sau punct de acces

1643328128 Cum se schimba parola retelei WiFi pe router sau punct
⏱️ 4 min read

Indiferent dacă sunteți acasă sau la birou, o conexiune Wi-Fi facilitează conectarea tuturor dispozitivelor la rețea și la internet, iar dacă aveți o parolă puternică, vă asigurați că conexiunea este sigură.

Dacă conexiunea wireless are o parolă slabă, nicio parolă sau o parolă implicită, rețeaua va deveni vulnerabilă la accesul neautorizat, permițând altora să vă folosească internetul fără consimțământul dumneavoastră. Sau ar putea, de asemenea, să permită persoanelor rău intenționate să acceseze rețeaua pentru a vă fura informațiile.

Cel mai bun mod de a vă proteja rețeaua Wi-Fi este să schimbați cheia de securitate a punctului de acces sau a routerului cu ceva ușor de reținut pentru dvs., dar complicat de ghicit pentru oricine altcineva.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a schimba parola rețelei Wi-Fi pe router și pașii pentru a reconecta un dispozitiv Windows 10 la internet.

Schimbați parola rețelei Wi-Fi pe router

Urmați următorii pași pentru a schimba parola Wi-Fi pe routerul de acasă (sau punctul de acces):

 1. Deschideți browserul web preferat.

 2. Introduceți adresa IP a routerului în bara de căutare și apăsați introduce.

  Sfat rapid: De obicei, IP-ul este 192.168.1.1, 192.168.0.1sau 192.168.2.1, dar poate fi diferit în funcție de configurație. Puteți afla oricând adresa routerului folosind ipconfig comanda din promptul de comandă și confirmați Gateway implicit abordare.
 3. Conectați-vă la router cu numele de utilizator și parola.

  Notă rapidă: Verificați site-ul de asistență al producătorului routerului sau al furnizorului de servicii pentru detalii specifice pentru a determina acreditările pe care trebuie să le utilizați pentru a vă autentifica.
 4. În secțiunea „Setări avansate”, faceți clic pe pagina wireless. (Această pagină poate fi numită „Wireless”, „Wireless Networks”, „Windows Security” sau ceva similar.)

  Setări Wi-Fi router

 5. În câmpul „Cheie de securitate”, „Parolă WiFi”, „Cheie pre-partajată WPA” sau „Cheie”, introduceți parola Wi-Fi pe care doriți să o utilizați pentru rețelele de 2,4 GHz și 5 GHz.

  Router-ul schimba parola Wi-Fi
  Router-ul schimba parola Wi-Fi
  Sfat rapid: Când configurați o parolă de securitate, doriți întotdeauna să utilizați o expresie de acces complexă și greu de ghicit. Deci, asigurați-vă că îl faceți lung și utilizați un amestec de cifre, litere și caractere speciale.
 6. (Opțional) În câmpul „Nume rețea (SSID)” sau „Nume rețea WiFi (SSID)”, puteți schimba și numele rețelei fără fir.

 7. Apasă pe aplica sau salva buton.

După ce ați finalizat pașii, rețeaua wireless va fi acum accesibilă cu noua parolă. Aceasta înseamnă că dispozitivele configurate anterior vor trebui să se reconecteze cu noua parolă pentru a accesa internetul.

Schimbați parola rețelei Wi-Fi pe Windows 10

Urmați următorii pași pentru a reconecta dispozitivul la rețeaua Wi-Fi:

 1. Deschis Setări pe Windows 10.

 2. Click pe Rețea și Internet.

 3. Click pe Wifi.

 4. În secțiunea „Wi-Fi”, faceți clic pe Afișați rețelele disponibile opțiune.

  Afișați rețelele Wi-Fi disponibile
  Afișați rețelele Wi-Fi disponibile
  Notă rapidă: De asemenea, puteți face clic pe pictograma rețelei din zona de notificare din bara de activități pentru a vedea lista rețelelor.
 5. Selectați rețeaua wireless.

 6. Apasă pe Conectați buton.

 7. Introduceți noua cheie de securitate a rețelei.

  Windows 10 schimba parola Wi-Fi
  Windows 10 schimba parola Wi-Fi

 8. Apasă pe Următorul buton.

După ce finalizați pașii, dispozitivul Windows 10 se va conecta acum la rețea și la internet.

Deși tabloul de bord pentru actualizarea setărilor de rețea va fi diferit pentru fiecare producător și chiar model pentru fiecare dispozitiv, ideea este întotdeauna aceeași. Conectați-vă la dispozitivul de rețea, găsiți setările wireless, actualizați cheia de securitate și reconectați dispozitivele.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x