Cum se schimbă pictograma Comandă rapidă săgeată pe Windows 10

Cum se schimbă pictograma Comandă rapidă săgeată pe Windows 10
⏱️ 3 min read

Ori de câte ori creați o comandă rapidă, Windows adaugă automat o mică pictogramă săgeată suprapusă peste pictograma obișnuită a programului, fișierului sau folderului. Principala sarcină a acestei pictograme de suprapunere este de a vă permite să faceți diferența între linkul de comandă rapidă și fișierul, folderul sau programul real.

Deși pictograma de comandă rapidă suprapusă implicită nu este rea, nici ea nu este atât de bună. Dacă sunteți ca mine și doriți să o schimbați, așa puteți înlocui o pictogramă de comandă rapidă implicită cu o pictogramă personalizată pe Windows.

Descărcați pictograma de comandă rapidă alternativă

Deoarece doriți să setați o pictogramă personalizată ca săgeată de comandă rapidă, trebuie mai întâi să descărcați pictograma în prealabil. Puteți fie Google să vă găsească pictograma preferată, fie să utilizați un site web gratuit de partajare a pictogramelor, cum ar fi IconArchive. Asigurați-vă că pictograma pe care o descărcați este în format ICO și exact 32 x 32 pixeli. În cazul meu am descărcat această pictogramă de la IconArchive și l-am modificat puțin pentru a se potrivi nevoilor mele.

Notă: Dacă pictograma descărcată este în format PNG sau JPG, utilizați acest serviciu web pentru a-l converti în format ICO. Majoritatea serviciilor de conversie a imaginilor ICO oferă mai multe dimensiuni de pictograme. În acest caz, nu uitați să alegeți 32 x 32 pixeli ca dimensiune de ieșire.

După ce ai pictograma, stochează-o undeva în spațiul de stocare local. Am un folder dedicat pentru toate pictogramele sistemului, așa că mi-am stocat pictograma în acel folder.

Schimbați pictograma săgeată de comandă rapidă

Următorul ghid este aplicabil și pentru Windows 7 și 8.

Pentru a finaliza lucrurile, va trebui să faceți modificări în registrul Windows. Înainte de a edita registrul, faceți o copie de rezervă. Copia de rezervă vă permite să restaurați registrul în caz de neplăceri.

1. Pentru a deschide Windows Registry, apăsați Victorie + R, tastați „regedit” în câmp și faceți clic pe butonul „OK”.

change-shortcut-icon-regedit

2. În registrul Windows mergeți la următoarea locație. Dacă utilizați Windows 10, copiați pur și simplu calea de mai jos, lipiți-o în bara de adrese și apăsați Enter pentru a ajunge la cheie mai repede.

schimbare-comandă-rapidă-pictogramă-du-te-la-tastă

3. Aici trebuie să creăm o nouă cheie de registry pentru a seta o pictogramă de comandă rapidă personalizată. Mai întâi, faceți clic dreapta pe tasta Explorer și selectați „Nou” și apoi „Tasta”. Denumiți noua tastă ca „Pictograme Shell” și apăsați Enter.

schimbare-comandă-rapidă-pictogramă-creare-cheie

4. În panoul din dreapta, faceți clic dreapta pe spațiul gol și selectați „Nou -> Valoare șir”. Denumiți noua valoare „29”.

schimbare-comandă-rapidă-pictogramă-creare-valoare

5. Faceți dublu clic pe tasta „29”, introduceți locația pictogramei în câmpul Value Data și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările. Pe măsură ce am stocat noua pictogramă de comandă rapidă în unitatea E, am introdus „E: System_Icons shortcutIcon.ico” în câmpul Value Data.

schimbare-scurtătură-pictogramă-valoare-date

6. Modificările nu sunt instantanee, deoarece trebuie să reporniți sistemul pentru ca modificările să aibă efect. După repornire veți vedea noua pictogramă de comandă rapidă.

change-shortcut-icon-restart-system

În unele cazuri, este posibil să nu vedeți noua pictogramă chiar și după repornirea sistemului. Problema ar putea fi legată de memoria cache a pictogramelor, deci încercați să reconstruiți memoria cache a pictogramelor Windows.

change-shortcut-icon-custom-icon

În viitor, dacă doriți să restaurați pictograma de comandă rapidă implicită, trebuie doar să ștergeți valoarea șirului „29” și să reporniți sistemul. Nu este nevoie să ștergeți tasta „Shell Icons”.

Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodei de mai sus pentru a seta o pictogramă de comandă rapidă personalizată pe Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x