Cum se schimbă pictograma unui tip de fișier în Windows

Cum se schimbă pictograma unui tip de fișier în Windows
⏱️ 3 min read

În Windows puteți personaliza cu ușurință orice pictogramă de folder, deschizând pur și simplu fereastra de proprietăți a folderului și apoi făcând clic pe butonul Schimbare pictogramă de sub fila Personalizare. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de schimbarea pictogramei unui anumit tip de fișier, Windows nu are opțiuni încorporate pentru a face acest lucru.

Pot exista mai multe motive pentru a schimba pictograma unui anumit tip de fișier. De exemplu, pictograma curentă a unui tip de fișier nu vă place sau formatul de fișier personalizat pe care îl utilizați nu are o pictogramă. Indiferent care este motivul, iată cum puteți schimba cu ușurință pictograma unui tip de fișier în Windows 10.

Notă: deși afișez acest lucru în Windows 10, procedura este aceeași pentru Windows 7 și Windows 8.

Schimbați pictograma unui tip de fișier în Windows

Înainte de a merge mai departe, descărcați pictograma la alegere în format ICO. Poți să folosești Arhivă cu pictograme pentru a descărca domenii publice sau pictograme fără drepturi de autor în format ICO. În cazul meu, descarc pictograma fișierului text.

Windows nu are opțiuni încorporate pentru a schimba rapid o pictogramă de tip fișier, așa că vom folosi un software gratuit și portabil numit FileTypesMan de NirSoft. Descărcați-l și extrageți fișierul .exe pe desktop.

schimbare-tip-fișier-tip-pictogramă-extragere-fișier

După extragerea executabilului, faceți dublu clic pe acesta pentru a deschide software-ul. Odată deschis, acesta va lista toate tipurile de fișiere cunoscute din sistemul dvs. Derulați în jos pentru a găsi tipul de fișier țintă. Alternativ, puteți utiliza opțiunea Găsiți. Doar faceți clic pe pictograma Căutare mică care apare în bara de navigare de sus.

schimbați-fișierul-tip-pictogramă-faceți clic-găsiți-pictograma

Introduceți extensia de fișier și faceți clic pe butonul „Găsiți următorul”. În cazul meu, caut tipul de fișier „txt”.

change-file-type-icon-find-file-type

După ce ați găsit tipul de fișier țintă, faceți clic dreapta pe acesta și selectați opțiunea „Editați tipul de fișier selectat”.

modificare-tip-fișier-tip-pictogramă-editare-tip-fișier

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra Editare tip fișier. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să copiați calea implicită a pictogramei și să o salvați undeva. Îl puteți folosi atunci când doriți să reveniți înapoi. După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe butonul „Răsfoire” care apare lângă câmpul Pictogramă implicită.

change-file-type-icon-click-browse-to-change-icon

De îndată ce faceți clic pe buton, acesta vă va arăta toate pictogramele de sistem disponibile. Dacă vă place una dintre pictogramele listate, selectați-o. În caz contrar, faceți clic pe butonul „Răsfoiți” pentru a selecta propria pictogramă personalizată.

change-file-type-icon-click-browse

Navigați la folderul în care ați stocat pictograma, selectați-o și faceți clic pe „Deschidere”.

change-file-type-icon-brows-for-icon

Pictograma selectată va fi listată în fereastra „Schimbare pictogramă”. Din nou, selectați-l și faceți clic pe butonul „OK”.

change-file-type-icon-select-icon

În fereastra principală faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

change-file-type-icon-confirm-changes

De îndată ce salvați modificările, pictograma tipului de fișier va fi modificată instantaneu.

change-file-type-icon-icon-modified

Dacă vreți vreodată să reveniți la pictograma implicită, pur și simplu parcurgeți din nou aceeași procedură, dar înlocuiți calea personalizată a pictogramei cu calea implicită a pictogramei pe care ați copiat-o mai devreme.

Nu comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea metodei de mai sus pentru a schimba rapid pictograma unui anumit tip de fișier în Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x