Programele de pornire sunt programe care rulează automat la pornirea unui sistem. Aceasta este o practică bună pentru programele pe care le utilizați frecvent. Vă scutește de stresul căutării acestor programe sau, în unele cazuri, de configurarea manuală a acestora.

Unele programe au, de asemenea, această caracteristică în mod implicit atunci când sunt instalate recent.

Dar dacă aveți prea multe programe de pornire, poate încetini procesul de pornire. Acest lucru are un efect negativ mai ales asupra sistemelor cu capacități mici sau cu o putere de procesare mai mică.

În acest articol, vom învăța cum să deschidem panoul de control al aplicațiilor de pornire, cum să activăm și să dezactivăm aplicațiile de pornire și, în cele din urmă, cum să adăugăm programele de pornire dorite în Windows 7, 8 și 10.

În fiecare dintre aceste versiuni de Windows, există un panou de control pentru aplicațiile de pornire care prezintă o listă de aplicații care pot fi rulate automat la pornire. Aceste aplicații sunt fie activate pentru pornire, fie dezactivate.

Deci, să analizăm procesul pentru fiecare versiune de Windows.

În Windows 7

Deschideți Panoul de control al aplicațiilor de pornire

Deschideți meniul de pornire Windows, apoi tastați „MSCONFIG“. Când apăsați Enter, consola de configurare a sistemului este deschisă. Apoi faceți clic pe”Lansare“fila care va afișa unele programe care pot fi activate sau dezactivate pentru pornire.

Dezactivați / Activați aplicația de pornire

Casetele de selectare de lângă aplicații indică starea. Dacă este bifat, este activat pentru pornire, în caz contrar, este dezactivat.

Pentru a dezactiva o aplicație activată, trebuie doar să debifați caseta de selectare și să faceți clic pe Aplicare.

Pentru a activa o aplicație dezactivată, bifați caseta de selectare și faceți clic pe Aplicare.

Aceste două procese necesită repornirea sistemului înainte ca modificările să fie aplicate aplicațiilor.

Adăugați aplicația de pornire

Pentru a adăuga o aplicație, va trebui să explorați folderul de pornire. Pentru a face acest lucru, încercați oricare dintre următoarele metode;

  • Deschideți meniul Start și tastați „Lansare„(pentru a-l căuta). Când este găsit, faceți clic dreapta și selectați Explorare pentru a deschide folderul.
  • Deschideți meniul Start, selectați „Toate programele“și derulați în jos lista până când găsiți folderul de pornire. Când ați găsit, explorați-l.

Creați o comandă rapidă a programului dorit, apoi copiați-l și lipiți-l în acest folder. După aceasta, programul va fi adăugat automat la panoul cu starea „activat“.

În Windows 8

Deschideți Panoul de control al aplicațiilor de pornire

Pentru a deschide panoul, încercați oricare dintre următoarele;

  • Deschis “Gestionar de sarcini„și selectați„Lansare„fila
  • Deschideți meniul de pornire Windows și tastați „Lansare“pentru a căuta programul. Apoi selectați oricare dintre opțiunile furnizate.

Dezactivați / Activați aplicația de pornire

Pentru a dezactiva o aplicație de pornire activată, faceți clic dreapta pe aplicație și selectați „Dezactivează“.

Pentru a activa o aplicație de pornire dezactivată, faceți clic dreapta pe aplicație și selectați „Permite“.

Adăugați aplicația de pornire

Apăsați fereastra și litera R pentru a deschide caseta de dialog Executare. Apoi intră %Datele aplicatiei%. Aceasta va deschide un folder în roaming.

Navigheaza catre Microsoft Windows Start Menu Programs Startup. În acest dosar, lipiți comanda rapidă a aplicației dorite. Aceasta îl va face o aplicație de pornire cu starea „activat”.

În Windows 10

Deschideți Panoul de control al aplicațiilor de pornire

  • Deschideți meniul Start, tastați „Aplicații de pornire“(pentru a-l căuta) și faceți clic pe oricare dintre rezultate.
  • Deschis “Gestionar de sarcini“, apoi selectați”Lansare„fila

Dezactivați / Activați aplicațiile de pornire

Pentru a dezactiva o aplicație de pornire, faceți clic dreapta pe orice aplicație din listă cu starea „activat„și selectează”dezactivați“.

Pentru a activa o aplicație de pornire în listă care este dezactivată, faceți clic dreapta pe aplicație și selectați „permite“.

Adăugați aplicația de pornire

Țineți fereastra și tasta litera R de pe tastatură. În dialogul de rulare, introduceți „shell: pornire“.

În dosar, puteți adăuga orice aplicație la alegere pe care doriți să o rulați la pornire. Acestea vor fi adăugate la listă, astfel încât atunci când accesați aplicațiile de pornire, le puteți dezactiva sau activa.

Învelire

Dacă există vreo aplicație pe care o rulați întotdeauna când porniți sistemul, este o bună practică să o faceți un program de pornire.

Când sistemul dvs. devine lent la pornire, este cel mai probabil deoarece programele de pornire sunt responsabile. Acum știi cum să le dezactivezi sau să le reduci.