Cum se schimbă rezoluția ecranului folosind linia de comandă pe Windows 10

1643071637 Cum se schimba rezolutia ecranului folosind linia de comanda pe
⏱️ 4 min read

Deși puteți schimba oricând rezoluția ecranului utilizând setările de afișare, Windows 10 nu include o linie de comandă echivalentă pentru a ajusta rezoluția folosind Command Prompt sau PowerShell.

Aceasta este o caracteristică care ar fi utilă pentru a schimba rapid rezoluția ecranului pentru anumite aplicații și jocuri care funcționează cel mai bine la anumite rezoluții. De asemenea, utilizarea unui instrument de linie de comandă permite automatizarea procesului cu un script și chiar folosind Task Scheduler.

Cu toate acestea, dacă doriți să schimbați rezoluția monitorului dispozitivului dvs. cu linia de comandă, puteți utiliza QRes de Anders Kjersem, care este un instrument mic (vechi) care nu necesită instalare și a fost conceput pentru a ajusta rezoluția pixelilor afișajului prin linia de comandă.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a selecta o rezoluție de afișare diferită pentru monitorul dvs. pe Windows 10 folosind linia de comandă.

Avertizare: Acesta este un software terță parte și este oferit fără garanție, utilizați-l pe propriul risc.

Schimbați rezoluția ecranului folosind linia de comandă

Pentru a schimba rezoluția ecranului cu linia de comandă pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Descarca QRes de pe acest site web.

 2. Faceți clic dreapta pe QRes.zip fișier și selectați Extrage tot buton.

 3. Apasă pe Extrage buton.

 4. Tip CMD și apăsați introduce în adăugați bara de adrese a folderului „QRes” pentru a deschide promptul de comandă în locație.

 5. Tastați următoarea comandă pentru a modifica rezoluția ecranului și apăsați introduce:

  QRes.exe /x:1689 /y:1050
  Schimbați rezoluția ecranului folosind linia de comandă

  În comandă, asigurați-vă că modificați calea pentru fișierul QRes.exe și introduceți o rezoluție de pixeli acceptată pentru lățime (x) și înălțime (y). De exemplu, 1366 x 768, 1440 x 900, 1680 x 1050, 1920 x 1080, 2560 x 1440 etc.

După ce ați finalizat pașii, ecranul se va schimba la rezoluția specificată de dvs.

Schimbați rezoluția ecranului folosind un script

Alternativ, puteți utiliza QRes pentru a crea un script de fișier pe care pur și simplu îl puteți face dublu clic sau îl puteți programa cu Task Scheduler pentru a modifica automat rezoluția afișajului.

Pentru a crea un script pentru a schimba rezoluția ecranului pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Blocnotes și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Copiați și lipiți următoarea comandă:

  %homepath%\Downloads\QRes\QRes.exe /x:1689 /y:1050
  Script pentru a schimba automat rezoluția
  Script pentru a schimba automat rezoluția

  În comandă, asigurați-vă că modificați calea pentru fișierul QRes.exe și introduceți o rezoluție de pixeli acceptată pentru lățime (x) și înălțime (y). De exemplu, 1366 x 768, 1440 x 900, 1680 x 1050, 1920 x 1080, 2560 x 1440 etc.

 4. Apasă pe Fişier meniul.

 5. Selectează Salvează ca opțiune.

 6. Salvați fișierul batch cu un nume descriptiv și a .băţ extensia de fișier.

După ce finalizați pașii, faceți dublu clic pe fișierul lot și rezoluția ecranului ar trebui să se schimbe automat, fără a fi nevoie de pași suplimentari.

Dacă trebuie să modificați în mod constant rezoluția afișajului, se recomandă să creați un alt fișier batch pentru a restabili rezoluția inițială. Puteți afla oricând despre toate soluțiile acceptate de monitorul dvs Setări > Sistem > Afişa.

Deși QRes este un program vechi, nu necesită instalare și funcționează așa cum este anunțat. Este posibil să găsiți alte instrumente, dar acestea pot necesita instalarea unui software suplimentar și nu vor fi la fel de ușor de utilizat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x