Cum se schimbă rezoluția ecranului în Ubuntu

Cum se schimbă rezoluția ecranului în Ubuntu
⏱️ 5 min read

Deși este o problemă rară, este de asemenea posibil ca desktopul dvs. să rămână blocat la o rezoluție greșită. Acest lucru se poate întâmpla deoarece, de exemplu, o eroare în driverele GPU-ului dvs. nu vă identifică corect monitorul. Deci, dacă desktopul dvs. arată ca o miniatură în centrul monitorului sau dacă trebuie să derulați pentru a vedea totul, puteți încerca să setați rezoluția manual. Să vedem cum puteți schimba rezoluția în Ubuntu.

Setările afișajului

Setările de rezoluție se găsesc în Setările afișajului. Pentru a accesa setările de afișare, faceți clic dreapta pe desktop și selectați „Setări de afișare”.

De acolo, faceți clic pe opțiunea „Rezoluție” și selectați rezoluția nativă a monitorului.

Schimbați setările de afișare Ubuntu Res
Modificați rezoluția rezoluțiilor Ubuntu

Utilizați XRandR

De asemenea, vă puteți seta rezoluția prin xrandr , care este inclusă în majoritatea distribuțiilor Linux moderne. Încercați să tastați xrandr în terminalul preferat, apăsați Enter și vor apărea o grămadă de informații despre monitorul dvs. și rezoluțiile acestuia. Rezoluția activă va avea un asterisc lângă el.

Schimbați Ubuntu Res Xrandr

Rețineți aliasul monitorului dvs. în informațiile care apar direct după comandă, dar înainte de lista rezoluțiilor. În cazul nostru, deoarece am folosit VMware pentru a captura capturile de ecran din articolul nostru, acesta a fost „Virtual1”.

Pentru a alege o altă rezoluție, puteți spune xrandr ce monitor să țintească și cu ce rezoluție să aplicați:

Puteți alege oricare dintre rezoluțiile acceptate, chiar dacă nu este nativă pentru monitorul dvs. Comanda noastră arăta astfel:

Schimbați Ubuntu Res Xrandr Set Res

Dacă rezoluția corectă nu a fost detectată sau doriți să utilizați una personalizată din orice motiv, xrandr vă poate ajuta și cu asta. Totuși, nu ar trebui să vă abateți de la standardele VESA și cvt este aici pentru a da o mână de ajutor.

De asemenea, disponibil în mod implicit în majoritatea distribuțiilor, cvt poate calcula modurile de sincronizare video coordonate VESA. Utilizarea sa este simplă: tip cvt urmată de rezoluția dorită orizontală și apoi verticală. Pentru a calcula parametrii pentru o rezoluție non-standard de 1500 × 900, am introdus:

Schimbați Ubuntu Res Cvt Adăugați Res

Selectați și copiați în clipboard tot de la „Modeline” până la final.

Schimbați informațiile de copiere Cvt Ubuntu Res

Apoi, utilizați-l pentru a crea o nouă rezoluție de la zero cu xrandr:

Rețineți că „1504x900_60.00” în cazul nostru se referea la rezoluția dorită și rata de reîmprospătare a monitorului nostru (virtual), dar era un nume generat automat de cvt. Sunteți liber să îl schimbați cu orice doriți, din motive de comoditate. Noi am folosit:

Schimbați informațiile Ubuntu Res Xrandr Cvt

Asta nu este tot, deoarece trebuie să adăugați și noul mod ca opțiune la monitorul specific. Puteți face asta cu:

Deci, urmând tot ce am văzut până acum, comanda noastră arată ca:

Schimbați modul de adăugare Ubuntu Res Xrandr

După aceea, noua noastră revoluție este acum selectabilă din setările de afișare.

Schimbați rezoluția Ubuntu Res New Res In Pulldown

Dacă desktopul dvs. insistă să rămână blocat pe o rezoluție greșită, poate că este timpul să actualizați driverele GPU-ului.

În cele din urmă, dacă problema dvs. constă în faptul că textul de pe ecran devine foarte mic pe un monitor de înaltă rezoluție, atunci probabil că trebuie să faceți o scalare fracționată în loc să schimbați rezoluția.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x