Cum se schimbă rezoluția ecranului pe Windows 10

1643064099 Cum se schimba rezolutia ecranului pe Windows 10
⏱️ 2 min read

Pe Windows 10, rezoluția ecranului definește claritatea imaginilor și textului redate pe monitor. Când utilizați o rezoluție înaltă pe afișaj (de exemplu, 1080p sau 4K), elementele de pe ecran vor arăta mai clare și mai mici pentru a permite mai multe elemente pe ecran. În schimb, atunci când utilizați o rezoluție scăzută (cum ar fi 1024 x 800 pixeli), nu veți putea vedea atât de multe elemente pe ecran și vor apărea mai mari.

Rezoluția pe care o puteți utiliza va depinde întotdeauna de monitor și placa grafică. De obicei, Windows 10 detectează și setează cea mai optimă rezoluție pentru un anumit afișaj, dar puteți utiliza setările „Afișaj” pentru a schimba rezoluția ecranului la ceva diferit.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a modifica setările de rezoluție pe Windows 10.

Schimbați rezoluția afișajului pe Windows 10

Pentru a modifica rezoluția ecranului, urmați pașii:

  1. Deschis Setări pe Windows 10.

  2. Click pe Sistem.

  3. Click pe Afişa.

  4. În secțiunea „Scalare și aspect”, utilizați meniul derulant „Rezoluția afișajului” și modificați rezoluția.

    Setări pentru rezoluția afișajului pe Windows 10
    Sfat rapid: Puteți evita un ecran neclar selectând rezoluția etichetată „recomandat”.

Pe lângă faptul că puteți schimba rezoluția pixelilor, rețineți că în această pagină puteți modifica și nivelul de luminozitate, să activați și să configurați setările de iluminare nocturnă, să vă schimbați scalarea afișajului și orientarea (peisaj sau portret). De asemenea, puteți modifica rezoluția ecranului cu linii de comandă folosind instrumente terțe precum QRes.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x