Cinci pași pentru a trece de la idee la rezultatul lustruit

Lucrez în comunitatea open source de aproape 5 ani acum, construind și promovând instrumente pentru dezvoltatori, inclusiv Meteor și Apollo. În acel timp, am descoperit că blogging-ul este unul dintre cele mai eficiente moduri de a răspândi idei.

Pregătirea unei postări pe blog nu durează atât de mult ca o conversație video sau conferință, dar este ușor de consumat și poate ajunge la o mulțime de oameni. De asemenea, personal am obținut o mulțime de beneficii din scris: m-a ajutat să-mi organizez gândurile, să îi învăț pe oameni despre tehnologiile pe care le iubesc și să îmi scot numele.

De la publicare prima mea postare pe blog vreodată în 2014, am ajuns să scriu 68 de postări până acum aici pe Medium, unele cu peste 50.000 de vizualizări și 1000 de fani și au editat multe postări pentru prietenii și colegii mei. De-a lungul timpului, am luat câteva strategii pentru a prelua o postare de la concept la publicare.

În acest articol, vom parcurge cinci pași principali ai procesului meu pentru a scrie o postare:

 1. Găsiți un subiect bun și angajați-vă
 2. Faceți-vă obiectivele și publicul specifice
 3. Au început, mijloc și sfârșit
 4. Obțineți feedback și iterați
 5. Adăugați elemente finale: ambalare, publicare și promovare

Să intrăm direct în primul pas!

1. Găsește un subiect bun și angajează-te pentru el

Nu poți începe o postare decât dacă ai ceva de scris! Când vorbesc cu oameni care doresc să înceapă blogul, acesta este adesea principalul lor blocant.

Cea mai simplă strategie este să scrieți despre ceea ce știți. Dacă ai petrecut multe ore învățând despre ceva și crezi că ai putea să-l explici în doar câteva minute, vei oferi multă valoare cititorilor tăi.

O altă idee este să scrieți despre o zonă despre care credeți că lipsește conținut. De exemplu, în acest moment nu există o mulțime de posturi despre cum să aplicați la conferințe tehnice, astfel încât conținutul despre acestea ar putea umple un gol în comunitate.

Iată câteva tipuri specifice de postări pe care le-ați putea accesa. Exemple sunt din postările legate de GraphQL pe blogul Apollo:

 1. Un ghid pas cu pas pentru atingerea unui obiectiv specific: „Crearea unei liste derulante grozave în React Native cu FlatList” sau „Simplificați componentele React cu Apollo și recompuneți”. Acestea sunt excelente pentru cititorii care doresc să intre, să facă un lucru și să iasă rapid.
 2. Un sondaj aprofundat pe un anumit subiect: „Utilizarea nulității în GraphQL” sau „Anatomia unei interogări GraphQL”. Acestea sunt utile dacă vizați un public mai interesat, care dorește să ia o ceașcă de cafea și să învețe o tonă.
 3. O listă numerotată de fapte utile în jurul unui subiect comun: „4 moduri simple de a apela un API GraphQL” sau „5 avantaje ale interogărilor grafice statice”. Acestea sunt o lectură amuzantă, ușoară, deoarece nu trebuie să vă angajați să citiți totul și este ușor să consumați bucățile de dimensiuni mușcate.

Acum, permiteți-mi să risipesc câteva preocupări comune:

 1. Există deja conținut despre acest subiect. Nu lăsa asta să te oprească. Chiar dacă ideea ta a mai fost scrisă înainte, poți să-ți pui propria perspectivă sau să o faci specifică situației tale.
 2. Ideea mea nu este suficient de interesantă. Mulți dintre prietenii și colegii mei nu ajung să scrie pentru că sunt îngrijorați că concluziile lor ar putea fi plictisitoare sau evidente. E un sentiment normal! Dacă sunteți un expert în ceva, atunci desigur concluziile despre care scrieți vor fi plictisitoare … pentru tine. Cheia este că oamenii din publicul dvs. nu știu încă aceste lucruri.

După ce am spus toate acestea, la sfârșitul zilei, este greu de prezis ce subiecte vor face o postare grozavă și care nu, și adesea este execuţie care face sau sparge o postare, nu un subiect genial. Principala mea sugestie ar fi să încerc să scriu despre mai multe lucruri diferite și să vedem ce funcționează.

Cum se scrie o postare tehnica excelenta pe blog
Becul – un simbol universal pentru idei. James Pond pe Unsplash

2. Faceți obiectivele și publicul specific

Acum, că îți cunoști subiectul, ai nevoie de un public și un obiectiv pentru postarea ta. Cine îl va citi și ce vor scoate din el?

Scopul tău trebuie să fie specific astfel încât să vă puteți concentra toată energia asupra unei idei principale. Pentru această postare, obiectivul nu ar fi putut fi doar „a scrie despre blogging”. Aveam nevoie de un obiectiv mai specific în minte:

 • Public: Oamenii care doresc să înceapă să blogueze, în special despre subiecte tehnice, dar nu au făcut-o încă.
 • Poartă: Oferiți oamenilor un set concret de pași și indicatori pentru a putea începe.

După ce le ai, menține-ți postarea concentrată eliminând orice nu contribuie și evită să adaugi detalii suplimentare doar pentru că este legată. Am constatat că postările relativ concise cu un timp de citire de 5 – 10 minute sunt cele mai reușite.

Cunoașterea fundalului publicului dvs. vă va permite să vă adaptați scrierile la cunoștințele lor existente și vă poate ajuta să determinați cum trebuie să vă publicați și să vă promovați conținutul. De exemplu, sper să public acest lucru pe Routech, deoarece mulți oameni din publicul meu țintă ar putea să citească deja acea publicație.

3. Să ai un început, un mijloc și un sfârșit

Este dezorientant când o postare se îndepărtează într-o direcție pe care nu te așteptai. Răsucirile complotului pot fi un mare beneficiu în nuvelele fictive, dar este mai ușor să consumi un articol tehnic dacă obții exact ceea ce te aștepți. Puteți ține cititorii pe drumul cel bun oferind postării dvs. o structură confortabilă.

Introducere

Primul paragraf sau două din postarea dvs. vor convinge cititorul să rămână activ sau să își piardă atenția. Începeți cu un pic de context pentru a ajuta oamenii să înțeleagă unde se încadrează postarea dvs. în imaginea de ansamblu. Apoi, spuneți publicului dvs. ce vor obține din citirea articolului dvs. Ar putea fi tentant să lăsați marea dezvăluire pentru final, dar atenție: dacă nu aveți un cârlig bun, cititorii dvs. nu vor rămâne în preajmă pentru a afla.

Mijloc

Acum că le-ai spus cititorilor tăi la ce să se aștepte, dă-le-le! Simțiți-vă liber să intrați în detaliile de care aveți nevoie și să lăsați afișaje pe parcurs pentru a orienta oamenii. Folosiți o mulțime de titluri, liste numerotate și formatare pentru a ajuta oamenii să înțeleagă unde se află și pentru a le permite să treacă la conținutul care le interesează cel mai mult.

Concluzie

Nu vă limitați doar la gol la sfârșitul articolului. Dacă cititorul dvs. a reușit până acolo, chiar le pasă. Oferiți-le un rezumat rapid a ceea ce au învățat, o bătaie pe spate pentru lectură și poate chiar ceva de făcut în continuare dacă sunt inspirați – un îndemn la acțiune.

Formatul pe care îl sugerez aici nu este cel mai creativ și există cu siguranță și alte modalități de a face acest lucru. Dar o structură simplă este cel mai direct mod de a comunica cu cititorii tăi.

1612007650 43 Cum se scrie o postare tehnica excelenta pe blog
La fel ca semnalizarea rutieră, structura postării ghidează oamenii. Bart Anestin pe Unsplash

4. Obțineți feedback și iterați

Nu veți ști ce vor primi oamenii din scrierea dvs. până când nu o vor citi. Aici ipotezele dvs. despre subiect, obiective, detaliile postării și structura sunt puse la încercare. Dacă doriți să obțineți un rezultat bun, nu puteți sări peste acest pas.

S-ar putea să simți că ești impunător atunci când ceri feedback sau s-ar putea să te îngrijorezi că va fi negativ, dar oamenii sunt mai dispuși să te ajute decât te aștepți. Este mult mai bine să aflați cum ar putea fi mai bună postarea dvs. înainte de ao publica în lume. Când pregăteam această postare, am primit feedback foarte valoros care a făcut conținutul mult mai bun și mai concentrat.

Ce ar trebui să întrebați recenzenții dvs.? Sfatul meu principal este să-l las cât mai deschis. Încearcă să nu explici dinainte ce ai vrut să realizezi. Înmânați proiectul așa cum este și întrebați-vă recenzorul ce au scos din el sau ce ar trebui schimbat. Când cineva de pe Internet îți găsește articolul, nu va avea niciun context suplimentar și trebuie să stea singur.

Principalul lucru pe care trebuie să-l validați din feedback este: această postare va atinge obiectivele pe care le-ați decis în pasul 2? Iterează până ai încredere că va fi.

5. Adăugați elemente finale: ambalare, publicare și promovare

Acum că aveți ideea, obiectivul, structura și unele feedback-uri, este timpul să lustruiți totul și să îl expediați.

Ambalare

Vino cu un titlu și un subtitlu minunat și asigură-te că postarea ta are cel puțin o imagine. Aceasta este ceea ce vor vedea oamenii atunci când postarea este distribuită pe Twitter sau Facebook și este șansa ta de a atrage oamenii pe citit.

De asemenea, este important ca postarea dvs. să arate și să se simtă profesionistă, astfel încât conținutul dvs. să poată străluci cu adevărat. Ar trebui să vă propuneți să nu aveți erori de ortografie, greșeli gramaticale sau formatări ciudate în postarea dvs. Dacă aveți un prieten care se pricepe la detectarea micilor detalii, rugați-l să îl citească înainte de a publica.

articol Routech despre publicare are, de asemenea, câteva sfaturi excelente despre stilul de scriere și formatare. Întrucât ați pus deja atât de multă muncă în postarea dvs., merită să adăugați acel mic efort suplimentar pentru a-l lustrui cu adevărat și a-i oferi o acoperire mai largă.

În cele din urmă, asigurați-vă că acordați credit oricui a cărui lucrare ați făcut referire sau care a ajutat la examinarea și editarea postării dvs.

Publicare

Ești aproape acolo! Alegeți locul în care publicați de fapt postarea, astfel încât să aibă cele mai mari șanse să ajungă la publicul dvs. Medium este, în general, un loc minunat pentru conținutul tehnic și face mai ușor pentru oameni să vă descopere scrierile.

Pentru puncte bonus, încercați să introduceți postarea într-o publicație relevantă care vă va ajuta să partajați conținutul dvs. – în acest caz, am selectat Routech, deoarece cred că acest sfat va fi relevant pentru cititorii lor. Dacă doriți să faceți același lucru, aici sunt instrucțiunile lor pentru trimiterea postării dvs.. Publicațiile din zonele dvs. de interes probabil caută și postări, așa că nu vă fie teamă să luați legătura!

Promovare

Odată ce ai publicat de fapt postarea, nu ai terminat! Dacă doriți ca oamenii să vadă ceea ce ați scris și să obțineți valoare din acesta, asigurați-vă că îl împărtășiți în locurile în care publicul dvs. este probabil să participe. Aceasta ar putea include grupuri Facebook, Reddit, Hacker News, LinkedIn sau orice altă platformă. De asemenea, asigurați-vă că distribuiți creația dvs. pe propriile conturi de socializare, cum ar fi Twitter. Prietenii tăi vor fi încântați să citească, să împărtășească și să voteze în sus ceea ce ai scris!

Și acum, ai terminat. Mergeți la o cafea sau faceți o plimbare – a lua o postare pe blog de la început până la sfârșit nu este un lucru mic. Citiți orice feedback și răspunsuri din partea comunității, astfel încât să puteți continua să vă îmbunătățiți. Și când ai o altă idee, mergi să o faci din nou!

1612007651 282 Cum se scrie o postare tehnica excelenta pe blog
O prezentare frumoasă poate îmbunătăți o gogoasă deja delicioasă. Zach Miles pe Unsplash

Nu există înlocuitor pentru practică

Tocmai am parcurs cinci dintre cele mai importante lucruri de făcut atunci când scriem o postare pe blog, de la ideea până la publicare. Acum că l-ați citit, încercați să aplicați acest sfat și să vedeți ce funcționează pentru dvs.

Vă las cu un ultim sfat. Principalul lucru pe care l-am învățat de la blog în ultimii 3 ani este că nu pot să prezic absolut ce conținut va decola și ce va ajunge să fie un neajuns total. Uneori, voi pune câteva zile într-o postare, lustruind fiecare colț și nu va merge nicăieri. Pe de altă parte, „GraphQL vs. REST”, cea mai citită postare a mea, a fost scrisă cu câteva ore târziu în noapte.

Deci, chiar dacă primele, ale doua sau ale treia postări nu reușesc, continuați să încercați lucruri noi, să vă puneți ideile acolo și să vă îmbunătățiți în timp. Lumea vrea să audă ce ai de spus. Mergi să le spui!

Mulțumiri imense Anvisha Pai, Angela Zhang, Katie Siegel și editorilor Routech pentru că au ajutat la revizuirea acestui post.