Cum se scrie pe o unitate NTFS în macOS

Cum se scrie pe o unitate NTFS în macOS

⌛ Reading Time: 4 minutes

Ca format implicit al discului Windows, unitățile NTFS sunt probabil cel mai comun tip de unitate din lume. Din păcate, macOS nu poate scrie în mod implicit pe unitățile NTFS. Acest lucru face ca lucrul între sistemele de operare să fie mult mai dificil, necesitând fie un format de disc compatibil precum ExFAT, fie instrumente care permit macOS să scrie pe unitățile NTFS.

Mac-ul dvs. poate citit Unități NTFS, transferând conținut de pe unități într-un alt loc, dar nu poate scrie la unitățile NTFS. Suportul de scriere pentru unitățile NTFS poate fi adăugat prin programe open-source, programe cu plată sau prin driverele experimentale proprii ale Apple.

Metoda gratuită, dar complexă: NTFS-3G

NTFS-3G este un program open-source de linie de comandă pentru scrierea pe unitățile NTFS în macOS. Cu această comandă Terminal puteți monta unități în macOS într-o stare de scriere. Puteți descărca pachetul direct din Site-ul Tuxera, din GitHub, sau cu Homebrew.

Un dezavantaj al NTFS-3G este viteza sa. Performanța transferului este lentă, adesea limitată la aproximativ 10 MB / s. Comparativ cu cei peste 500 MB / s obținuți de un SSD, diferența este dramatică. Acest lucru se întâmplă deoarece macOS nu are un tampon pentru scrierea pe unitățile NTFS și nici memoria virtuală pentru a păstra acel tampon. Așadar, NTFS-3G este obligat să scrie „live”, ceea ce degradează semnificativ performanța.

Pentru a vă monta unitatea NTFS, va trebui să utilizați Terminal. Mai întâi, creați un director în care puteți monta unitatea NTFS:

Acum, când există acest director, puteți utiliza NTFS-3G pentru montare.

Desigur, acest lucru presupune că ați pus programul NTFS-3G în calea sa de instalare implicită. În plus, asigurați-vă că schimbați numărul discului înainte de a monta ceva. Dacă nu știți ce număr este discul dvs., găsiți-l cu diskutil list.

Montați automat unități cu NTFS-3G

Pentru a monta automat unitățile în modul citire-scriere, va trebui să înlocuiți programul implicit Apple NTFS cu NTFS-3G. Aceasta va monta automat unitățile NTFS conectate la Mac-ul dvs. de fiecare dată când îl porniți. Pentru a face acest lucru să funcționeze, trebuie să dezactivați System Integrity Protection (SIP) pe Mac. NTFS-3G poate rula corect numai cu permisiunea de root.

Aceasta va crea o legătură simbolică la comanda de montare NTFS-3G. Computerul dvs. va utiliza acum acest driver pentru a monta unități NTFS în locul valorii implicite. Dacă trebuie să înlocuiți programul, acesta se află în directorul „/ sbin /” cu extensia .bak.

Metoda plătită, dar ușoară: Paragon NTFS pentru Mac

mount-ntfs-drive-mac-paragon-menu-bar

Paragon NTFS pentru Mac (cunoscut și sub numele de Microsoft NTFS) este un software comercial care acceptă scrierea în volume NTFS pe macOS. Este cu siguranță cel mai ușor de utilizat mod de a face ca unitățile NTFS să fie scrise în macOS, dar plătiți pentru acest privilegiu. Utilizează extensii de kernel proiectate de Microsoft pentru a sprijini scrierea în volume NTFS. Este o soluție rapidă, fără sudură, care acceptă viteze mari de transfer și montare și demontare ușoară.

Activați suportul NTFS experimental al Apple

mount-ntfs-drives-macos-fstab-in-terminal

Mac-ul dvs. vine de fapt cu niște drivere NTFS limitate. Deoarece nu sunt extrem de fiabile, sunt dezactivate în mod implicit. Dacă doriți să vă asumați riscul și să le încercați, va trebui să editați fișierul fstab al sistemului.

Rulați următoarea comandă în Terminal pentru a deschide fișierul fstab:

Odată ce fișierul este deschis, adăugați o nouă linie. Această linie ar trebui să pară similară cu următoarea, dar pur și simplu modificați valoarea UUID pentru a reflecta valoarea UUID a unității NTFS. Dacă nu cunoașteți valoarea UUID, aceasta poate fi găsită cu diskutil info.

Apoi apăsați Ctrl + O pentru a scrie fișierul și Ctrl + X a ieși din nano. Când unitatea dvs. este reconectată și Mac-ul este repornit, unitatea este montată automat. Cu toate acestea, poate fi instabil, deci nu vă bazați prea mult pe el. Și dacă lucrurile se sparg, nu poți spune că nu te-am avertizat!

Concluzie

Cel mai bun pariu pentru ușurința utilizării va fi clar Paragon NTFS pentru Mac. Dacă vă simțiți confortabil cu Terminal, puteți utiliza NTFS-3G și puteți vedea dacă acesta corespunde nevoilor dvs. Dacă aveți de-a face doar ocazional cu unități NTFS, este posibil să fie suficient.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *