de Niall Joe Maher

Cum se scrie un CV mai bun – ediția Web Developer

Am întâlnit o mulțime de ingineri foarte talentați de-a lungul anilor care se luptă să fie chemați la interviuri direct din cauza unui CV neprofesionist, neglijent sau nefocalizat. Știu că atunci când am început să aplic la locuri de muncă acest lucru a fost ceva cu care m-am luptat. Așadar, sper acum că am fost de toate părțile procesului de interviu, pot ajuta alți ingineri să treacă peste primul obstacol.

Treci la final pentru un șablon CV gratuit!

Cum se scrie un CV mai bun editia Web
Un inginer înfometat

Mai întâi să o descompunem secțiune cu secțiune.

Antetul ar trebui să includă numele dvs., detaliile de contact și un link către GitHub – și, dacă aveți unul, site-ul dvs. personal. De asemenea, ar trebui să includă un titlu care să corespundă rolului pentru care solicitați. De asemenea, îmi place să includ câteva puncte glonț ale abilităților adaptate rolului. De exemplu, dacă solicitați un rol Frontend, ar trebui să aveți ceva de genul:

John Fakerson

Dezvoltator interfețe

Github – Site web

E-mail

Telefon

Dezvoltare agilă Practică ▪ Dezvoltare JavaScript ▪ HTML5 ▪ CSS3 ▪ Compatibilitate cross-browser

Introducere

Introducerea trebuie să fie scurtă și profesională. Ar trebui să fie mai puțin o introducere și mai mult un titlu, un teaser care îl face pe cititor să simtă că merită citit. Este mai bine să aveți o singură propoziție concentrată aici decât să vă plimbați cu privire la cât de „entuziast” sunteți.

Un inginer senior cu peste 6 ani de experiență în dezvoltarea de software. Experimentat în echipe de conducere, mentorat ingineri și arhitectură software.

Abilitati tehnice

Respectând din nou tema de a fi relevant, adăugați o secțiune despre toate abilitățile tehnice relevante la rol. Deci, pentru un rol de frontend, acest lucru ar putea fi potrivit:

Cum se scrie un CV mai bun editia Web

Experiență / Istoricul locurilor de muncă

Dacă sunteți doar în căutarea primului dvs. loc de muncă, această secțiune este întotdeauna cea mai terifiantă, deoarece probabil simțiți că nu aveți prea multe demne de menționat. John Sonmez are un videoclip minunat pentru a vă ajuta să începeți cu „fără experiență” sau cum ar trebui să vă construiți secțiunea de experiență.

Dar pentru ceilalți …

Acest lucru ar trebui să fie scurt, concentrat și să includă puncte relevante. Ar trebui să urmeze o structură de – Numele companiei, titlul postului dvs., data la care ați început / terminat și apoi un rezumat al rolului terminând cu puncte glonț cu abilitățile tehnice pe care le-ați folosit în rol.

Experienta profesionala

Fake Company 1 2012 – Prezent

Dezvoltator .NET

A fost responsabilitatea mea să dezvolt sistemele online în cadrul Fake Company 1. Aceasta a inclus gestionarea soluției cloud a companiei și implicarea în întregul ciclu de viață al produsului lor. Etc …

  • A fost responsabilitatea mea să gestionez proiectarea și dezvoltarea tuturor aspectelor sistemelor IT ale companiei. Aceasta a inclus gestionarea funcționării generale a sistemelor și software-ului IT.
  • Marimea echipei
  • Proiecte
  • Tehnologii utilizate
  • Continuați în acest fel.

Faceți acest lucru pentru fiecare dintre rolurile dvs. relevante și este un format ușor, digerabil pentru cititor.

Educatie si antrenament

Pentru multe companii, educația sau cel puțin unele cursuri tehnice vor fi importante pentru a demonstra că sunteți un elev capabil. Deși nu este întotdeauna necesară o diplomă pentru un rol, ar trebui să includeți cu siguranță, la minimum, unele cursuri și tutoriale online pe care le-ați terminat.

Educaţie:

2004–2005 Fake University of Ireland: Diplomă în informatică

2001–2004 Fake University of Ireland: Masters in Computer Science

Cursuri tehnice finalizate:

2002–2003 Curs Udemy Curs Java 1

2000–2001 Java College Java Course 2

1999-2000 Code Academy Cursul Java 3

Alte

Majorității companiilor le va plăcea, de asemenea, să vadă că nu sunteți doar un robot de codificare unidimensional, deoarece poate ajuta și la inițiatorii conversației într-un interviu. Puteți, de asemenea, să aruncați puțin mai multe despre modul în care rămâneți la curent. De exemplu, includ întotdeauna un MeetUp în care sunt membru, un hobby sportiv și un hobby tocilar. Fii creativ aici, poți atrage atenția cuiva cu un hobby ciudat.

Alte

  • Membru de cod pentru Irlanda
  • Pasionat de fitness: frecventați regulat sala de sport
  • Jocuri pe calculator

Referințe

De obicei nu includ referințe la sfârșitul CV-ului meu, dar includ un „Referințe disponibile la cerere”. Dacă aveți referințe din locuri de muncă (nu rolul dvs. actual) ar fi util să le includeți aici, deoarece ar putea accelera procesul de angajare. De obicei, referințele sunt folosite după ce un candidat a progresat prin toate etapele interviului.

Mai multe sfaturi…

Scurt și la obiect

Fiecare secțiune din CV-ul dvs. trebuie păstrată relevantă și cât mai scurtă posibil pentru a arăta cum adăugați valoare. Nu trebuie să aveți cunoștințe lingvistice înflorite, doriți să vă arătați competențele tehnice și interpersonale cât mai clar posibil.

Ține-l la curent

Îmi place să revin la CV-ul meu și să îl actualizez la fiecare câteva luni. Uneori, o ocazie neașteptată poate veni să bată și este bine să fii pregătit. Este, de asemenea, un mod frumos de a vă urmări experiența, astfel încât să știți că vă construiți întotdeauna constructiv pe CV.

Folosiți un șablon

Site-urile de locuri de muncă, cum ar fi Monster, oferă câteva șabloane CV grozave și cred că ar trebui să utilizați un fel de șablon pentru a vă ajuta, astfel încât să nu pierdeți ore de formatare inutil. Sunt, de asemenea, minunate ca linii directoare pentru ceea ce trebuie să includeți pentru a vă menține pe drumul cel bun. Alegerea fontului și a aspectului sunt cheia pentru a vă asigura că un viitor angajator continuă să citească CV-ul dvs. Formatele simple funcționează cel mai bine. Am atașat propriul meu șablon pentru utilizare și abuz aici.

Verifică și verifică din nou

Evitați cu orice preț erorile. S-ar putea să credeți că nu ați făcut greșeli, dar probabil că ați făcut-o undeva. Verificați dacă există conflicte de date, asigurați-vă că e-mailul, numărul de telefon și linkurile funcționează și sunt corecte. Întrebați un prieten să vă corecteze CV-ul atunci când credeți că a fost terminat. De asemenea, ar trebui să utilizați instrumente precum Gramatic pentru a-ți ușura viața un pic.

Ar trebui să fie de la sine înțeles, dar … folosiți verificarea ortografică.

Acum du-te și bate-le acele interviuri de angajare!

Luați șablonul CV gratuit aici.

Dacă acest lucru a ajutat sau aveți îmbunătățiri, vă rugăm să adăugați câteva comentarii mai jos ❤️