CV-urile sunt grele. Și majoritatea oamenilor sunt răi în privința lor – ceea ce are sens, pentru că probabil scrieți sau actualizați CV-ul dvs. doar la fiecare câțiva ani. Aceasta implică vânzarea dvs. și a abilităților dvs. – cu care se luptă majoritatea oamenilor.

În plus, este dificil să ne dăm seama cum să sortăm toate sfaturile de pe internet pentru a ne da seama care este sfatul cel mai bun.

În plus, oamenii rareori cred că CV-ul lor este problema, chiar dacă s-au străduit să obțină interviuri. Vor spune adesea ceva de genul „dar am avut o mulțime de oameni care o revizuiesc și toți spun că este în regulă!”

Care este problema aici?

Există câteva probleme cu acest lucru – mai întâi, doriți ca CV-ul dvs. să fie mai bun decât în ​​regulă – pentru a ieși în evidență pe o piață a muncii extrem de competitivă, trebuie să fie stelară.

În al doilea rând, majoritatea oamenilor nu știu să scrie un CV bun și, prin urmare, nu pot ajuta să identifice problemele cu ale tale. De asemenea, este adesea greu pentru recenzori să ofere critici constructive de teamă să nu rănească sentimentele cuiva.

În cele din urmă, aveți nevoie cu adevărat de cineva care are multă experiență în angajarea sau recrutarea în domeniul dvs. specific pentru a primi sfaturi exacte.

Ca cineva care a analizat o mulțime de CV-uri (bune și rele), iată cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoașteți despre scrierea unui CV care vă va ajuta să vă ocupați un loc de muncă. Acest lucru se aplică indiferent dacă scrieți un CV pentru prima dată sau îl rescrieți pentru a 100-a.

Nu creați propriul format de CV

Dacă faceți acest lucru, riscați ca CV-ul dvs. să fie greu de citit sau să aveți probleme de formatare. Există o mulțime de șabloane de CV disponibile gratuit, cum ar fi cele aici, aici, și aici. Utilizati-le.

Când scrieți un CV, doriți să vă concentrați asupra realizărilor dvs., nu asupra modului în care le-ați formatat. Nu aveți nevoie de o formatare neobișnuită pentru ca CV-ul dvs. să iasă în evidență (și nu doriți ca acesta să fie motivul pentru care CV-ul dvs. iese în evidență).

CV-urile bune vor fi evidențiate, deoarece vă prezintă realizările excepționale. Managerii de angajare (și resurse umane) doresc să poată înțelege cu ușurință calificările și realizările dvs., scuturându-vă CV-ul (ceea ce vor face în aproximativ 20 de secunde). Deci, faceți-le viața ușoară.

Adesea, angajarea managerilor și a resurselor umane nu folosesc CV-urile ca modalitate de a decide pe cine să angajeze, ci pe cine nu sunt interesați să angajeze. Pot primi sute, dacă nu mii de CV-uri pentru o singură poziție. Au nevoie de un mod rapid și ușor de a sorta CV-urile pentru a decide cine primește un interviu.

Astfel, dacă există ceva în neregulă cu CV-ul (greșeli de tipărire, formatare ciudată și așa mai departe), este probabil să-l arunce pur și simplu în grămada „nu” sau „poate”. Deoarece este probabil să aibă atât de multe CV-uri de examinat, este puțin probabil ca grămada „nu” și „poate” să primească interviuri.

Prin urmare, treaba ta atunci când îți creezi CV-ul nu este să oferi recenzorului niciun motiv pentru a-ți arunca CV-ul deoparte.

Începeți cu informațiile dvs. de contact

Enumerați un număr de telefon, o adresă de e-mail și, dacă aveți, un link către profilul dvs. GitHub (un profil GitHub este o modalitate excelentă de a arăta angajatorilor proiectele din trecut, dar nu este necesar!).

Nu enumerați alte profiluri de social media, fotografii sau alte detalii personale (detalii despre familie, probleme medicale etc.). O adresă nu este necesară decât dacă v-ați mutat recent și căutați un loc de muncă departe de locul în care este listată experiența dvs. anterioară, caz în care poate doriți să adăugați un oraș și un stat.

Ce să lase deoparte

Nu includeți o secțiune „obiectiv”, „profil”, „rezumat” sau „evidențiere” în partea de sus a CV-ului. Cele mai multe dintre acestea repetă pur și simplu informațiile găsite mai târziu în CV.

De obicei, acestea nu sunt de ajutor pentru recenzent și, în cele din urmă, o risipă de spațiu pe care o puteți utiliza pentru conținut mai valoros.

Adăugați mai întâi conținutul cel mai relevant

Acest lucru înseamnă că, dacă sunteți recent absolvent de facultate, cu puțină experiență profesională, educația dvs. ar trebui să fie pe primul loc. Dacă experiența dvs. de muncă este mai relevantă pentru locul de muncă pentru care solicitați (majoritatea oamenilor), plasați-l pe primul loc.

Educația ar trebui să fie o linie sau două care să indice unde ați mers la școală și / sau certificări / cursuri pe care le-ați urmat. Puteți include o linie pentru cursuri relevante, premii sau proiecte școlare sub secțiunea educație, dar nu ar trebui să fie mai mult decât o linie sau două.

Experiența profesională ar trebui să enumere compania care v-a angajat, titlul postului, datele lucrate și câteva puncte marcante despre ceea ce ați realizat la locul de muncă.

Nu trebuie să includeți fiecare loc de muncă pe care l-ați avut vreodată, ci doar cele mai relevante (deși aș fi sigur că voi arăta o experiență consecventă a angajării, pe cât puteți).

Asigurați-vă că punctele dvs. glonț reflectă realizările, nu îndatoririle

Acesta este cel mai important lucru de făcut într-un CV – și lucrul care separă CV-urile bune de cele mari.

Mulți oameni listează lucrurile pe care le-au făcut la o slujbă – de exemplu „a scris cod pentru x software”, „a depanat proiectul în C ++” și așa mai departe.

În schimb, doriți să enumerați ce ați realizat sau cum ați îndeplinit sarcinile de serviciu mai bine decât ar avea altcineva în poziția dvs. Vrei ca cititorul să înțeleagă ce ți-a fost încredințat să faci și cât de bun ai fost la serviciu.

În mod ideal, puteți demonstra acest lucru prin intermediul rezultatelor cuantificabile (cum ar fi „timpul mediu de răspuns la biletul de birou de asistență redus cu 25%”) cu un anumit tip de măsură sau valoare care demonstrează cât de bine v-ați îndeplinit sarcinile.

Dacă acest lucru nu este posibil, puteți descrie în continuare rezultatele (de exemplu, „a devenit expertul în Y”). Aceasta ar trebui să fie cea mai importantă parte a CV-ului dvs. – asigurându-vă că punctele dvs. glonț descriu cu exactitate rezultatele pe care le-ați oferit în rolul dvs.

O formulă pe care o puteți utiliza pentru aceasta este să spuneți „[action verb such as created, wrote, developed] [product], folosind [highlight the language or tool you’ve used], pentru a realiza [result]. ”

Acest lucru vă ajută să descompuneți care au fost îndatoririle dvs., ce abilități ați câștigat din aceste îndatoriri și ce ați putut îndeplini în această poziție.

Treceți peste secțiunea de competențe

În loc să includeți abilitățile ca o secțiune separată, descrieți instrumentele pe care le-ați folosit în proiect (cum ar fi, ați creat X folosind C ++ sau ați acționat ca administrator pentru Splunk).

În acest fel, veți evidenția în continuare aceleași abilități, dar veți oferi, de asemenea, potențialului angajator context, astfel încât să știe cât sunteți familiarizați cu diverse instrumente.

Nu este nimic mai frustrant decât cineva care enumeră o serie de instrumente și abilități fără niciun context.

Ca potențial angajator, nu sunt sigur dacă au folosit instrumentul sau limba o dată sau dacă au aproape stăpânire și pot îndeplini sarcini complexe. (Și definiția „complexului” poate varia foarte mult de la persoană la persoană). Îmi ușurează viața dacă înțeleg ce proiecte ați finalizat cu acest instrument / limbă.

Unele organizații vor filtra, de asemenea, CV-urile folosind căutări automate de cuvinte cheie (eliminând automat CV-urile care nu menționează cuvintele cheie specifice pe care le caută). Cu toate acestea, deoarece ați menționat în continuare aceleași abilități, veți putea în continuare să treceți filtrele de cuvinte cheie.

Nu includeți trăsături subiective în CV

Lucruri precum „lider puternic”, „jucător de echipă” sau „gânditor critic” sunt lucruri pe care un potențial angajator ar trebui să le poată deduce din experiența ta – nu ceva ce le spui în mod explicit.

În plus, deoarece acestea sunt trăsături cu totul subiective pe care majoritatea oamenilor vor pretinde că le au, afirmațiile sunt în esență lipsite de sens. Majoritatea angajatorilor vor ignora în totalitate aceste tipuri de evaluări.

Includeți proiecte personale

Dacă ați muncit din greu la un site / joc / proiect – chiar dacă nu a fost pentru muncă sau școală – acele proiecte sunt locuri excelente pentru a vă prezenta talentele. (Mai ales dacă sunt incluse în GitHub, la care ar trebui să includeți un link).

Dacă proiectul prezintă abilități care nu sunt prezente în altă zonă a CV-ului dvs., enumerați-le!

Includeți și alte experiențe relevante

Dacă aveți o experiență limitată în domeniul ales sau aveți o experiență semnificativă în activitatea de voluntariat relevantă, includeți-o.

De exemplu, dacă sunteți în căutarea de locuri de muncă în design web și, în timpul liber, ați creat un site web pentru o organizație nonprofit locală, includeți-l (și faceți link către site-ul web).

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în design web și vă oferiți voluntari ca bona în timpul liber, nu includeți asta.

Acest lucru este valabil și pentru extracurriculari. Dacă sunt relevante (și sunteți în termen de câțiva ani de la absolvire), nu ezitați să le includeți. În caz contrar, lăsați-le.

Includeți o secțiune de interese / hobby-uri dacă aveți spațiu. Omiteți-l dacă nu.

Acesta este un spațiu pentru a enumera hobby-urile personale (alpinism, drumeții, scufundări etc.), precum și profesionale (grupuri precum OWASP, interesul de a afla despre AWS și așa mai departe).

Cei mai mulți manageri care angajează nu vor avea grijă (și este puțin probabil să vă penalizeze pentru includere), dar unora le va plăcea să o vadă. Este puțin probabil să fie factorul decisiv în cererea dvs.

Nu enumerați conferințe / grupuri decât dacă ați prezentat sau ați avut un rol de conducere

Treceți peste lista conferințelor la care ați participat ca o secțiune separată (cu excepția cazului în care ați prezentat cercetări sau ați câștigat un premiu acolo).

Același lucru este valabil și pentru grupurile din care faceți parte, cu excepția cazului în care ați preluat funcții de conducere, unde poate fi adecvat să includeți într-o secțiune „altă experiență”.

Limitați-vă CV-ul la 1 sau 2 pagini

Dacă sunteți recent absolvent, nu ar trebui să fie mai mult de o pagină. Dacă sunteți puțin mai în vârstă, două pagini sunt în regulă, deși ar trebui să vă faceți griji să treceți peste două pagini.

A avea un CV mai lung nu va arăta unui potențial angajator că sunteți mai calificat, dar le va arăta că nu puteți afla ce este cel mai important în CV-ul dvs. Ceea ce nu este un lucru bun.

Rețineți că acest sfat se aplică doar CV-urilor. CV-urile, care sunt mai frecvente în Europa, utilizează un format diferit, mai lung.

Corectează-ți CV-ul de 10 ori

Apoi reveniți și revedeți-l din nou. Dacă vă luptați cu gramatica și ortografia, sau engleza nu este prima limbă, verificați Gramatic. Este gratuit și vă va ajuta să identificați modificările pe care ar trebui să le faceți scrisului. Dacă poți, roagă-ți un prieten (sau doi) să te ajute.

Acest lucru este similar cu problema formatării. Dacă CV-ul dvs. este greu de citit din cauza greșelilor de ortografie și gramaticale, accentul nu va fi pus pe realizările dvs.

În plus, comunicarea este o parte imensă a oricărui loc de muncă (într-adevăr, oricât de tehnic ar fi), iar CV-ul dvs. este un loc în care să vă prezentați abilitățile de comunicare.

Întrucât ați avut în esență timp nelimitat pentru a scrie și revizui CV-ul dvs., este de așteptat ca acesta să fie lipsit de greșeli gramaticale sau greșeli de ortografie.

Examinați-vă CV-ul înainte de interviu

Ar trebui să presupui că un intervievator îți va pune întrebări cu privire la articolele pe care le enumeri în CV-ul tău și ar trebui să vii pregătit să vorbești despre slujbele și experiențele tale din trecut.

Acest lucru ar trebui să fie de la sine înțeles, dar nu enumerați lucruri din CV care nu sunt adevărate (chiar dacă sună impresionant).

Includeți o scrisoare de intenție personalizată și personalizată pentru joburile care vă interesează

Scrisorile de însoțire sunt un mod prin care puteți să vă distingeți de concurența dvs. și să arătați organizației de ce sunteți interesat să lucrați pentru ele, spre deosebire de orice altă organizație.

Acest lucru este mai important pentru unele organizații decât pentru altele (companiilor FAANG de obicei nu le pasă). Dar o scrisoare de intenție excelentă nu vă va afecta niciodată șansele de a fi angajați, ci doar să îi ajutați.

Poate fi, de asemenea, un exercițiu util pentru dvs. – vă oferă șansa să vă gândiți și să articulați de ce sunteți interesat să lucrați pentru această companie. Deci, când ți se cere într-un interviu „de ce această organizație?” aveți un răspuns ușor disponibil.

Noroc cu vânătoarea de locuri de muncă și nu te lăsa descurajat.

Iată câteva alte articole populare cu sfaturi de CV de la autori Routech:

  • Iată CV-ul pe care l-am folosit pentru a obține un loc de muncă la Google ca inginer software
  • Cum se scrie un ucigaș Software Engineering Résumé
  • Cum să scrieți un CV minunat pentru dezvoltatori junior în câțiva pași simpli
  • De ce CV-ul dvs. este respins – și cum să îl remediați