Cum se scurge complet jocurile video înainte de lansare?

Cum se scurge complet jocurile video înainte de lansare?

⌛ Reading Time: 4 minutes

Dacă ați citit recent știrile cu privire la jocurile video, ați văzut că noul joc Nintendo Super Smash Bros. a fost încărcat pe Internet înainte de a fi lansat oficial. Acest lucru a dus la interzicerea de către Nintendo a conturilor persoanelor care accesează jocul online înainte ca data lansării să apară.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru: jocuri precum Crysis 2, Spore, Half-Life 2 și Super Mario Odyssey au ajuns la jucători înainte de rafturile magazinelor. Cum se întâmplă acest lucru și ce fac companiile în acest sens?

Scurgeri de produse

Problema cu lansarea unui produs la nivel național într-o anumită zi este că nu o puteți expedia în fiecare magazin în acea zi. Încercarea de a face acest lucru ar fi doar un coșmar logistic! Ca atare, jocurile sunt de obicei trimise magazinelor cu săptămâni înainte de data lansării. Angajații îl păstrează apoi depozitat până în ziua lansării, moment în care este mutat pe rafturi.

Cu cât se așteaptă un joc mai ambițios, cu atât este mai important să aveți jocul în magazin în ziua lansării. Aceasta înseamnă că jocurile pot fi ținute în stoc cu mult timp înainte de data străzii. Din păcate, acest lucru oferă oamenilor o mulțime de timp pentru a strecura o copie acasă și a scurge conținutul pe Internet. Super Smash Bros. a fost scurs atunci când un angajat din Mexic a distribuit jocul din acțiuni.

Companiile încearcă să reducă această metodă de scurgere trimițând jocul cât mai târziu posibil. Deși nu pot risca să lipsească jocul de pe rafturi din cauza livrării cu întârziere, pot reduce timpul pe care îl așteaptă, depozitat, pregătit pentru culegere.

Scurgeri de cod sursă

Uneori, sursa unei scurgeri de pre-lansare provine de la dezvoltatorii înșiși. Acesta poate fi fie un atac rău intenționat asupra unui fost angajator, un atac de hacking care fură un joc în curs de dezvoltare, fie pur și simplu codul care iese în sălbăticie. Half-Life 2 a fost hacked inițial de pe serverele dezvoltatorului Valve și s-a scurs pe internet, determinând hackerul să facă obiectul unor acuzații serioase cu legea. Valve a considerat că nu este potrivit să lanseze un joc pe care toată lumea îl jucase deja gratuit, așa că au refăcut jocul pentru ao menține proaspăt.

joc-scurgeri-timp de înjumătățire

Desigur, acest lucru se poate rezolva doar prin păstrarea codului sub ambalaje strânse! Blocarea angajaților din conturile lor înainte de a le spune că au fost eliberați, precum și păstrarea codului în sine strâns și sigur, sunt modalități prin care companiile pot preveni scurgerea codului lor către public înainte ca acesta să fie gata.

Greșeli simple

Uneori, o scurgere completă nu se datorează faptului că oamenii aruncă produsul dintr-un magazin sau un hacker obține acces la baza de date a dezvoltatorului. Uneori se rezumă la o greșeală sinceră, bine intenționată. Jucătorii au fost încântați să audă următoarea versiune a seriei Yakuza, Yakuza 6: The Song Of Life, va avea o lansare demo înainte de apariția jocului principal.

joc-scurgeri-yakuza

Demo-ul a ieșit, dar avea o dimensiune ciudată a fișierului: 35,6 GB, aproximativ de dimensiunea unui joc complet. Destul de sigur, jucătorii au descoperit curând că demo-ul era doar jocul complet, cu restricții impuse. Eludând restricțiile, jucătorii au obținut acces deplin la Yakuza 6 cu două luni înainte ca acesta să fie lansat. Demo-ul a trebuit să fie tras după ce dezvoltatorii au auzit de acest lucru.

Aruncă o privire la scurgeri

Vederea jocurilor video complete scurgeri înainte de data lansării poate fi șocantă și poate afecta vânzările jocului ca urmare. Din păcate, există multe căi prin care poate fi scurs un joc foarte așteptat. Dezvoltatorii și editorii trebuie să aibă mare grijă să oprească jocurile din mâinile jucătorului înainte de data lansării.

Ați avut jocuri la care așteptați cu nerăbdare o scurgere parțială sau completă? Spuneți-ne mai jos.

Credit de imagine: Magazin de vânzare cu amănuntul de jocuri video, consumismul la cele mai bune …