Cum se selectează și se configurează o antenă TV HD

Cum se selectează și se configurează o antenă TV HD
⏱️ 6 min read

În cazul în care companiile de cablu își sângerează clienții pentru canale pe care nici măcar nu le urmăresc, mulți se gândesc să „taie cablul”. Creșterea serviciilor de streaming pe internet a dat speranță consumatorilor conștienți de buget. În sfârșit, părea că oamenii ar putea rupe legăturile cu companiile de cablu. Cu toate acestea, abonamentele la toate platformele de streaming s-au adăugat rapid, negând orice potențiale economii. Au existat, de asemenea, unele dezavantaje semnificative în eliminarea cablului, cum ar fi pierderea accesului la știrile și sporturile locale.

Înainte de a admite înfrângerea, ce ar fi dacă ți-am spune că există canale de înaltă definiție pe care le poți viziona gratuit? Nu este o fantezie, ci mai degrabă o relicvă a unei ere mai vechi a televiziunii, de care mulți oameni au uitat: difuzarea în aer. Antenele din trecut au revenit, oferind design-uri elegante și elegante, care sunt mai sofisticate și mai puternice decât precursorii lor.

Antenele TV HD pot trage canale de la mulți dintre afiliații dvs. locali, cum ar fi ABC, CBS, FOX, NBC, PBS și multe altele. Aceasta înseamnă că vă puteți urmări știrile locale, sporturile și televiziunea primetime fără a plăti niciun cent.

Aflați ce canale sunt disponibile în zona dvs.

Înainte de a vă anula abonamentul prin cablu și de a cumpăra o antenă, probabil că veți dori să știți ce canale veți putea trage. Din fericire, există o serie de site-uri web care vă pot arăta ce canale sunt difuzate în zona dvs. Mergeți spre TVFool sau AntennaWeb și introduceți adresa dvs. Ambele site-uri web vor analiza locația turnurilor de transmisie în raport cu locația dvs. și vă vor prezenta o listă a canalelor pe care este probabil să le primiți.

TVFool are multe informații, dar poate fi oarecum dificil de interpretat. AntennaWeb nu are la fel de multe date tehnice; cu toate acestea, își prezintă concluziile puțin mai clar. În cele din urmă, ambele site-uri web vă vor spune ceea ce trebuie să știți, deci care este cel pe care îl folosiți.

Direcțional sau omnidirecțional?

Acum, că aveți o idee cu privire la canalele pe care probabil le veți primi, trebuie să selectați o antenă potrivită situației dvs. Există două tipuri: direcțional și omnidirecțional. Antenele direcționale sunt orientate într-o singură direcție și sunt capabile să tragă transmisiile de mai departe. Antenele omnidirectonale sunt capabile să tragă canale din toate direcțiile, dar sunt în general mai slabe. Pentru a determina care este cel mai potrivit pentru dvs., consultați înapoi rezultatele dvs. pe TVFool sau AntennaWeb. Veți observa că, împreună cu o listă de canale, există o hartă geografică.

digital-tv-exterior

Această hartă va afișa o grămadă de linii în raport cu locația pe care ați introdus-o anterior. Aceste linii reprezintă transmisiile de difuzare pentru fiecare dintre canale. Dacă toate liniile de transmisie provin dintr-o anumită direcție, apucați o antenă direcțională. Dacă transmisiile vin din toate direcțiile, ridicați o antenă omnidirecțională.

În interior sau în aer liber?

Odată ce ați decis o antenă direcțională sau omnidirecțională, acum trebuie să vă gândiți dacă să optați pentru un model de interior sau exterior. TVFool și AntennaWeb vă vor spune, de asemenea, cât de aproape sunteți de turnurile de difuzare din zona dvs. Dacă locuiți la 30 de mile sau mai aproape de turnuri, atunci o antenă interioară va face cel mai probabil treaba. Dacă locuiți mai departe, atunci va trebui probabil să vă uitați să obțineți o antenă în aer liber. Desigur, aceste predicții nu se vor aplica tuturor, deoarece există o serie de factori care contribuie la recepția antenei. În timp ce distanța până la turnurile de transmisie este importantă, există un alt lucru pe care doriți să-l luați în considerare.

mohuleaf

Gândește-te la împrejurimile tale. Este „linia dvs. de vedere” către turnurile de difuzare obstrucționată de ceva? Deși nu este necesar să puteți vedea de fapt turnurile, obstacolele pe parcurs pot împiedica semnalul. Clădirile, copacii, munții etc. pot interfera cu recepția. Antenele exterioare tind să fie mai puternice decât varietatea interioară. În plus, modelele de exterior nu sunt supuse impedanțelor în propria casă (de ex. Pereți).

A amplifica sau a nu amplifica

jolt-tv-antenna-amplifier

Pe piața de astăzi puteți găsi antene cu amplificatoare încorporate sau puteți adăuga antene post-comercializare la antena dvs. existentă. În esență, amplificatoarele sunt destinate să „stimuleze” transmisiile de transmisie pe care le trage antena.

Pericolul utilizării unui amplificator este că nu discriminează ceea ce amplifică. Asta dacă locuiți într-o zonă cu recepție peticită (de ex. Zăpadă), riscați să amplificați distorsiunea. Dacă locuiți departe de turnurile dvs. locale de difuzare și întâmpinați probleme la introducerea canalelor, un amplificator ar putea ajuta. Asigurați-vă că vă agățați de chitanță în caz că înrăutățește situația.

Plasarea antenei

plasarea antenei

Odată ce v-ați instalat pe o antenă, veți dori să vă gândiți unde o veți plasa. Cu antenele exterioare, trebuie doar să luați în considerare doar direcția cu care se va confrunta (cu excepția cazului în care este omnidirecțională). Cu toate acestea, plasarea antenei interioare poate face o diferență uriașă în calitatea și numărul de canale pe care le primiți.

  • La fel ca în cazul antenelor direcționale exterioare, dacă antena interioară este direcțională, veți dori să o așezați astfel încât să fie orientată către punctul de origine al semnalului difuzat.
  • Am menționat anterior cum o „linie de vedere” clară poate îmbunătăți drastic recepția. Deși nu puteți face prea multe despre clădiri sau copaci, vă puteți asigura că antena dvs. interioară este lângă o fereastră sau așezată pe un perete orientat spre exterior.
  • În general, cu cât este amplasată o antenă mai înaltă, cu atât este mai bună recepția.
  • Încercați o varietate de destinații de plasare diferite pentru a vedea care dintre acestea funcționează cel mai bine.

Folosiți o antenă TV de înaltă definiție? Aveți vreun sfat pentru a îmbunătăți recepția? Ne-a scăpat ceva? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x