Cum se setează calendarul implicit în OS X și iOS

Cum se setează calendarul implicit în OS X și iOS
⏱️ 3 min read

Ori de câte ori creați un eveniment nou în aplicația Calendar de pe dispozitivul dvs. Mac sau iOS, evenimentul se adaugă la calendarul care a fost setat ca fiind implicit pe dispozitivele dvs. Dacă întâmplător aveți mai multe calendare și le utilizați în scopuri diferite, este posibil ca calendarul implicit să nu fie întotdeauna calendarul în care doriți cu adevărat să apară aceste evenimente.

Din fericire, aveți o modalitate ușoară de a seta calendarul implicit în OS X și iOS. Vă permite să alegeți calendarul implicit pentru intrările dvs. de eveniment și toate evenimentele viitoare vor fi adăugate acolo.

Setarea calendarului implicit în OS X

În OS X puteți seta calendarul implicit utilizând aplicația Calendar încorporată.

1. Lansați aplicația Calendar făcând clic pe Launchpad în docul dvs. și căutând și făcând clic pe Calendar.

2. Când aplicația se lansează, faceți clic pe meniul „Calendar” urmat de „Preferințe …”

defcal-pref

3. Când panoul se deschide, asigurați-vă că vă aflați în fila General.

Pe panou ar trebui să vedeți un meniu derulant pentru „Calendar implicit”. Faceți clic pe el și ar trebui să puteți vedea toate calendarele. Acum, faceți clic pe cel pe care doriți să-l setați ca calendar implicit pe mașină și apoi ieșiți din panou.

defcal-default

4. După ce ați setat un calendar ca implicit, faceți clic pe pictograma plus din aplicație pentru a crea un nou eveniment rapid pentru a vedea dacă calendarul implicit a fost configurat corect.

Introduceți câteva informații în caseta de descriere a evenimentului și apoi apăsați Enter pentru a adăuga evenimentul în calendar.

eveniment-defcal

5. Evenimentul ar fi trebuit să fie adăugat la calendarul pe care l-ați selectat ca calendar implicit. Puteți modifica evenimentul pentru a fi adăugat la un alt calendar, dacă doriți.

defcal-eventdone

De acum înainte, toate evenimentele pe care le creați în aplicația Calendar vor fi adăugate în calendarul dvs. implicit. Acest lucru nu se aplică evenimentelor create în trecut, deoarece acestea vor fi distribuite la fel.

Iată cum puteți seta calendarul implicit în iOS.

Setarea calendarului implicit în iOS

1. Apăsați pe pictograma Setări de pe ecranul de pornire.

setări defcal

2. Apăsați pe „Mail, Contacte, Calendare” pe următorul ecran.

defcal-calendare

3. Derulați până la capăt și ar trebui să vedeți o opțiune care spune „Calendar implicit”. Atingeți-l pentru a selecta calendarul implicit pentru dispozitivul dvs.

defcal-defaultcal

4. Ar trebui să puteți vedea toate calendarele pe care le aveți pe dispozitiv. Apăsați pe cea pe care doriți să o setați ca implicită.

defcal-alege

5. Reveniți la ecranul anterior și ar trebui să vedeți că opțiunea implicită de calendar are acum numele calendarului pe care tocmai l-ați ales.

defcal-făcut

Atât dispozitivul Mac, cât și dispozitivul iOS au acum calendarele alese ca calendare implicite.

Concluzie

Dacă lucrați în jurul mai multor calendare și doriți să setați unul dintre acestea ca implicit, ghidul de mai sus ar trebui să vă ajute să faceți acest lucru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x