Cum se setează o imprimantă implicită Windows 10

Como definir uma impressora padrão do Windows 10
⏱️ 5 min read

Dacă aveți mai multe imprimante, inclusiv imprimante PDF, este posibil să aveți una pe care o utilizați mai des. Pentru a economisi timp, este o idee bună să setați o imprimantă implicită Windows 10, astfel încât să trebuie să schimbați imprimanta numai atunci când doriți să utilizați ceva diferit.

Ocazional, Windows îi place să preia, totuși, și să schimbe imprimanta implicită pentru dvs. Din fericire, există și o modalitate de a vă asigura că setarea implicită este cea care rămâne pe loc.

Dezactivați gestionarea imprimantei Windows

O mare parte din Windows 10 se concentrează pe realizarea automată a lucrurilor pentru utilizatorul final, inclusiv alegerea imprimantei implicite Windows 10. Windows poate presupune automat că noua imprimantă pe care tocmai ați instalat-o ar trebui să fie implicită în locul imprimantei originale pe care intenționați să o utilizați cel mai des.

Înainte de a alege manual o valoare implicită, trebuie să dezactivați această setare. Accesați Start și tastați „Imprimante și scanere”. Selectați opțiunea de setări care apare.

Derulați până când vedeți opțiunea „Permiteți Windows să gestioneze imprimanta mea implicită”. Debifați această casetă dacă este bifată.

Cum să setați o imprimantă implicită Windows 10 Windows

Setați imprimanta implicită Windows 10

Acum că Windows nu gestionează imprimanta pentru dvs., puteți seta o valoare implicită pe care o alegeți. Deschideți din nou fereastra de setări Imprimante și scanere.

Veți vedea o listă cu toate imprimantele instalate în prezent. De asemenea, puteți adăuga o nouă imprimantă utilizând opțiunea „Adăugați o imprimantă sau un scaner” din partea de sus a listei. Va trebui să adăugați o nouă imprimantă înainte de a o putea seta ca implicită. Dacă aveți probleme cu adăugarea unei imprimante Wi-Fi, poate fi necesar să o conectați fizic prima dată.

Cum să setați o imprimantă implicită pentru Windows 10

Selectați imprimanta pe care doriți să o setați ca implicită. Faceți clic pe Gestionați.

Cum să setați o gestionare implicită a imprimantei Windows 10

Faceți clic pe „Setați ca implicit” pentru a schimba starea imprimantei la Implicit.

Cum să setați o imprimantă implicită Windows 10 Implicit

După ce ați terminat, faceți clic pe butonul săgeată înapoi pentru a reveni la ecranul Imprimante și scanere. Veți vedea cuvântul „Implicit” listat sub imprimanta dvs. implicită.

Vă puteți schimba implicit oricând. De asemenea, sunteți liber să alegeți orice altă imprimantă doriți atunci când imprimați ceva. Va trebui doar să alegeți manual imprimanta din aplicația pe care o utilizați, comparativ cu simpla apăsare a tipăririi sau utilizarea unei comenzi rapide de la tastatură pentru a imprima. Aceste opțiuni nu vor modifica setările implicite.

Imprimanta implicită Windows 10 se schimbă

Dacă descoperiți brusc că imprimanta implicită Windows 10 s-a schimbat, există mai multe motive. Cel mai frecvent este o nouă actualizare Windows. Există aproape întotdeauna o varietate de probleme atunci când sunt lansate noi actualizări, inclusiv modificarea setărilor Windows.

Verificați dacă este bifat „Permiteți Windows să gestioneze imprimanta mea implicită”. Dacă da, debifați-o și resetați imprimanta implicită.

De asemenea, este posibil ca o actualizare Windows să vă fi schimbat driverul, ceea ce face ca imprimanta să nu funcționeze corect. Acest lucru poate determina modificarea implicită a imprimantei la instalarea unui driver actualizat de la producătorul imprimantei sau la utilizarea Gestionare în imprimante și scanere. Alegeți „Proprietăți hardware -> Driver -> Actualizați driverul”.

Cum să setați un driver de imprimantă implicit Windows 10

O problemă finală poate apărea atunci când instalați o imprimantă nouă. Imprimantele noi vor să fie implicite. Procesul de instalare, în special atunci când utilizați software-ul pentru instalare, vă poate modifica implicit. Dacă utilizați software-ul imprimantei pentru instalare, poate exista o opțiune pentru a seta imprimanta ca implicită. Bifați-l dacă doriți ca imprimanta să fie imprimanta dvs. implicită Windows 10 și debifați-o dacă nu.

În afara problemelor de mai sus, imprimanta dvs. implicită ar trebui să rămână setată. Acum, când apăsați butonul Print, documentele dvs. trebuie trimise direct la imprimanta aleasă. Dacă sunteți blocat în „Coada de imprimare”, iată cum puteți șterge coada. Dacă aveți o imprimantă de rețea și aveți dificultăți în găsirea adresei sale IP, avem o soluție aici.

Legate de:

  • Cum să tipăriți de pe Chromebook
  • Cum se tipărește în PDF din Chrome pentru Android
  • Cum să accelerați imprimanta și să faceți procesul de imprimare mai eficient
  • Cum să tipăriți de pe iPhone sau iPad

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x