de Jason In

Cum se sparge Hackathon

Folosind aceste strategii, s-ar putea chiar să câștigi …

Cum se sparge Hackathon

Cred că mulți oameni au auzit de cuvânt – Hackathon. Dar ce naiba este?

Ce este un Hackathon?

A hackathon (cunoscut și sub numele de ziua hackului, hackfest sau codefest) este un eveniment asemănător sprintului de proiectare în care programatorii de calculator și alții implicați în dezvoltarea de software, inclusiv designeri grafici, designeri de interfețe, manageri de proiecte și alții, adesea inclusiv experți în domeniu, colaborează intens la proiecte software. – Wikipedia

În termeni laici, un hackathon este de obicei un eveniment de 24 ~ 72 de ore. Organizatorul va oferi câteva provocări, iar participanții vor forma echipe și vor încerca să vină cu cele mai bune idei / soluții.

În cele din urmă, echipa (echipele) care au prezentat cele mai bune idei / soluții vor câștiga câteva premii interesante. Premiile pot fi în numerar sau unele gadget-uri. Agenda de obicei merge așa:

 1. Înregistrare
 2. Introducere
 3. Formarea echipei
 4. Începeți hacking-ul
 5. Gustări (alimente, gustări, gustări la miezul nopții, pizza …)
 6. Hackingul se încheie
 7. Prezentări / Pitch & Judging
 8. Câștigător anunțat

Să începem călătoria noastră și să aflăm cum putem sparge hackathonul!

1611552848 552 Cum se sparge Hackathon

1. Unitatea este puterea

Pentru a câștiga hackathonul, trebuie să-ți formezi echipa de vis. Primul lucru de făcut atunci când ajungi la un hackathon este să formezi o echipă. Veți forma o echipă cu oameni întâmplători și, în mod ideal, o echipă de 3 ~ 5 persoane este bună.

Adesea, veți descoperi că oamenii de acolo sunt echipați cu expertiză diferită. Nu vă fie teamă dacă nu puteți codifica pentru că este absolut bine.

Misiunea ta este să găsești aceste 3 tipuri de oameni și să le ceri să se alăture echipei tale (ar fi minunat dacă și tu ești unul dintre acești 3):

 1. Coderul – Veți avea nevoie de cel puțin o persoană care poate codifica. Cineva cu experiență de dezvoltare front-end sau mobilă este chiar mai bun. Dacă echipa dvs. nu are o singură persoană care poate codifica, căutați una.
 2. Prezentatorul aka Vânzătorul – Dacă sunteți foarte încrezător în construirea unui produs extraordinar, este bine să auziți acest lucru. Deși, dacă nu o puteți vinde publicului, îmi pare rău să vă spun că, indiferent cât de mare este ideea dvs., cel mai probabil veți eșua. Cineva care poate prezenta bine este foarte important aici. Aș spune chiar că uneori prezentatorul este chiar mai important decât programatorul.
 3. Designerul – Acum aveți pe cineva care poate codifica, cineva care știe să vândă ideea, ce urmează? Ai nevoie de cineva care să poată crea o interfață de utilizator plăcută pentru produs. Deși un designer nu este o necesitate, totuși, este recomandat să aveți unul în echipă.

2. Mesajul din spate

Aflați ce caută companiile. Companiile nu fac caritate. După ce ți-ai format echipa, calmează-te și observă. Uită-te în jur și asigură-te că știi cine sunt sponsorii evenimentului.

De exemplu, hackathon-urile organizate de Microsoft vor căuta probabil câteva idei care să poată utiliza pe deplin tehnologia Microsoft – Azure Machine Learning, SQL Database, Cognitive Services etc.

Aproape 100% din timp, companiile care sponsorizează hackathon-ul vor să vadă cum pot fi folosite produsele sau serviciile lor pentru a construi următorul Facebook sau Snapchat. Astfel, concentrați-vă pe gândirea cum puteți utiliza serviciile furnizate de sponsori.

3. Momentul becului

Faceți brainstorming cu echipa dvs. și încercați să veniți cu o listă de idei. Orice idee aleatorie este în regulă, scrie-o și vezi care dintre ele are cel mai mult sens.

A fost odată când am fost la un hackathon la Londra. A fost organizat de o companie care furniza portofel mobil și sponsorizat de o altă companie care vinde balize.

Am venit cu o aplicație mobilă Android care permite oamenilor să comande mâncare în orice restaurant cu ușurință. Oamenii pot citi meniul restaurantului, pot comanda, plăti cu telefoanele lor și pot doar să aștepte să fie servită mâncarea.

1611552848 126 Cum se sparge Hackathon

Aveam o bază de date care stochează informații care arată oarecum așa – id>

Punând un far pe fiecare dintre mesele din restaurant, putem identifica în ce restaurant se află o persoană și, de asemenea, unde este așezată persoana respectivă.

Știind unde este utilizatorul, aplicația noastră poate decide ce meniu să afișeze utilizatorului. După comandă, utilizatorul poate efectua o plată utilizând fie portofelul mobil, cardurile de credit, fie numerarul.

După cum puteți vedea, aplicația noastră a folosit atât serviciul oferit de organizator – portofelul mobil, cât și produsul oferit de sponsor – baliza. Acesta este genul de idee care vă poate câștiga hackathonul.

Dacă este posibil, ar trebui să folosim întotdeauna cât mai multe servicii oferite. Acestea fiind spuse, nu vă spun că încorporarea tuturor serviciilor vă va câștiga hackathonul. Mai degrabă, dacă există 2 idei de la echipe diferite, atât cool, cât și inovatoare, echipa care folosește mai multe servicii are șanse mai mari de a câștiga.

4. Lăsați Codorul să strălucească

Rugați programatorul din echipa dvs. să înceapă construirea unui Proof-of-Concept (POC). După ce ai venit cu o idee strălucită, fă-o reală. Acesta este momentul în care programatorul și designerul trebuie să lucreze strâns împreună.

Un POC nu trebuie să fie lipsit de erori și poate avea de fapt zero funcționalități. De fapt, de cele mai multe ori, mai mult de 80% din funcții sunt codificate greu. Este doar în scop de vizualizare, ajutând publicul să înțeleagă modul în care funcționează produsul / ideea dvs.

Deși un POC nu trebuie să aibă toate funcțiile, un lucru important este acela trebuie să arate bine. Încercați să arate foarte frumos, astfel încât judecătorii să poată fi impresionați când văd echipa dvs. venind cu un produs atât de frumos conceput într-un timp limitat.

5. Momentul Steve Jobs

Pregătește-te pentru prezentare. În mod ideal, vânzătorul poate începe să lucreze la prezentare în timp ce POC este construit.

1611552849 718 Cum se sparge Hackathon

Uneori, cel puțin pentru mine, vânzătorul și programatorul sunt aceeași persoană. În acest caz, lucrați mai întâi la POC și, în funcție de cât timp vă rămâne, trebuie să decideți rapid ce porțiuni ale aplicației dvs. trebuie să fie codificate în mod dur.

De obicei petrec 2 ~ 3 ore pregătindu-mă pentru prezentare. În timp ce mă pregătesc pentru diapozitive, îmi place să folosesc Principiul KISS – Keep It Simple Stupid.

Amintiți-vă, nu susținem o prelegere și vrem ca oamenii să cumpere ideea noastră. Vrem ca oamenii să ne asculte. Deci, faceți întotdeauna diapozitivele simple, cu cât este mai simplu, cu atât mai bine.

Nu ai prea mult timp. Astfel, păstrați prezentarea și diapozitivele concise. Aici am să vă spun secretul (formula) despre cum să vă pregătiți pentru o prezentare de 5 stele:

 1. Declarații de problemă – Vrem să rezolvăm unele probleme folosind tehnologia. Pregătiți câteva diapozitive care să spună oamenilor despre fundalul problemei pe care încercați să o rezolvați.
 2. Demo – Oamenii se plictisesc ușor. După ce le-ai spus oamenilor care este problema, spune-le imediat cum ai de gând să o rezolvi. Arată-le rapid demonstrația și WOW-le. (Vă rugăm să vă asigurați că demo-ul dvs. funcționează!)
 3. Comparaţie – Faceți o comparație. Există deja o soluție existentă la problemă, dacă există, cum este ideea ta mai bună?
 4. Diapozitive ascunse – Pregătiți întotdeauna câteva diapozitive ascunse care discută potențialele îmbunătățiri viitoare ale ideii, modelului de afaceri și care sunt unele dificultăți cu care v-ați confruntat în timpul hackathonului. Acestea pot fi utile în timpul întrebărilor și răspunsurilor.

6. Pregătește-te pentru premiu

Pregătește-te pentru premiu. Desigur, nu este garantat, dar dacă urmați toți pașii menționați mai sus, cel mai probabil veți câștiga ceva.

7. Unele greșeli ale începătorului

O greșeală pentru începători ar fi:

Nu aveți o dovadă a conceptului (POC) care ar putea fi prezentat în timpul prezentării. Idee simplă, pune-te în locul judecătorilor. Dacă ați fi judecător, ați prefera pe cineva care să vă arate ceva, să spună un site web sau o aplicație mobilă sau pe cineva care să vă spună doar verbal care a fost ideea lor? Care dintre voi ați crede că este mai convingător?

O altă greșeală pe care o fac mulți oameni, în special cei care se alătură mai întâi unui hackathon – concentrându-se prea mult pe construirea unei aplicații funcționale sau fără erori. Este incontestabil că acest lucru este corect în timp ce construiți un produs adecvat, dar, din păcate, nu funcționează pentru hackathon. Aici este permisă codarea hard!

Și ultima, și cea pe care cred că oamenii o neglijează – nu petrece suficient timp pregătindu-se pentru prezentare. Prezentarea este singura șansă în care îți poți vinde ideea judecătorilor, singura dată când le poți spune: „ideea mea (dă-mă) (eu) este (cea) strălucitoare (premiul)!”. Deci, ar trebui să petreceți întotdeauna mai mult timp pregătindu-vă prezentarea.

8. Un ultim lucru

Nu uita să le spui la revedere minunatei tale colege de echipă. Aduceți premiul acasă și luați-vă o lungă odihnă.

După ce te-ai odihnit suficient, nu uita să revii la această poveste și să-mi dai niște palme!