Cum se șterge cache-ul DNS Google Chrome

Cum se șterge cache-ul DNS Google Chrome
⏱️ 4 min read

Îndepărtarea cache-ului DNS vă poate ajuta să remediați problemele de conectare la gazdă pe care le-ați putea întâmpina când accesați unele pagini web. Pentru a obține o performanță mai bună a accesului la Internet, Google a creat un sistem de cache, nu numai pentru conținutul site-ului, ci și pentru DNS. Deci da, Google Chrome are un sistem intern de cache DNS încorporat – o caracteristică ascunsă care permite utilizatorilor să șteargă manual cache-ul gazdei DNS Chrome din browserul propriu-zis.

Eliminarea cache-ului DNS Chrome se poate dovedi utilă, mai ales atunci când ați modificat setările DNS. Dacă ștergerea cache-ului DNS de la nivelul sistemului de operare nu rezolvă problemele conexiunii gazdei, ștergerea cache-ului DNS propriu al Chrome ar trebui să facă truc.

Acest articol vă va arăta pas cu pas cum să ștergeți cache-ul DNS Chrome.

Ce este cache-ul DNS?

Un cache DNS al unui browser este de obicei o bancă de date care stochează Adrese IP pentru fiecare site pe care îl vizitați. Esența acestei mici baze de date este de a face computerul să aibă acces ușor la adresele IP ale site-urilor web atunci când acestea schimbă sau creează noi servere.

Când un site web trece la un server nou sau o adresă IP devine depășită, este posibil să întâlniți erori DNS atunci când încercați să accesați astfel de site-uri. De asemenea, accesul continuu la site-uri cu mai puține evaluări de siguranță pe web vă poate corupe memoria cache DNS. În astfel de cazuri, spălarea cache-ului DNS Chrome poate ajuta la rezolvarea erorilor de conexiune.

Ce este Flushing?

Spălarea DNS implică eliminarea oricărei informații stocate cu privire la adresele IP și numele DNS. O flush DNS implică ștergerea tuturor datelor stocate cu privire la adresele IP. După ce efectuați o curățare DNS, sistemul dvs. vă va solicita toate noile adrese IP și informații DNS data viitoare când încercați să accesați un site care are ca rezultat o experiență de navigare fără erori.

Cum se curăță cache-ul DNS Chrome

Notă: Trucul de spălare a DNS-ului discutat mai jos este același în toate versiunile de Chrome, fie că este vorba de Windows, Linux sau macOS.

1. Lansați Google Chrome și apăsați Ctrl + L pentru a muta cursorul în bara URL. Introduceți următoarea adresă URL în bara de adrese și apăsați Enter.

2. Se va deschide o pagină DNS Chrome. Privind imaginea de mai jos, veți observa că există opt intrări active și o listă foarte lungă cu toate intrările DNS pe care sistemul le-a ales și le-a stocat. Găsiți și faceți clic pe butonul care scrie „Ștergeți memoria cache a gazdei”.

3. Verificați dacă numărul de intrări active a fost redus la zero. Această acțiune ar trebui, de asemenea, să șteargă lista site-urilor web accesate.

flush-chrome-dns-cache-zero

4. În funcție de rezultate, poate fi necesar să spălați și memoria cache a soclurilor. Introduceți adresa URL de mai jos pentru a accesa pagina sockets.

flush-chrome-dns-cache-sockets

Odată ce deschide pagina pool-ului de socluri, localizați butonul „Flush pool-uri de buzunare” și faceți clic pe acesta pentru a șterge memoria cache a soclurilor.

Cum se spală cache-ul DNS pe Windows

Pentru a curăța memoria cache DNS Windows, pur și simplu urmați pașii de mai jos.

1. Tastați cmd în caseta de căutare pentru a invoca meniul promptului de comandă și apăsați Enter.

flush-windows-dns-cache-cmd

2. Adăugați următoarea comandă și apăsați Enter.

Dacă promptul de comandă se execută cu succes, ar trebui să vedeți o notificare în configurația IP Windows care să spună că ați spălat cu succes cache-ul rezolvării DNS.

flush-windows-dns-cache-1

Concluzie

Spălarea cache-ului DNS face un singur lucru: șterge informațiile existente despre adresele IP și numele DNS stocate. Acest lucru poate ajuta la rezolvarea problemelor de conexiune gazdă, rezultând o experiență de navigare fără erori.

Au fost utile aceste informații? Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x