Cum se șterge ușor memoria cache pe Android

Cum se șterge ușor memoria cache pe Android
⏱️ 7 min read

În timp ce multe smartphone-uri au mai mult spațiu de stocare ca oricând, încă nu durează mult să-l folosească. Cu aplicații, fotografii, videoclipuri și multe altele, dispozitivul dvs. rămâne fără spațiu rapid. Un alt vinovat ascuns este fișierele memorate în cache. Din fericire, puteți șterge cu ușurință fișierele cache pe Android și vă puteți recupera spațiul.

Ce sunt fișierele memorate în cache

În ciuda modului în care ar putea suna, fișierele memorate în cache nu sunt neapărat un lucru rău. De fapt, aplicațiile le folosesc pentru a vă oferi o experiență mai bună. De exemplu, browserul dvs. memorează în cache fișierele de pe site-uri web pentru a încărca acele pagini mai repede la următoarea vizită.

Dar, în timp, dimensiunea și numărul fișierelor crește. Acest lucru duce la o memorie cache mare, care poate avea cu ușurință dimensiuni de gigaocteți. De fapt nu aveți nevoie de ele și, de obicei, nu veți observa prea multe diferențe de viteză.

Este o idee bună să ștergeți fișierele cache Android săptămânal sau lunar. Dacă redați frecvent muzică și TV, săptămânal este mai bine. Am în mod regulat un gigabyte sau mai mult în fiecare săptămână de la streaming.

Ștergeți dispozitivul Android cu instrumente încorporate

În funcție de versiunea de Android pe care o aveți, există două opțiuni pentru a vă ajuta să ștergeți fișierele cache Android. Din păcate, Android 11 a eliminat cea mai ușoară metodă, care funcționează excelent pentru utilizatorii de Android 9. Voi începe cu Android 11, deoarece aceasta este cea mai recentă versiune.

În funcție de cantitatea de aplicații pe care le-ați instalat, acest proces poate dura până la cinci până la zece minute. Am în jur de patruzeci de aplicații pe telefon și îmi iau mai puțin de cinci minute să le parcurg pe toate.

Accesați Setări și atingeți Stocare.

Cum să ștergeți memoria cache Android

Atingeți „Alte aplicații”.

Cum să ștergeți cache-ul Android pentru alte aplicații

Atingeți o aplicație și apoi „Ștergeți memoria cache”. Nu atingeți „Ștergeți datele” sau veți șterge toate datele aplicației, cum ar fi contul dvs., setările, progresul jocului etc.

Cum să ștergeți memoria cache Android Ștergeți memoria cache

Repetați procesul pentru fiecare aplicație. Vestea bună este că trebuie să faceți acest lucru numai cu aplicațiile pe care le utilizați în prezent. Dacă aveți o aplicație pe care o utilizați din când în când, este posibil să fie necesar să ștergeți memoria cache la fiecare câteva luni sau chiar mai rar. Verifică însă aplicațiile cele mai frecvent utilizate săptămânal sau lunar, deoarece acestea se vor acumula mai repede.

În Android 9, accesați „Setări -> Stocare”, apoi atingeți „Eliberați spațiu”.

Cum să ștergeți memoria cache Android pentru a elibera spațiu

Atingeți „Fișiere temporare și fișiere brute”.

Cum se șterge Android Cache Temp

Selectați „Date cache” și atingeți Ștergeți în partea de jos.

Cum se șterge ștergerea cache-ului Android

Aceasta șterge toate cache-urile aplicației simultan. Rețineți că această caracteristică nu mai este disponibilă în Android 11.

Ștergeți memoria cache Android cu Cache Cleaners

Dacă preferați să nu parcurgeți aplicațiile pe rând, aplicațiile de curățare a cache-ului sunt perfecte pentru curățarea dispozitivului dvs. Android. De obicei, au și alte funcții, pentru a vă ajuta să vă optimizați dispozitivul.

Deși există o mare varietate disponibilă, CCleaner a fost întotdeauna un favorit personal. Nu numai că funcționează bine pentru dispozitivele Android, dar îl folosesc și pentru Windows pentru a curăța fișiere temporare, cookie-uri și multe altele. Trebuie să îi permiteți mai multe permisiuni de acces, dar acest lucru este astfel încât aplicația să vă poată scana dispozitivul și să șteargă fișierele memorate în cache.

Odată instalat CCleaner, aplicația vă conduce pas cu pas permițând permisiuni. Apoi vă ajută să rulați prima scanare, care durează câteva secunde.

Cum se șterge scanarea Android Cache Ccleaner

Puteți vizualiza „Quick Clean Review” și puteți vedea ce fișiere sunt considerate sigure de șters.

Cum să ștergeți Android Cache Ccleaner Review

Dacă derulați în jos, veți vedea alte elemente pe care poate doriți să le ștergeți. Acestea pot fi descărcate fișiere din aplicații. De exemplu, am câteva fișiere offline Spotify pentru ascultare când nu am semnal. De asemenea, include fișiere descărcate. Nu trebuie să ștergeți nimic din ceea ce nu doriți. Asigurați-vă că nu sunt bifate și că CCleaner nu le va șterge.

Cum să ștergeți Android Cache Ccleaner Altele

Când sunteți gata, atingeți „Finalizați curățarea”. Apoi va trebui să atingeți Continuați pentru a continua. Nu utilizați dispozitivul în timpul acestui proces.

Cum să ștergeți cache-ul Android Ccleaner Deep

Poate dura câteva minute până se finalizează procesul de curățare profundă. Când apare ecranul de finalizare, puteți închide CCleaner sau puteți trece la alte caracteristici, cum ar fi creșterea performanței. Atingeți X în partea de sus pentru a reveni la ecranul de pornire sau apăsați butonul Acasă pentru a ieși din aplicație.

Cum să ștergeți Android Cache Ccleaner Done

Dacă nu vă place CCleaner, includ alte două aplicații pentru a șterge fișierele cache Android Systweak’s Cleaner pentru Android și Curățător de telefon Innovana Techlabs.

Dacă aveți în continuare probleme de stocare, este posibil să aveți resturi de fișiere după ce ați eliminat o aplicație Android. De asemenea, puteți utiliza un manager de fișiere mai avansat pentru a vedea ce ocupă atât de mult spațiu pe dispozitivul dvs.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x