Cum se tastează caractere speciale, emojis și accente pe Windows 10

Cum se tastează caractere speciale, emojis și accente pe Windows 10
⏱️ 7 min read

Cu excepția cazului în care comunicați într-un script hieroglific criptic, șansele sunt că majoritatea caracterelor pe care le tastați sunt cele alfanumerice standard disponibile pe tastatură. Totuși, din când în când, s-ar putea să vă treziți nevoia unor simboluri mai puțin obișnuite (cum ar fi €, ó, á, ₩, ü, ฿) sau chiar emoji ca acest calmar ambivalent:?. Windows 10 este preîncărcat cu câteva moduri diferite de a tasta caractere speciale, simboluri și emoji, totuși, astfel încât să nu fie de fapt prea dificil.

1. Selector de caractere

Cel mai simplu mod de a tasta un caracter special în Windows 10 este selectorul încorporat care a sosit oficial într-o actualizare din mai 2019. Conține o selecție masivă de emoji, simboluri și kaomoji (emoji realizat cu caractere japoneze) și este mult mai rapid decât Googling un simbol de copiat și lipit.

1. Apăsați Victorie + . sau Victorie + ; – ambii vă duc la același meniu.

2. Dacă aveți nevoie de un emoji, îl puteți căuta tastând.

Câștigă 10 personaje New Picker Emoji

3. Dacă aveți nevoie de un kaomoji sau un simbol, puteți face clic pe ele și navigați.

Câștigă 10 caractere Simboluri noi

4. Când găsiți simbolul dorit, faceți clic pentru a insera.

Fiecare categorie ține evidența celor mai folosite personaje, așadar, dacă aveți una pe care o inserați frecvent, mergeți doar în partea stângă din partea de jos a selectorului și selectați simbolul ceasului.

2. Harta caracterelor

Harta personajelor are o estetică veche și nu include emojis / kaomojis, dar este mai puternică decât noul selector pentru personaje speciale. Vă permite să comutați între mai multe seturi de caractere și limbi, vă permite să selectați mai multe caractere și poate fi căutat. Este puțin mai convenabil, dar poate merita dacă nu găsiți ceea ce aveți nevoie în noul selector sau aveți nevoie de mai multe simboluri.

1. Căutați „Harta caracterelor” sau „charmap” în bara de căutare Windows. (Alternativ, lovește Victorie + R, tastați charmap și faceți clic pe OK.)

Câștigă 10 caractere Charmap Main

2. Căutați simbolul pe care îl căutați. Puteți bifa caseta „Vizualizare avansată” pentru a obține filtre și opțiuni de căutare.

Câștigă 10 caractere Charmap Searchpng

3. Faceți clic pe caracterul dorit.

Câștigă 10 caractere Charmap Select

4. Faceți clic pe „Selectare” sau faceți dublu clic pentru a adăuga caracterul la o listă de caractere de copiat.

5. De fiecare dată când adăugați un alt caracter la listă, întreaga listă este trimisă în clipboard, așa că, atunci când ați selectat tot ce doriți, utilizați doar Ctrl + V pentru a insera caracterele acolo unde le doriți.

Câștigă 10 caractere Charmap Test

3. Atingeți tastatura

Dacă trebuie să tastați litere accentuate sau câteva simboluri comune, tastatura de pe ecran ar putea fi o modalitate bună de a le accesa. Există câteva modalități de a-l lansa, dar cel mai simplu este, probabil, doar adăugarea acestuia în bara de activități. Faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați „Afișați butonul tastaturii tactile”.

Câștigă 10 caractere Arată tastatura

Pentru a introduce o literă accentuată, trebuie doar să apăsați lung litera dorită și apoi să treceți cu mouse-ul peste accentul corect.

Câștigă 10 caractere Accente

Pentru a tasta simboluri, utilizați & 123 butonul din stânga jos. Dacă doriți să vedeți mai multe simboluri, apăsați butonul cu simbolul omega pe el.

Câștigă 10 caractere Simbolurile principale ale tastaturii

Pentru emoji, apăsați butonul smiley face de pe tastatura principală.

Câștigă 10 caractere Emoji tastatură

4. Codurile tastelor Alt

Utilizatorii puternici cu tastaturi numerice și o memorie bună pot prefera să utilizeze Alt + [number code] truc. Acest lucru funcționează numai dacă aveți o tastatură cu un tampon numeric separat, nu doar numere de-a lungul rândului superior. Unele laptopuri au, de asemenea, un blocaj de număr ascuns pe care îl puteți utiliza, dar procesul de activare a acestuia variază în funcție de model.

Câștigă 10 caractere Unicode Alt

1. Țineți apăsat Alt.

2. Tastați codul care corespunde simbolului dorit.

3. Eliberați Alt.

De exemplu, Alt + 1 este o față zâmbitoare: ☺, Alt + 228 este o sigma: Σ și Alt + 0128 este euro: €.

Există o mulțime de coduri acolo, așa că va trebui să le căutați cel puțin de câteva ori înainte de a le memora pe cele pe care le utilizați cel mai frecvent. Alt-Codes are o bibliotecă destul de cuprinzătoare, dar prefer AltCodeUnicode deoarece are o descriere text a fiecărui simbol, făcându-l mult mai căutabil.

Dacă aveți un bloc numeric și aveți tendința de a tasta adesea aceleași simboluri, acesta poate fi un mod destul de rapid. Dacă trebuie să te oprești și să cauți coduri tot timpul, totuși, căutarea simbolului în alt mod va ajunge probabil să fie mai rapidă.

Alte moduri

Există o mulțime de alte soluții alternative pentru a tasta caractere speciale pe Windows 10, deși sunt puțin dincolo de sfera acestui articol. Puteți instala tastatura dintr-o altă limbă și o puteți folosi dacă aveți nevoie de litere accentuate. Crearea unui script AutoHotKey pentru personajele utilizate frecvent este, de asemenea, o opțiune. De asemenea, puteți seta programul pe care îl utilizați pentru a scrie pentru a înlocui automat anumite combinații de litere cu simbolul dorit.

Totul depinde însă de cât de des trebuie să folosiți personajele. Dacă îl tastați o singură dată (și poate îl copiați și mai lipiți de câteva ori în același document), este posibil să-l căutați folosind Victorie + . sau „charmap”. Dacă introduceți tot timpul caracterele speciale în Windows 10, este posibil să doriți să căutați o soluție mai complexă.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x