Cum se transcodifică fișierele video și media folosind VLC

Cum se transcodifică fișierele video și media folosind VLC
⏱️ 4 min read

VLC s-a descurcat destul de bine de-a lungul anilor, devenind principalul player media din Windows, OS X și Linux. Cheia acestui lucru nu este doar simplitatea VLC și compatibilitatea largă cu formatele video, ci și bogăția sa de caracteristici puternice, cum ar fi capacitatea de a transcoda (sau converti) videoclipuri de la un format la altul.

Aici vă vom arăta cum să transcodați videoclipuri în VLC.

Notă: vom trece prin acest proces pe Windows 10, dar este în mare parte același lucru și pe Mac și Linux.

1. În primul rând, descărcați cea mai recentă versiune a VLC player.

2. Deschideți VLC, faceți clic pe Media în partea stângă sus, apoi Convertiți / Salvați.

3. În fereastra Open Media de sub fila Fișier, faceți clic pe „Adăugați”, apoi navigați la videoclipul pe care doriți să îl convertiți și selectați-l. De asemenea, puteți adăuga un fișier de subtitrare în această fereastră dacă doriți sau adăugați mai multe videoclipuri la lista de conversii făcând clic din nou pe „Adăugați”.

4. Când sunteți gata, faceți clic pe „Convert / Save”, apoi în noua fereastră selectați „Convert”.

5. Dacă convertiți un videoclip care a fost filmat folosind o cameră analogică sau a fost într-un format întrețesut precum 720i sau 1080i, atunci ar trebui să bifați caseta „Deplasare” dacă doriți să îl urmăriți pe computerul dvs. sau pe un alt dispozitiv modern.

6. Dacă videoclipul dvs. este deja într-un format dezentrelazat (ceea ce probabil este), sau în cazul puțin probabil în care convertiți videoclipul pentru a fi utilizat cu un televizor CRT vechi, atunci nu este nevoie să vă dezinterrelați.

7. Apoi, este timpul să selectați formatul pe care doriți să-l transcodați utilizând meniul derulant Profil. Pentru a face acest lucru, puteți selecta pur și simplu un profil din meniul derulant. VLC simplifică lucrurile, spunându-vă ce formate sunt cele mai bune pentru iPhone, Android, TV și așa mai departe.

transcode-video-in-vlc-profile-dropdown

8. Dacă nu sunteți sigur în ce format să faceți conversia, prima opțiune, „Video – H.264 + MP3 (MP4)”, este o opțiune bună, deoarece este cel mai universal format pentru videoclipul dvs. Dacă doriți ca videoclipul dvs. să poată fi redat prin hard disk-uri, stick-uri USB conectate la televizoare și așa mai departe, atunci acesta este cel mai bun pariu.

9. Dacă știți exact ce codecuri video și audio doriți să utilizați pentru videoclipul dvs. și nu sunt listate în meniul derulant, puteți face clic pe butonul „Creați un profil nou” din meniul derulant.

transcodează-video-în-vlc-creează-profil-nou-2png

10. În fereastra Profil puteți schimba totul, de la codecurile pe care le va folosi videoclipul, la rate de biți, rate de cadre și rezoluții. Puteți adăuga chiar și tot felul de filtre la codecurile video și audio în filele respective. (Puteți vedea cum arată acestea înainte de a le converti deschizând un videoclip și accesând „Instrumente -> Efecte și filtre -> Efecte video -> Avansat.”)

transcode-video-in-vlc-psychedelic-filter

11. Când ați terminat de realizat toate modificările, faceți clic pe „Creați” pentru a crea profilul, care va fi apoi adăugat la meniul derulant Profil.

12. Ultimul lucru de făcut în fereastra Conversie este de a da fișierului de ieșire un nume în caseta „Fișier destinație”. Doar faceți clic pe „Răsfoiți” lângă casetă, navigați la locul în care doriți să salvați videoclipul convertit și introduceți un nume în caseta „Nume fișier”.

transcode-video-in-vlc-destination-file

În cele din urmă, faceți clic pe Start și așteptați cu răbdare până când videoclipul se convertește. Puteți monitoriza progresul acestuia uitându-vă la bara de timp albastră din partea de jos a ferestrei VLC.

transcode-video-in-vlc-transcoding-progress

Cont Netflix Gratis
Cont Netflix Gratis

Concluzie

VLC este într-adevăr fântâna fără fund a software-ului video, iar caracteristici precum cele de mai sus își justifică pe deplin locul în partea de sus a teancului media player. Aveți caracteristici VLC de top pe care doriți să ni le împărtășiți? Ascultăm.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în decembrie 2008 și a fost actualizat în iulie 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x