Când am învățat cum să codez, am continuat să aud aceleași sfaturi.

„Tutorialele sunt grozave, dar construirea de proiecte este cel mai bun mod de a învăța. Du-te și construiește lucruri!

Dar… Cum?

Ca începător, acest lucru este ca și cum ai auzi: „Doar du-te cu skydive-ul!”

La început, ideea de a construi o aplicație de la zero este descurajantă. M-am simțit copleșit când am încercat și am renunțat. Așa că am continuat să iau doar tutoriale de codare – iar învățarea mea s-a aplatizat în curând.

Eram blocat.

Am început să-mi dau seama cum aș putea ajunge la proiecte de construcții, dar nu și pe cele care păreau atât de complexe încât aș pierde toată motivația de a continua. În cele din urmă, am găsit modalități de a-mi ușura roțile de antrenament și de a începe să-mi construiesc propriile aplicații. Și mai târziu, când am primit primul loc de muncă lucrând ca dezvoltator, oamenii mi-au cerut sfatul pentru a învăța cum să codez. Iată-l.

Construirea de proiecte este cel mai bun mod de a învăța – dar nu trebuie să vă scufundați direct în crearea unui proiect care pare imposibil de început, darămite de finalizat.

Există modalități distractive și tangibile prin care puteți trece de la simpla luare de tutoriale la construirea cu încredere a propriilor dvs. proiecte.

Iată 3 moduri care au funcționat pentru mine.

1. Adăugați funcții noi la aplicațiile de tutorial

Tutorialele au fost (și sunt) o mare parte din modul în care învăț să codez și îmi permit să învăț de la unii dintre cei mai buni programatori. Cu toate acestea, la sfârșitul tutorialelor bazate pe proiecte, mi-aș da seama adesea că, deși aveam o aplicație terminată, nu o construisem atât de mult, deoarece pur și simplu privisem instructorul și le copiasem codul.

Sora mea, dezvoltator senior la Eventbrite, mi-a sugerat un exercițiu simplu, dar puternic.

„Luați aplicația pe care ați construit-o în tutorial și veniți cu o caracteristică mică pe care o puteți adăuga la acea aplicație. Atunci construiește-l – pe cont propriu. ”

Am luat un tutorial React în care codificați o aplicație, apoi am adăugat un buton în aplicație. Apoi, am decis să adaug o bară de căutare în aplicație și am aflat cum să construiesc asta. Apoi am venit cu o altă caracteristică și am construit asta. Acest lucru funcționează bine, deoarece începusem cu ceea ce știam deja (cum funcționează aplicația până acum) și mă bazez încet pe aceste cunoștințe. A face acest lucru s-a simțit dificil, dar realizabil. Cu cât am construit mai multe lucruri, cu atât mi-a crescut încrederea.

După ce am făcut asta pentru o vreme, ideea de a-mi crea propria aplicație nu părea la fel de intimidantă. Am început un proiect nou și l-am împărțit în mai multe „caracteristici”, toți pașii mici pe care trebuia să-i fac pentru a-l finaliza. Am început prin a construi doar un lucru mic, așa cum am făcut înainte.

Cursurile JavaScript ale lui Andrew Mead despre Udemy au secțiuni numite provocări „Construiește-l”, unde te ghidează prin crearea unei aplicații, apoi te provoacă să adaugi o caracteristică aplicației pe care tocmai ai construit-o. Apoi îți arată cum ar urma să construiască acea caracteristică. Construiți aproape la fel de des cum urmăriți tutorialul. Indiferent dacă urmați cursurile sale, faceți acest lucru pentru fiecare tutorial pe care îl luați.

Adăugați funcții noi aplicațiilor de tutorial. Vedeți cât de repede învățați când construiți întotdeauna.

Începutul unui nou proiect m-a făcut să mă simt de parcă aș fi în partea de jos a unui munte, întrebându-mă cum aș putea începe chiar. Dar adăugarea de noi funcții la aplicațiile tutoriale a simțit că este nevoie să faci pași dificili, dar realizabili. Și, în cele din urmă, când am ajuns la baza unui alt munte, am știut cum să mă duc.

Bacsis: Nu vă faceți griji dacă noile funcții afectează aspectul sau structura aplicației dvs. Când m-am subliniat în legătură cu acest lucru, sora mea mi-a spus: „Îți faci griji pentru pasul 20 când nu ai terminat pasul 2.” Odată ce ați construit atât de mult încât vă înecați în toate proiectele dvs. minunate, atunci vă puteți face griji cu privire la astfel de lucruri. Deocamdată – ajunge la construcție!

2. Creați extensii Google Chrome

Ca începător, am mâncat să construiesc și să termin ceva. Cu toate acestea, când am încercat să construiesc noi proiecte, m-am simțit descurajat să-mi dau seama că aș putea lucra la o aplicație săptămâni și săptămâni și să nu fiu încă aproape de finalizarea acesteia.

A te vedea progresul te ajută să rămâi motivat atunci când înveți ceva nou. Trebuia să mă provoc și să fac lucruri care mi-au fost greu. Dar știam, de asemenea, că trebuie să mă văd setat și să ating obiectivul de a începe și de a termina un proiect, oricât de mic ar fi. Nu aș putea rămâne în țara tutorialului pentru totdeauna, oricât de grozav este.

Will Sentance, CEO Codesmith și profesor la Frontend masters, a fost întrebat: „Cum construiești ceva fezabil – care nu necesită pentru totdeauna? ” A lui Răspuns?

Creați extensii Google Chrome.

Cum se trece de la tutoriale de codificare la construirea

Acesta este un mod distractiv și rapid de a ajunge la construcție ca începător.

Am lucrat prin aceste tutoriale care mi-au arătat cum se creează o extensie Chrome în doar zece minute sau doar 20 de minute. Apoi am luat ceea ce am învățat și mi-am construit propria extensie foarte simplă. Am fost prins. După cum explică Will Sentance:

„Trebuie să practici JavaScript fără a fi nevoie să construiești și să concepi o aplicație de la zero – se conectează doar la ceva ce folosești deja.”

După cum subliniază Sentance, aceste mici „aplicații” din JavaScript vă oferă o putere enormă. Puteți crea extensii care adaugă funcționalitate oricăror pagini pe care vă aflați, iar posibilitățile pentru ceea ce ar putea face extensia dvs. sunt nelimitate.

Extensiile Google Chrome au fost o modalitate excelentă pentru mine de a învăța nu numai, ci de a finaliza de fapt proiecte pe care le pot folosi și le pot arăta prietenilor, într-un timp relativ scurt.

După ce am construit mai întâi o extensie, mi-am dat seama că am făcut ceea ce mă fascinase în legătură cu codificarea – am construit ceva util de la început până la sfârșit. Și în loc să iau săptămâni, am reușit să fac asta în doar o zi sau două. Mi-am văzut rapid progresul, ceea ce m-a făcut să vreau să învăț și mai multe.

Construind extensii de la început până la sfârșit, motivația mea ca începător a cvadruplat. Și acea motivație m-a dus de la începător la dezvoltator junior.

Dacă înveți o limbă în afară de JavaScript, încearcă să găsești aplicații mai mici pe care să le poți construi rapid de la început până la sfârșit.

Bacsis: Sentance subliniază că ar trebui să construiești întotdeauna extensii care să rezolve o problemă cu care te confrunți. Vă va păsa să vă terminați extensia cu atât mai mult dacă este soluția la o problemă enervantă pe care o aveți. Vă distrageți prea mult de Facebook? Creați o extensie care ascunde fluxul dvs. Facebook.

3. Construiește proiecte cu un prieten

1612046888 454 Cum se trece de la tutoriale de codificare la construirea
Deconectați

Am întâlnit atât de mulți noi programatori care se simt copleșiți sau pierduți în mijlocul unui nou proiect pe care l-au început.

Cel mai bun mod pe care l-am găsit pentru a remedia acest lucru este să încep un proiect cu un prieten.

Când construiești cu un prieten, un nou proiect de codare nu mai pare atât de înfricoșător. Toate întrebările fără răspuns pe care le-ați făcut parte din conversații jucăușe pe măsură ce vă împărtășiți ideile și cunoștințele. Vă legați de prietenul dvs. în timp ce vă luptați împreună cu problemele și apoi sărbătoriți atunci când le rezolvați.

fondatorul Routech, Quincy Larson, a spus: „cel mai prost mod de a învăța să programezi este să înveți singur. ” Când lucrezi singur, este mai ușor să renunți atunci când te simți pierdut și nu știi sigur ce să faci în continuare atunci când construiești un proiect.

Dar când te pierzi cu un prieten, devine o provocare distractivă să lucrezi împreună pentru a-ți da seama ce trebuie să faci. Vă răspundeți reciproc pe măsură ce lucrați pentru a vă atinge obiectivul.

Acestea sunt unele dintre cele mai bune moduri pe care le-am găsit pentru a merge de la simplul tutorial la construirea propriilor mele proiecte. Odată ce am început să construiesc, viteza învățării mele a început să crească. Începeți să construiți lucrurile cât de des puteți – și vedeți că călătoria dvs. de codare începe să se accelereze.

Construirea lucrurilor este cel mai bun mod de a învăța. Mi-aș dori doar să fi început mai devreme.

Nu îmi face greșeala. Du-te la construirea de lucruri.

Simțiți-vă liber să împărtășiți cu mine ceea ce ați construit sau la ce lucrați în comentariile de mai jos. Abia aștept să văd ce creezi tu.

Creez un curs JavaScript gratuit pentru începători. Inscrie-te pentru a primi o notificare când este lansat și pentru a fi trimis 100% gratuit în căsuța de e-mail!