Cum se utilizează comanda cURL în Linux

Cum se utilizează comanda cURL în Linux
⏱️ 4 min read

Indiferent pentru ce vă folosiți computerul, probabil că a existat cel puțin o ocazie în care ați avut nevoie să descărcați ceva, iar deschiderea unui browser a fost prea exagerată. Acesta ar fi un caz de utilizare excelent pentru cURL.

După cum sugerează și numele, cURL este un instrument din linia de comandă pentru transferul de date cu adrese URL. Una dintre cele mai simple utilizări este descărcarea unui fișier prin linia de comandă. Cu toate acestea, acest lucru este înșelător, deoarece cURL este un instrument incredibil de puternic, în funcție de modul în care îl utilizați. Chiar dacă sunteți oarecum familiarizat cu comanda, probabil că nu o utilizați la potențialul său maxim.

Funcționalitate de bază cURL

Unul dintre cele mai elementare lucruri pe care le puteți face cu cURL este descărcarea unei pagini web sau a unui fișier. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să utilizați curl comandă urmată de o adresă URL. Iată un exemplu:

De cele mai multe ori, folosind comanda în acest fel, veți obține un terminal plin de HTML brut în cel mai bun caz și o serie de caractere de nerecunoscut în cel mai rău caz. Dacă preferați să îl salvați într-un fișier, puteți utiliza redirecționări standard în stil Unix pentru a face acest lucru.

Urmați anteturile HTTP

Browserul dvs. remediază adesea acest lucru, dar Internetul este foarte specific. Când introduceți o adresă URL, există șanse mari să fiți redirecționat de una sau mai multe ori înainte de a ajunge la destinație.

Spuneți, de exemplu, că încercați să accesați site-ul web Routech.ro. Dacă introduceți următoarele, veți primi pur și simplu o notificare de redirecționare:

Puteți urmări aceste anteturi de locație HTTP folosind -L steag așa:

Acest lucru nu va arăta grozav în terminalul dvs., dar este o opțiune bună de știut.

Salvați rezultatele cURL într-un fișier

Există câteva modalități de a salva conținutul unei adrese URL într-un fișier. -o opțiunea vă permite să decideți numele fișierului, în timp ce -O opțiunea folosește numele fișierului din adresa URL pentru a salva. Pentru a alege propriul fișier, utilizați următoarea opțiune:

Cel mai adesea, veți dori să salvați un fișier cu același nume pe care îl folosește pe server. Pentru aceasta, utilizați -O opțiune.

cum-se-folosește-curl-comenzi-descărcare-în-fișier

Descărcați mai multe fișiere simultan

Dacă trebuie să descărcați câteva fișiere în același timp, cURL face acest lucru ușor de făcut. De obicei, veți dori să utilizați acest lucru cu -O opțiune.

cum se folosește-curl-comenzi-descărcări multiple

Când descărcați în acest fel, cURL va încerca să reutilizeze conexiunea în loc să facă noi conexiuni de fiecare dată.

Continuați o descărcare oprită

Nu este niciodată distractiv când o descărcare se oprește la jumătatea drumului. Din fericire, cURL facilitează reluarea descărcării fără a fi nevoie să o luați de la capăt. Sintaxa este oarecum ciudată, așa cum trebuie să adăugați -C - la porunca ta.

Spuneți că ați început o descărcare cu următoarele:

Apoi l-ai oprit apăsând Ctrl + C. O puteți relua cu următoarea comandă:

Utilizați autentificarea HTTP de bază

Acest lucru nu va funcționa pentru tot ceea ce necesită un nume de utilizator și o parolă, dar dacă un server utilizează autentificarea HTTP de bază, cURL poate funcționa cu acesta. Pentru a descărca un fișier cu autentificare cu nume de utilizator / parolă, puteți utiliza următoarele:

cum-se-folosește-curl-comenzi-http-autentificare

Acest lucru funcționează și cu servere FTP, deoarece cURL acceptă o mulțime de protocoale diferite.

Concluzie

Există doar o mulțime de lucruri pe care le puteți face cu CURL. Uneori, toate aceste funcționalități ar putea fi prea mari. Dacă cURL vi se pare prea bogat în caracteristici și arcane, există o alternativă mai simplă: GNU wget.

În timp ce cURL vă oferă toate opțiunile pe care le-ați putea dori, wget își propune să vă ofere opțiuni implicite bune. Nu sunteți sigur dacă asta căutați? Nu vă faceți griji, avem o comparație detaliată între cURL și wget care ar trebui să vă ajute să vă dați seama care este cea mai potrivită pentru dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x