Cum se utilizează dicționarul încorporat al Microsoft Edge

Cum se utilizează dicționarul încorporat al Microsoft Edge

⌛ Reading Time: 3 minutes

Microsoft Edge este browserul implicit al Windows și este folosit de mulți oameni. Vine cu câteva caracteristici utile, inclusiv dicționarul încorporat, care vă permite să vedeți semnificația cuvintelor doar trecând deasupra cuvintelor.

Iată cum puteți utiliza pe deplin dicționarul încorporat în Edge.

Activarea dicționarului în browserul Microsoft Edge

1. Deschideți Microsoft Edge și faceți clic pe butonul „Mai multe”. Acestea vor fi adesea cele trei puncte de la marginea din dreapta sus a browserului.

2. În fila General, activați comutatorul de comutare „Afișați definițiile în linie pentru”. Puteți bifa casetele de selectare de sub aceasta în funcție de preferințele dvs.

3. Închideți Setări pentru ca dicționarul Microsoft Edge să funcționeze.

Utilizarea dicționarului Microsoft Edge

Pentru a utiliza dicționarul, trebuie să vizualizați paginile web în modul de citire. Încercați una dintre următoarele:

  • Utilizați tasta rapidă Windows Ctrl + Schimb + R.
  • Faceți clic pe pictograma Vizualizare lectură și pe partea din dreapta a localizatorului de adrese. Pictograma Vizualizare lectură arată ca o carte. Trebuie să rețineți că Vizualizarea de citire este disponibilă pentru majoritatea site-urilor web, dar există unele excepții.

windows10-edge-readview1

Odată ce vă aflați în vizualizarea de citire a Microsoft Edge, faceți dublu clic pe cuvântul pentru care doriți să căutați semnificația. Pentru cuvintele cu semnificații disponibile, va apărea o mică fereastră care vă oferă definiția cuvântului.

windows10-edge-definiții

Pentru detalii suplimentare despre cuvântul selectat, trebuie să faceți clic pe butonul „Mai multe”. Aceasta afișează un panou cu mai multe informații pentru cuvânt.

Dicționarul Edge este alimentat de dicționarul Oxford și conține definiții standard pentru cuvintele pe care le veți întâlni. Rețineți că această caracteristică funcționează numai atunci când sunteți online.

Cum se folosește dicționarul Edge offline

Pentru ca dicționarul Edge să funcționeze offline, trebuie să obțineți instrumentul cititor captivant. Cititorul captivant este descărcat făcând clic pe meniul „Mai multe instrumente” în modul de vizualizare a citirii din browser.

windows10-edge-more-tools

Instrumentul de citire imersiv oferă un ajutor gramatical. Poate fi folosit pentru căutarea diferitelor părți ale vorbirii, pornind comutatoarele corespunzătoare, așa cum se arată în imaginea de mai jos. De asemenea, puteți obține acest ajutor într-o altă limbă făcând clic pe butonul „Adăugați mai multe limbi”. Cu toate acestea, acest lucru va funcționa numai pe baza regiunii pe care este setat computerul.

Windows-edge-immersive-reader

Concluzie

Aceasta este una dintre puținele caracteristici cu care Microsoft Edge bate Chrome și Firefox. Este util mai ales atunci când sunteți începător în limba engleză, deoarece puteți căuta cu ușurință cuvinte în timp ce citiți.