Cum se utilizează funcția de concatenare în Excel

Come utilizzare la funzione di concatenazione in Excel
⏱️ 5 min read

CONCATENATE funcția în Excel vă ajută să manipulați mai ușor celulele bazate pe text. Deși există o mulțime de funcții de efectuare a calculelor asupra numerelor, această funcție ajută la reunirea mai multor celule de text într-o singură celulă. Indiferent care este textul, îl puteți combina fără a schimba nimic în celulele originale.

Înainte de a utiliza funcția de concatenare în Excel

Ca și în cazul majorității funcțiilor Excel, există câteva reguli și restricții. Primul este numele funcției în sine. Dacă utilizați Excel 2016 și versiunile ulterioare, puteți utiliza oricare CONCATENATE sau CONCAT. CONCAT este mai ușor, deoarece este mai scurt, dar le puteți folosi pe cele două în mod interschimbabil. Pentru versiunile Excel mai vechi de 2016, trebuie să utilizați CONCATENATE.

Există o limită pentru cât de mult puteți combina într-o singură celulă. Fiecare funcție CONCATENATE poate avea până la 255 de elemente, echivalând cu până la 8.192 de caractere. Cu excepția cazului în care sunteți un utilizator puternic, probabil că nu veți ajunge nicăieri aproape de totalurile respective.

În timp ce multe funcții Excel vă permit să utilizați tablouri, CONCATENATE nu este una dintre acestea. Fiecare celulă trebuie menționată. Deci, dacă doriți „B3: B9”, ar trebui să listați fiecare celulă individual în funcția dvs.

Dacă oricare dintre celulele pe care doriți să le combinați conțin numere, cum ar fi un număr de casă, funcția le tratează ca text. Celula combinată va fi doar un format text.

În cele din urmă, dacă oricare dintre șirurile de text conține caractere speciale în ele, funcția va încerca să le folosească ca parte a funcției față de a le vedea ca un șir de text. Caracterele speciale trebuie plasate în ghilimele. Aceasta include, de asemenea, dacă doriți oricare dintre celulele dvs. separate de un caracter special în celula combinată.

Utilizarea funcției de concatenare în Excel

Sintaxa de bază nu ar putea fi mai simplă. Bineînțeles, lucrurile pot deveni mai complexe.

Cea mai de bază funcție arată astfel, cu celulele dorite, desigur:

sau

Aceasta ar combina celulele A1, B1, C1 și D1 împreună. Această sintaxă presupune că toate cele patru celule sunt texte simple, fără caractere speciale, date sau alte numere special formatate.

Cum se utilizează funcția de concatenare în Excel Simplu

După cum ați observa, celulele sunt combinate, dar nu există spații între ele, ceea ce face ca întreaga linie să fie greu de citit. Pentru a adăuga un spațiu între celule, efectuați următoarele:

Acest lucru adaugă un spațiu simplu și nimic mai mult.

Cum se utilizează funcția de concatenare în spațiul Excel

De asemenea, puteți include alte fraze text și caractere speciale. De exemplu, puteți adăuga virgule și cuvântul „și” pentru a crea o propoziție mai bună folosind următoarele:

Acest lucru face ca celula combinată să aibă mai mult sens ca o propoziție, deși acest lucru nu este întotdeauna necesar în funcție de ceea ce combinați.

Cum se utilizează funcția de concatenare în caractere Excel

Lucrul cu datele

Dacă lucrați cu date și alte numere special formatate, nu veți obține rezultatele dorite folosind baza CONCATENATE funcția în Excel. De exemplu, atunci când utilizați:

Obțineți următorul rezultat.

Cum se utilizează funcția de concatenare în Excel Data 1

Deoarece celula nu este de fapt o celulă bazată pe text, trebuie să faceți funcția să vadă celula ca text. Pentru a obține rezultatul potrivit, ar trebui să utilizați următoarele:

TEXT spune funcției de a trata următoarea celulă ca text. Funcția TEXT trebuie formatată ca (valoare, „format”). În acest caz, valoarea este celula B10, iar formatul este formatul datei. Microsoft are un lista diferitelor funcții TEXT s-ar putea să fie nevoie să utilizați împreună cu CONCATENATE.

Cum se utilizează funcția de concatenare în Excel Data 2

La fel ca în majoritatea funcțiilor Excel, puteți selecta celula în care ați plasat funcția originală și trageți-o în jos pentru a copia funcția de utilizat cu alte celule, cum ar fi combinarea unei liste de nume și numere împreună într-o foaie de calcul.

În timp ce CONCATENATE este o modalitate de a combina celulele, există alte metode care pot funcționa mai bine pe baza nevoilor dumneavoastră. Desigur, puteți împărți și celulele.

Legate de:

  • Cum să începeți să scrieți macro VBA în Microsoft Excel
  • Cum se introduce o linie de trend în Microsoft Excel
  • Cum se rotunjesc numerele în Excel folosind funcția ROUND

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x