Cum se utilizează funcțiile de accesibilitate ale iPhone-ului în iOS 12

Cum se utilizează funcțiile de accesibilitate ale iPhone-ului în iOS 12

⌛ Reading Time: 4 minutes

Odată cu introducerea iOS 12, Apple și-a revizuit caracteristicile de accesibilitate și a adăugat o gamă întreagă de noi opțiuni care fac mai ușor ca niciodată să personalizați exact cum se comportă telefonul dvs. în scenarii de utilizare mai puțin decât ideale. Indiferent dacă face ca conținutul să fie mai accesibil pentru cei cu mâini mici (acest tip chiar aici) sau adăugări mai importante pentru persoanele cu dizabilități, cum ar fi subtitrări pentru surzi sau voci pentru nevăzători, este esențial pentru oricine să știi cum să lucrezi cu zeci de funcții de accesibilitate ale iOS 12 cine dorește să profite la maximum de iPhone sau iPad.

Deschideți funcțiile de accesibilitate

Pentru a accesa opțiunile de accesibilitate, începeți prin deschiderea aplicației „Setări”. Apoi, derulați în jos și atingeți „General:”

De aici veți vedea opțiunea de a deschide „Accesibilitate:”

ios-accessibility-open

Deoarece există atât de multe opțiuni de accesibilitate din care să alegeți, mai degrabă decât să le detaliați una câte una, le vom grupa la fel cum a făcut Apple, prin problema cu care încearcă să vă ajute.

Îmbunătățirea vederii

viziune-accesibilitate-ios

Pentru cei care sunt orbi din punct de vedere legal sau care doar se luptă cu viziunea lor într-un mod sau altul, iOS 12 elimină toate opririle, oferind o serie de opțiuni diferite care facilitează citirea textului mic, creșterea dimensiunii icoanelor sau utilizarea un cititor de ecran pentru voce care nu poate vedea deloc. Unele dintre cele mai notabile setări din această secțiune includ VoiceOver, Zoom (nu trebuie confundat cu lupa), Larger Text, Bold Text și Creșteți contrastul, ceea ce va face mai ușor pentru cei cu probleme de vedere a culorilor să discearnă ce tipuri de culori sunt afișate pe ecran.

Interacţiune

Apoi, există secțiunea de interacțiune care va schimba modul în care se comportă telefonul în funcție de diverse gesturi și caracteristici de utilizare precum 3D Touch. Prima setare importantă de remarcat aici este caracteristica AssistiveTouch, care vă va oferi un nivel mai granular de control asupra modului în care se comportă telefonul atunci când activați ecranul tactil. Unii utilizatori pot avea dificultăți în gesturile implicite, astfel încât crearea unui gest personalizat poate fi mai utilă, în timp ce butonul AssistiveTouch în sine poate fi personalizat pentru a face totul, de la revenirea la ecranul de pornire, trecerea la aplicații sau chiar utilizarea Apple Pay dacă configurați-l pe dispozitiv.

ios-accesibilitate-interacțiune

Alte opțiuni de accesibilitate cheie din această secțiune includ schimbarea modului în care se comportă butonul lateral, scalarea presiunii necesare pentru activarea 3D Touch și personalizarea secțiunii Touch Accommodation, care va schimba modul în care ecranul răspunde la comenzile dvs. tactile.

Auz

În cele din urmă, există secțiunea de audiere, care este o componentă importantă pentru utilizatorii care au fie deficiențe de auz, fie sunt complet surzi. Apple este cunoscut pentru colaborarea strânsă cu furnizorii de aparate auditive care au creat aparate auditive pregătite pentru Bluetooth, iar în această secțiune puteți personaliza modul în care se comportă telefonul pentru persoanele cu deficiențe de auz.

ios-accesibilitate-audiere

Meniul Dispozitive auditive MFi va căuta orice aparate auditive Bluetooth aflate în raza de acțiune și vă va ajuta să le conectați, în timp ce alte setări, cum ar fi LED Flash for Alerts, îl vor face astfel încât telefonul dvs. să lumineze LED-urile de bord de fiecare dată când primiți o alertă, mai degrabă decât să vă bazați pe sunet sau vibrație singură.

ios-accessibility-închis-subtitrare

Un pic mai jos în această secțiune veți găsi, de asemenea, opțiunea de a activa „Subtitrări și subtitrări” pentru mass-media, deși trebuie remarcat faptul că acest lucru va funcționa numai pentru conținutul transmis sau descărcat prin intermediul magazinului Apple iTunes.

Încheierea

Spuneți ce veți dori despre Apple și dispozitivele lor iOS, dar când vine vorba de caracteristicile de accesibilitate, compania este una fără egal. Apple a depus un efort concertat pentru ca dispozitivele lor iOS să fie cât mai accesibile pentru toți utilizatorii și utilizarea caracteristicilor de accesibilitate din iOS 12 nu a fost niciodată mai ușoară datorită nivelurilor profunde de personalizare disponibile în acest meniu Setări.