Cum se utilizează Google Hangouts pe Pidgin cu pluginul Purple Hangouts

Cum se utilizează Google Hangouts pe Pidgin cu pluginul Purple Hangouts
⏱️ 4 min read

Îți place Google Hangouts, dar dorești să poți folosi altceva decât clientul oficial? Cu Purple Hangouts, poți. Acesta este un plugin care folosește platforma Google Hangouts și îl aduce în clientul Pidgin Chat (și alți clienți de chat care acceptă pluginurile Pidgin).

Înainte chiar să vă gândiți la utilizarea Purple Hangouts, probabil ar trebui să aveți instalat Pidgin. Dacă, dintr-un anumit motiv, distribuția dvs. Linux nu este livrată cu binecunoscutul client IM, instalați-l. Ar trebui să fie ușor de găsit. Tot ce este necesar este să deschideți managerul de pachete al distribuției Linux, căutând Pidgin și instalarea acestuia în sistem.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Instalare

Fedora

urmat de

Arch Linux

Arch Linux, la fel ca Fedora, are o modalitate rapidă și ușoară de a instala pluginul. Da, trebuie totuși să îl compilați, dar vestea bună este că veți putea găsi acest plugin în Arch User Repository. Cu ajutorul asistentului dvs. AUR, este un proces destul de practic.

Ubuntu

Pentru Ubuntu nu există „repo de utilizator” sau chiar un PPA. Pentru ca pluginul Purple Hangouts să funcționeze la această distribuție, va trebui să luați sursa și să o compilați. (Rulați următoarele comenzi linie cu linie.)

Notă: această metodă funcționează și pe Debian.

Din sursă

Construirea din sursă pe o distribuție Linux care nu este listată mai sus este destul de similară cu secțiunea Ubuntu. Unele biblioteci și numele pachetelor vor trebui schimbate, dar dacă aveți abilități, mergeți la acest lucru pagină și încearcă-ți mâna.

Utilizare

Utilizarea pluginului Purple Hangouts este destul de simplă odată ce ați instalat-o pe sistemul dvs. Doar lansați Pidgin și accesați secțiunea „Conturi”. Faceți clic pe butonul „Adăugați un cont”.

pidgin-add-account

De aici veți vedea un meniu derulant plin de multe, multe servicii diferite. Găsiți și dați clic pe cel care scrie „Hangouts”.

pidgin-select-hangouts

După ce ați făcut clic, va apărea un alt meniu. De data aceasta vi se va cere să introduceți numele de utilizator. Numele dvs. de utilizator este Gmail (sau adresa de e-mail asociată cu Google) minus semnul @. Introduceți-l și completați-vă numele și în secțiunea alias locală.

pidgin-hangouts-add-username

Cu informațiile completate, se va deschide o fereastră de browser. Această fereastră a browserului este un cod Oauth. Vi se va solicita să vă selectați contul Google și să copiați codul furnizat în pagină într-o casetă de dialog „Cod de autorizare” afișată în pidgin.

pidgin-oauth-code

După ce a fost adăugat codul Oauth, veți putea accesa și trimite mesaje de contact Google Hangouts. Dacă vă aflați în orice sală de chat de grup din Hangouts, acestea vor apărea și ca săli de chat în lista de prieteni Pidgin.

pidgin-hangouts-buddy-list

De ce Purple Hangouts?

Clientul Hangout Google de pe PC este bun, dacă nu vă deranjează să utilizați browserul Chrome și o aplicație web. Cu toate acestea, această metodă are unele deficiențe proaste. Pentru început, noroc că Chrome să funcționeze în mod rezonabil rapid sau fiabil pe o mașină îmbătrânită sau chiar doar pe o mașină cu o cantitate redusă de RAM. Este dureros.

Utilizatorii care doresc să-și acceseze în continuare contactele Google și să folosească platforma Hangouts pe mașini ca acestea ar trebui să fie încântați, deoarece acest plugin îl ușurează. Cu toate acestea, accesul pentru computerele cu resurse reduse nu este chiar punctul principal de vânzare aici.

Încă de la începuturile sale, scopul Pidgin (și al altor aplicații ca acesta) a fost acela de a lua multe platforme de mesagerie și de a le aduce împreună într-un singur loc. De mult timp, acest lucru a funcționat excelent – Google, Facebook și altele într-un singur loc. Adică până de curând.

Vedeți, de câțiva ani, marile platforme de socializare s-au îndepărtat de protocoalele de mesagerie deschise – cele care erau ușor de implementat în orice lucru vechi. În schimb, s-au orientat către soluții mai închise. Din păcate, protocolul Google pe care îl are Pidgin este acum rupt din această cauză, până acum.

Concluzie

Cu acest nou plugin, adaugă din nou posibilitatea de a utiliza mesageria Google în Pidgin. Nu este o soluție perfectă, dar având în vedere că Hangouts este închis, este impresionant cât de bine este făcut pluginul. Dacă sunteți un utilizator pasionat de Hangouts și vă place Pidgin, verificați cu siguranță acest plugin.

Folosești Pidgin? De ce sau de ce nu? Spune-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x