Cum se utilizează MacOS Hot Corners

Como usar o macOS Hot Corners
⏱️ 4 min read

Când vine vorba de multitasking, Apple a fost mult timp în fruntea încercărilor de a facilita utilizatorilor săi să sară între aplicații sau desktopuri. Hot Corners, una dintre cele mai utile, dar deseori trecute cu vederea pe Mac, vă permite să utilizați cele patru colțuri ale ecranului și să efectuați o acțiune desemnată. Nici nu este nevoie să fiți pe cea mai recentă versiune macOS, deoarece Hot Corners există de ani de zile. Să aruncăm o privire la modul de utilizare a acestei caracteristici neapreciate și la modul în care puteți începe să utilizați Mac Hot Corners mai productiv.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este Hot Corners?

Când vine vorba de comenzi rapide și multitasking, Apple a încercat mult timp să se dovedească a fi computerul ales. Între funcții precum Controlul misiunii, Spațiile și Hot Corners, există cu adevărat o încercare de a face mai ușor sări rapid între sarcini. Hot Corners este într-adevăr unul dintre secretele cele mai bine păstrate ale macOS. Cu o mișcare rapidă pe trackpad sau mouse-ul către unul dintre colțurile desktopului, puteți sări instantaneu înapoi pe desktop sau să priviți toate ferestrele aplicației. Este un lucru simplu, dar niciodată nu știi cât de mult îl vei aprecia până nu vei începe să îl folosești. Urmați instrucțiunile de mai jos și încercați Hot Corners. Vei fi bucuros că ai făcut-o.

Configurarea Hot Corners

1. Începeți deschizând „Preferințe sistem”. Puteți face acest lucru fie făcând clic pe aplicația Preferințe sistem (pictogramă gri) din doc, fie accesând Apple din colțul din stânga sus, afișând meniul derulant și făcând clic pe Preferințe sistem.

Blur Images Hot Corners System

2. După ce vă aflați în meniul Preferințe sistem, căutați ceva numit „Control misiune”. Se află, în general, într-unul din rândurile superioare chiar sub numele dvs. și informațiile iCloud.

Blur Images Hot Corners Controlul misiunii

3. Faceți clic pe Controlul misiunii, apoi faceți clic pe „Hot Corners” în colțul din stânga jos al ecranului.

Blur Images Hot Corners în partea stângă

4. Aici începe magia, deoarece acum puteți face clic pe oricare dintre cele patru „Colțuri active ale ecranului” disponibile și îi puteți atribui o acțiune. Există în total nouă acțiuni disponibile, inclusiv:

 • Controlul misiunii
 • Aplicația Windows
 • Desktop
 • Centru de notificari
 • Platforma de lansare
 • Porniți Screen Saver
 • Dezactivați Screen Saver
 • Puneți afișajul în repaus
 • Ecran de blocare
Blur Images Hot Corners Nouă opțiuni

5. Alocați oricare dintre aceste nouă opțiuni fiecăruia dintre cele patru colțuri potențiale. După ce ați ales configurația, trebuie să mutați cursorul mouse-ului sau trackpad-ului în oricare dintre cele patru colțuri pentru a efectua o acțiune.

Blur Images Hot Corners Toate opțiunile

Dacă doriți să eliminați o acțiune dintr-un Hot Corner și sau să alocați un colț, urmarea pașilor de mai sus vă va aduce înapoi în același meniu unde puteți face orice modificări. Alternativ, puteți dezactiva Hot Corners urmând aceiași pași și apoi lăsând fiecare dintre cele patru meniuri derulante cu acțiune ca „-” și făcând clic pe „OK”. Simplu!

Încheierea

Acum, că știi cum să folosești Mac Hot Corners, poți, de asemenea, să setezi ferestrele aplicației pentru a fi „mereu în top” pentru a-ți îmbunătăți productivitatea. De asemenea, puteți învăța să vizualizați rapid o cale de fișier pe Mac.

Legate de:

 • Cum să creați comenzi rapide pentru desktop pe macOS
 • Cum să măriți (și să micșorați) pe Mac
 • Cum să protejați prin parolă folderele pe Mac

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x