Cum se utilizează portul optic (S / PDIF) pe Windows 10

Cum se utilizează portul optic (S / PDIF) pe Windows 10
⏱️ 4 min read

Portul de ieșire optică de pe computer este un pic misterios pentru mulți oameni. Se află în partea din spate a computerului, emițând o strălucire permanentă cu laser roșu, indiferent dacă este sau nu conectat ceva. Aproape se pare că ești menit să conectezi ceva, dar ce? Răspunsul este, în mod logic, un cablu audio optic și aici vă vom arăta cum să funcționeze, cu avertismentul că a devenit destul de ciudat de utilizat corect în Windows 10 în ultimii ani.

Cum se activează sunetul optic (S / PDIF) pe computer

În primul rând, este evident problema de a vă asigura că atât difuzoarele, cât și PC-ul dvs. au portul optic (S / PDIF). Cu această opțiune în listă, pur și simplu conectați computerul la difuzoare folosind un cablu optic.

Ca și în cazul oricărui format de cablu, companiile vor încerca să susțină că cablul lor este mai bun decât altele datorită placării cu aur, „Calității înalte” sau altui jargon de marketing, dar ignoră toate acestea. Cumpărarea unui cablu optic ieftin ar trebui să fie absolut bine dacă nu intenționați să-l legați în noduri. Cablurile optice funcționează în mod similar cu HDMI prin faptul că trimit semnale digitale care nu sunt cu adevărat supuse degradării. Principala diferență constă în faptul că datele audio utilizează o lățime de bandă mai mică decât HDMI, deci chiar dacă calitatea unui cablu nu este excelentă, este puțin probabil să fiți afectat.

După conectarea cablului optic, faceți clic pe pictograma difuzorului din colțul din dreapta jos al barei de activități Windows, apoi faceți clic pe numele difuzorului deasupra glisorului de volum pentru a vedea dacă a apărut o ieșire de sunet „Optică” sau „Digitală”. Dacă are, faceți clic pentru a o activa.

Dacă difuzorul nu apare acolo, faceți clic dreapta pe pictograma difuzorului din bara de activități, faceți clic pe Sunete, apoi pe fila Redare.

Faceți clic dreapta oriunde în lista de file Redare, apoi faceți clic pe „Afișați dispozitivele dezactivate”.

În acest moment ar trebui să apară un dispozitiv numit ceva de genul „ieșire digitală” sau „ieșire optică”. Faceți clic dreapta pe el și faceți clic pe „Activați” pentru al porni. După ce ați făcut acest lucru, faceți clic dreapta din nou pe acesta și faceți clic pe „Setați ca dispozitiv implicit”. Acum ar trebui să aveți activat sunetul optic.

enable-optical-spdif-port-windows-10-set-as-default-device

Cum se activează sunetul surround 5.1 optic pe computer

Avantajele reale ale unui dispozitiv optic devin evidente atunci când căutați să utilizați sunet surround, dar există destul de multe criterii pe care PC-ul dvs. trebuie să le îndeplinească. De asemenea, ca regulă generală, dacă receptorul / difuzoarele dvs. au un port HDMI, ar trebui să îl utilizați în schimb, deoarece oferă o compatibilitate 5.1 mult mai bună cu driverele Windows 10.

În primul rând, placa dvs. de bază este capabilă să emită sunet surround 5.1? Doar pentru că există un port de ieșire optică nu garantează că veți obține sunet surround în toate jocurile, filmele și așa mai departe. Portul dvs. optic de pe placa de bază ar trebui să accepte sunetul 5.1, deși acest lucru va varia foarte mult în funcție de versiunea Windows pe care vă aflați, dacă se înregistrează ca o ieșire compatibilă Dolby și așa mai departe.

enable-optical-spdif-port-windows-10-dts-interactive

Puteți verifica dacă configurarea dvs. acceptă unul dintre formatele Dolby 5.1 accesând fereastra Sunet -> Redare. Faceți clic dreapta pe dispozitiv, faceți clic pe Proprietăți, apoi pe fila Avansat. Pur și simplu faceți clic pe meniul derulant, selectați „DTS Interactive” sau orice setare surround 5.1 pe care doriți să o utilizați, apoi faceți clic pe OK. (Dacă PC-ul dvs. nu detectează Dolby Digital, atunci este posibil să aveți de lucru, iar în concluzie am oferit linkuri către unele soluții.)

De asemenea, ar trebui să faceți clic pe fila „Formate acceptate” pentru a vă asigura că sunt bifate formatele pe care receptorul dvs. le poate gestiona.

Concluzie

Acest lucru ar trebui să vă ofere elementele de bază ale utilizării unui cablu optic pe Windows 10. Lucrul este că există multe nuanțe și multe variabile în care lucrurile ar putea merge prost. Nu doar placa dvs. de sunet și difuzoarele trebuie să o susțină – ci și media individuală pe care o utilizați, precum și faptul că versiunile recente de Windows au făcut ca suportul de ieșire optică să fie destul de buggy. (Nu mai puteți utiliza butonul „Configurare” din fereastra Sunet, de exemplu, pentru a activa difuzoarele 5.1.)

Dacă întâmpinați probleme audio optice, puteți găsi numeroase soluții pe forumurile de pe internet, cum ar fi acest, acest și acest, deși unele dintre acestea implică modificarea driverului, înlocuirea DLL-urilor și așa mai departe, încercați-le pe propriul risc.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x