Cum se utilizează subscript și supercript în Google Docs

Cum se utilizează subscript și supercript în Google Docs
⏱️ 4 min read

Pentru cea mai mare parte a scrisului dvs. de zi cu zi, textul dvs. va sta pe un singur rând. Acest lucru pare atât de evident, nu merită remarcat. Cu toate acestea, de multe ori veți folosi textul deasupra sau dedesubtul liniei. Acestea sunt caractere „subscript” și „supercript” și, prin câteva apăsări rapide de butoane, le puteți adăuga în Google Docs.

Vă arătăm aici cum să utilizați subscript și supercript în Documente Google. În primul rând, să vorbim mai multe despre ceea ce sunt ambele.

Ce sunt Subindice și Suprindice

După cum am menționat, caracterele de indiciu și de superindice sunt alternative la scrierea „pe linie”. Iată diferențele cheie:

  • Indice. Acesta este text care se află sub linia nominală și sunt „inferioare” în cercurile de tipografie.
  • Superscript. Acesta este text care se află deasupra liniei nominale și sunt „superiori” față de cei cunoscuți.

Dacă aveți încă o anumită confuzie, este sigur că sunteți familiarizați cu aceste personaje. Luați în considerare numerele ordinale:

De asemenea, puteți vedea superscriptele folosite ca simboluri ale drepturilor de autor sau ale mărcii comerciale (TM). În schimb, formulele chimice folosesc și indici. „H2O ”este cel mai frecvent. Veți găsi subindice și superindice utilizate prin multe forme diferite de scriere.

Cum se utilizează subscriptul și supercriptul în Google Docs

Majoritatea aplicațiilor de scriere care merită sărurile lor oferă modalități de a adăuga litere de subindice și superindice. Microsoft Word și LibreOffice au opțiunea de a utiliza aceste caractere.

Fiind una dintre cele mai importante aplicații de scriere disponibile, Google Docs are, de asemenea, funcționalitatea de a utiliza subindice și superindice. Pentru a face acest lucru, începeți mai întâi cu textul scris pe aceeași linie.

Două paragrafe în Documente Google.

Apoi, evidențiați literele sau cuvântul pe care doriți să le transformați în caractere de subindice sau de superindice și mergeți la bara de instrumente din partea de sus a ecranului. Căutați sub opțiunea „Format”.

Meniul Format din Google Docs.

Dacă vă uitați la submeniul Text, veți găsi o grămadă de opțiuni pentru formatarea textului corpului. Spre partea de jos sunt opțiunile „Subscript” și „Superscript”.

Submeniul Text Google Docs.

De aici, alegeți unul, iar textul dvs. se va modifica corespunzător.

Text formatat cu supercript în Google Docs.

Desigur, funcționalitatea nu ar fi completă fără comenzile rapide de la tastatură pentru a crea caractere de subindice și de superindice. Comenzile rapide în acest caz sunt simple și accesibile:

  • Indice: Control (sau Comanda) + , (virgulă).
  • Superscript: Control (sau Comanda) + . (perioadă).

A le avea sub degete este o atingere plăcută de utilizare și înseamnă că puteți aplica ambele seturi de caractere ori de câte ori aveți nevoie de ele, fără probleme.

În concluzie

Capacitatea de a vă formata textul este un element de bază pentru un bun program de editare pe desktop (DTP). Deși, în afară de cele aldine, italice și subliniate, există și alte formate pe care le poate lua textul. Pentru mulți matematicieni și oameni de știință, caracterele de subindice și superindice sunt esențiale pentru a transmite formule și ecuații. Ca semn de bună utilizare, Google Docs include această funcționalitate și există, de asemenea, comenzi rapide de la tastatură pentru a aplica formatarea mai repede.

Dacă doriți să aflați mai multe despre ce poate face Google Docs, am publicat un articol despre programe de completare esențiale pentru aplicație. Aveți de gând să utilizați caractere de subindice și de superindice în proiectele dvs. Documente Google? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum se poate converti Google Docs în Microsoft Word
  • Cum să colaborați la Google Docs
  • Cum se compară două documente în Google Docs

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x