Cum se utilizează tastarea vocală în Microsoft Edge

Cum se utilizează tastarea vocală în Microsoft Edge

Tastarea vocală face mult mai ușor să căutați rapid ceva, mai ales dacă nu sunteți sigur cum să-l scrieți. Dar Microsoft Edge nu oferă această opțiune ca meniu de acces ușor atunci când căutați sau utilizați câmpuri text. Acum există două moduri de a utiliza tastarea vocală în Microsoft Edge, inclusiv utilizarea unei versiuni diferite a browserului Edge.

Utilizarea Microsoft Edge Canary

Microsoft Edge Canary este versiunea Edge cu toate cele mai recente caracteristici. Unii nu ajung la versiunea finală care este preinstalată pe Windows 10. Cu toate acestea, alții sunt un succes, ceea ce ar trebui să fie cu siguranță cazul tastării vocale în Microsoft Edge.

Cel mai rapid și mai simplu mod de a începe să utilizați tastarea vocală este să instalați Microsoft Edge Canary. Este gratuit și se actualizează aproape zilnic, cu funcții și modificări noi. Este cea mai actuală opțiune, deși uneori poate fi dificilă. De asemenea, puteți verifica versiunile Dev și Beta. Microsoft oferă toate cele trei versiuni gratuit pentru ca tu să încerci.

Aceasta nu va înlocui versiunea dvs. actuală de Edge. În schimb, se instalează ca un browser separat.

Odată ce ați instalat Canary, acesta va arăta aproape identic cu browserul dvs. Edge actual, dar există câteva funcții ascunse distractive dacă știți unde să căutați.

În sensul acestui articol, să ne concentrăm pe tastarea vocală. Faceți clic dreapta într-un câmp text, cum ar fi bara de adrese sau caseta de căutare.

ad-banner

Versiunea normală a Edge arată ca următoarea imagine.

Cum se utilizează tastarea vocală în Microsoft Edge Normal

În Microsoft Edge Canary, meniul arată puțin diferit cu adăugarea unei opțiuni de tastare vocală:

Cum se utilizează tastarea vocală în Microsoft Edge Nou

Faceți clic pe el sau apăsați Victorie + H pentru a activa recunoașterea vocală. Dacă nu vedeți opțiunea de meniu, poate fi necesar să activați recunoașterea vorbirii online.

Accesați „Start -> Setări -> Confidențialitate -> Vorbire”. Comutați Recunoașterea vorbirii online la Activat. Este posibil să trebuiască să reporniți Edge Canary pentru ca modificările să aibă efect.

Cum se utilizează tastarea vocală în vorbirea Microsoft Edge

Când faceți clic pe Tastare vocală, veți vedea o casetă care vă solicită să vorbiți. În funcție de cea mai recentă versiune a Canary, aceasta ar putea apărea în partea de sus sau de jos a ecranului.

Cum se utilizează tastarea vocală în caseta de vorbire Microsoft Edge

Utilizarea tastării vocale în afara Canariei

Nu doriți să instalați un alt browser doar pentru a utiliza tastarea vocală în Microsoft Edge? Deși sunt genul curios, căruia nu-i deranjează actualizarea și schimbarea browserului aproape zilnic, știu că majoritatea oamenilor preferă mai multă stabilitate.

Vestea bună este că puteți utiliza în continuare opțiunea de tastare vocală în versiunea standard a Microsoft Edge. Dar, după cum s-ar putea să observați când faceți clic dreapta pe un câmp text, nu aveți o opțiune de meniu pentru acesta. Fără opțiunea de meniu, nu veți vedea nici comanda rapidă de la tastatură pentru a activa tastarea vocală.

Deschideți Edge, faceți clic pe un câmp de text și apăsați Victorie + H pentru a activa tastarea vocală. Este important să rețineți că tastarea vocală nu funcționează doar în Edge. Va funcționa și pe alte browsere bazate pe Chromium, cum ar fi Chrome.

Dacă comanda rapidă de la tastatură nu funcționează, verificați dacă „Recunoaștere vorbire online” este activată. De asemenea, este posibil să trebuiască să actualizați la cea mai recentă versiune de Windows 10 și Microsoft Edge. Puteți actualiza Edge deschizându-l, făcând clic pe meniul din colțul din dreapta sus și alegând „Ajutor și feedback”. Selectați „Despre Edge”.

Cum se utilizează tastarea vocală în setările Microsoft Edge

Acest lucru face ca Edge să caute noi actualizări și să se actualizeze automat.

Dacă nu doriți să utilizați recunoașterea vocală online pentru alte aplicații de pe computerul dvs. Windows 10, utilizați aplicația Recunoaștere vorbire, care este inclusă în Windows 10.

Oricât de populară este tastarea vocală, opțiunea de meniu ar trebui să fie disponibilă în curând în versiunea standard Edge. Până atunci, nu uitați de combo-ul cheie și sunteți gata.

Legate de:

  • Cum se importă și se exportă marcaje în Microsoft Edge
  • Cum să importați / exportați parole folosind Microsoft Edge
  • Caracteristici Microsoft Edge care pot face să merite încercate
Scroll to Top