Cum se utilizează un domeniu de e-mail personalizat cu iCloud Mail

Cum se utilizează un domeniu de e-mail personalizat cu iCloud Mail
⏱️ 12 min read

Domeniile personalizate de e-mail sunt ceva ce mulți utilizatori de iCloud au solicitat de ani de zile, iar Apple a livrat în cele din urmă cu iCloud +. Deci, ce este un domeniu de e-mail personalizat și de ce ar trebui să utilizați iCloud? Să ne scufundăm în asta chiar acum.

Ce este un domeniu de e-mail personalizat?

Un domeniu de e-mail este partea adresei de e-mail după semnul @. A domeniu personalizat e-mailul este altceva decât gmail.com, outlook.com, yahoo.com etc. De exemplu, dacă aș avea „[email protected]” ca adresă de e-mail, atunci „thisisanicloudtest.com” ar fi domeniul de e-mail personalizat. Multe companii utilizează adrese de e-mail de domeniu personalizate pentru a promova afacerea, deoarece pare mai profesională.

Pentru a continua un pic mai departe, un domeniu de e-mail personalizat este un domeniu prin care puteți trimite și primi e-mailuri. Vă solicită să aveți fie o gazdă de e-mail pentru acel domeniu (de obicei oferită gratuit de serviciul de găzduire web), fie să utilizați înregistrări MX care indică Gmail și să le accesați acolo pentru o taxă lunară. Aici intervine iCloud +: acum puteți utiliza iCloud + ca gazdă de e-mail pentru adresa de e-mail a domeniului personalizat.

De unde să cumpărați un domeniu personalizat

În lumea cumpărării de domenii, GoDaddy este la fel de sinonim cu spațiul pe care Google îl caută. Asta nu înseamnă că GoDaddy este singura sau cea mai bună opțiune, ca alternative HostGator, Name.com, NameCheap, Domain.com, Hover și Bluehost completează o listă de opțiuni bine cunoscute. Costul unui domeniu variază, dar, în general, un domeniu .com, cea mai populară extensie, este în jur de 10 până la 15 USD. Costul poate crește sau scădea dacă vă uitați la diferite extensii precum .co, .site., .Net, .blog, .shop etc.

După ce v-ați securizat numele domeniului, configurarea unui e-mail de domeniu personalizat este relativ simplă. De exemplu, site-urile web de mai sus vă vor ajuta să configurați individual o soluție de e-mail personalizată Google Suite pentru aproximativ 5 până la 6 USD pe lună pentru a începe. Pe de altă parte, un e-mail de domeniu personalizat iCloud + începe de la 0,99 USD lunar. Aceasta este o economie destul de mare în timp!

Configurarea unui iCloud + domeniu de e-mail personalizat

Odată ce ați achiziționat domeniul dvs., sunteți pe cale să trimiteți și să primiți e-mailuri cu acel nume de domeniu. Câteva avertismente rapide de subliniat înainte de a începe:

Tarifare domeniu personalizat Icloud Mail
 • Pentru a utiliza domeniul de e-mail personalizat, trebuie să aveți un abonament iCloud + sau un pachet Apple One. Aceasta înseamnă că vă abonați la oricare dintre planurile de abonament iCloud:
  • iCloud + cu 50 GB spațiu de stocare (0,99 USD / lună)
  • iCloud + cu 200 GB spațiu de stocare (2,99 USD / lună)
  • iCloud + cu 2 TB stocare (9,99 USD / lună)
 • Adresa dvs. de e-mail personalizată poate fi utilizată cu până la cinci domenii personale cu până la trei adrese personale pe domeniu.
 • Dacă iCloud + este partajat ca parte a unui grup Family Sharing, domeniile dvs. de e-mail pot fi distribuite și membrilor familiei. Oricine din grupul de familie își poate configura propriul domeniu personalizat și poate gestiona acea adresă individual.
Familia de domenii personalizate Icloud Mail
 • Autentificarea în doi factori trebuie să fie activată pentru ID-ul dvs. Apple pentru a utiliza orice domeniu de e-mail personalizat.
 • O adresă de e-mail iCloud Mail principală trebuie configurată înainte de orice configurare personalizată a domeniului de e-mail. În mod ideal, acest lucru va fi deja configurat în momentul în care ați folosit pentru prima dată un Mac, iPhone sau iPad.

Cu aceste avertismente în afara drumului, este timpul să începeți să vă configurați domeniul de e-mail personalizat. Rețineți că pașii acoperiți aici funcționează în orice browser, inclusiv Safari, Brave, Safari mobil etc. Întrucât nu există nicio soluție desktop pentru Mac sau Windows, puteți configura domeniul dvs. de e-mail personalizat iCloud doar printr-un browser web. Acest lucru este adevărat atât pe desktop, cât și pe mobil.

 1. Începe prin a merge la icloud.com/settings și localizarea „Domeniu de e-mail personalizat”. Faceți clic pe butonul Gestionați.
Setări de domeniu personalizat Icloud Mail
 1. Alegeți dacă doriți domeniul numai pentru o adresă personală sau pentru familia dvs. Dacă veți fi singurul utilizator al oricărui domeniu de e-mail personalizat, atunci „Numai dvs.” este calea corectă de urmat. Introduceți domeniul pe care doriți să îl utilizați.
Icloud Mail Domeniu personalizat numai dvs.
 1. Numele de domeniu ar trebui adăugat. În acest caz, folosim un domeniu de testare: www.thisisanicloudtest.com.
Adresă de domeniu de domeniu personalizat Icloud Mail
 1. Acest ecran vă solicită să adăugați e-mailul pe care doriți să îl utilizați. În acest caz vom folosi: [email protected]
Icloud Mail Custom Domain Adăugați un e-mail 1
 1. Vi se cere să vă actualizați înregistrările domeniului. Acesta este un pas important, deci asigurați-vă că faceți o captură de ecran a ceea ce apare pe ecran. Vom acoperi acest lucru în secțiunea următoare, dar ar trebui să aveți instrucțiuni pentru MX, TXT, TXT și CNAME.
 2. Faceți clic sau atingeți „Finalizați configurarea” și gata.
Icloud Mail Finalizare domeniu personalizat

Ce setări trebuie schimbate?

Odată ce ați achiziționat domeniul de la registratorul de domenii, cum ar fi NameCheap sau similar, modificarea setărilor este destul de simplă. Reveniți la oricare site pe care l-ați achiziționat numele de domeniu și localizați secțiunea de unde puteți ajusta înregistrările MX.

Acești pași urmează aceleași linii directoare pe care le-ați urmat mai sus pe iCloud.com

 • O înregistrare MX care specifică unde va fi livrat e-mailul „thisisanicloudtest.com”. Mai multe înregistrări MX pot fi configurate cu propriul lor nivel de prioritate.
 • Două înregistrări TXT conțin toate informațiile corecte pentru a evita / preveni falsificarea e-mailurilor.
 • O înregistrare CNAME ajută la orientarea traficului de la un domeniu la altul și la reducerea spamului. Fără ca acest lucru să fie introdus în înregistrarea DNS, toate e-mailurile trimise ar putea fi semnalate ca spam.
 • Asigurați-vă că capturați „.” la sfârșitul oricărei înregistrări MX.
 • „Numele gazdei” atât pentru înregistrările MX, cât și pentru TXT sunt numele dvs. de domeniu.
 • Majoritatea registratorilor de domenii pot modifica setările în termen de 48 de ore înainte ca adresa dvs. de e-mail personalizată cu iCloud + să fie activă.

Este foarte important să introduceți în mod corespunzător toate aceste setări în înregistrările DNS ale registratorului de domeniu de unde ați achiziționat domeniul. Orice greșeli vor însemna probabil e-mailurile pierdute și / sau vor permite semnalarea incorectă a e-mailurilor de către filtrele de spam. Apple are un document detaliat disponibil aici pentru a se asigura că greșelile sunt reduse la minimum. Asigurați-vă că verificați e-mailul de la Apple pentru a verifica de trei ori aceste intrări.

Înregistrări MX

Tip Numele gazdei Server de mail Prioritate TTL
MX thisisanicloudtest.com. mx01.mail.icloud.com. 10 3600
MX thisisanicloudtest.com. mx02.mail.icloud.com. 10 3600

TXT Records

Tip Numele gazdei Conţinut Prioritate TTL
txt thisisanicloudtest.com consultați înregistrările personale TXT furnizate de Apple 10 3600
txt thisisanicloudtest.com „V = spf1 redirect = icloud.com” 10 3600

Înregistrare CNAME

Tip Numele gazdei Numele țintei TTL
CNAME sig1._domainkey sig1.dkim.thisisanicloudtest.com.at.icloudmailadmin.com. 3600

Folosind noua adresă de e-mail personalizată iCloud

În ipoteza în care sunteți deja conectat la orice dispozitiv Mac, iPhone sau iPad, ar trebui să începeți să primiți notificări că noul dvs. e-mail personalizat este gata de utilizare. Acest lucru este valabil pentru Mail, iMessage, FaceTime etc. Dacă nu sunteți deja conectat la iCloud, ar trebui să faceți acest lucru acum, declanșând e-mailul personalizat iCloud să apară automat.

Pentru a verifica dacă funcționează, deschideți aplicația de e-mail implicită pe iPhone, iPad sau Mac pentru a vedea dacă e-mailul personalizat este disponibil pentru a fi utilizat în caseta derulantă „De la”. Dacă este, puteți începe să îl utilizați imediat. Pentru a verifica dacă totul funcționează pe un computer Windows:

 1. Deschideți aplicația iCloud pentru Windows. Selectați E-mail, Contacte și Calendare, apoi faceți clic pe „Aplicați”, în timp ce urmați restul instrucțiunilor de pe ecran.
 2. Deschideți Microsoft Outlook și uitați-vă la lista de foldere pentru a vedea dacă există un triunghi în stânga contului dvs. de e-mail iCloud și faceți clic pe el. Dacă noua adresă de e-mail nu este prezentă, așteptați până la 48 de ore sau verificați din nou toate setările din registratorul de domenii.

întrebări frecvente

1. Este disponibil un domeniu de e-mail personalizat în fiecare regiune sau țară?

Nu încă, dar este o listă destul de expansivă până acum. Apple oferă o listă completă aici și au indicat lansări mai mari se vor întâmpla.

2. Cum diferă un domeniu de e-mail personalizat de releuul privat Apple?

În cazul unui domeniu de e-mail personalizat, este exact exact cum sună. Este un e-mail personalizat pe care îl puteți utiliza cu un domeniu la alegere. În cazul relei private, este conceput mai mult pentru a vă proteja confidențialitatea pe măsură ce navigați pe web în Safari. Acestea sunt aproape complet lipsite de legătură și pot fi utilizate în tandem sau separat fără nici o interferență de la celălalt.

3. Cum diferă domeniul de e-mail personalizat de Ascunde e-mailul meu?

Din nou, un domeniu de e-mail personalizat este exact cum sună. În cazul Ascundeți e-mailul meu, este o funcție bazată pe iCloud + care vă permite să vă păstrați e-mailul personal privat. Un e-mail unic și aleatoriu este utilizat pentru a vă proteja adresa de e-mail existentă, pentru a vă asigura că nu primiți spam și că nu sunteți urmărit online.

4. Cum diferă iCloud de iCloud +?

iCloud, așa cum știm, rămâne în mare parte același cu același set de caracteristici, inclusiv o modalitate de sincronizare a informațiilor pe dispozitivele Apple. iCloud + este tot ceea ce este deja inclus în iCloud împreună cu caracteristicile suplimentare ale Ascunde e-mailul meu, releu privat, stocare video securizată HomeKit îmbunătățită și domenii de e-mail personalizate.

5. iCloud + va fi inclus ca parte a Apple One?

Da! Planurile de abonament Apple One includ iCloud +, deci, indiferent dacă alegeți un plan individual Apple, Family sau Premier Apple One, veți primi toate beneficiile iCloud +.

Gânduri de închidere

Apple face cu siguranță o intrare târzie în spațiul de e-mail personalizat, dar nu este prea târziu. Există o mulțime de oameni care vor considera saltul Apple în această categorie o oportunitate de a trece. Indiferent dacă este vorba de motive de confidențialitate sau de costuri, este prea devreme pentru a ne da seama, dar acesta este un domeniu în care întârzierea nu ar trebui să afecteze prea mult Apple. Dincolo de asta, Apple a făcut configurarea în cea mai mare parte auto-ghidată și oarecum fără erori, atâta timp cât copiați lucrurile exact în registratorul de domenii.

Apple are multe alte caracteristici interesante care vin în jos, cum ar fi adăugarea unui card de vaccinare yoru la iOS 15.1. Citiți mai departe pentru a afla tot ce a adăugat Apple la iOS 15, iPadOS 15 și macOS Monterey.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...