Cum se utilizează un hard disk extern cu Xbox One

Cum se utilizează un hard disk extern cu Xbox One
⏱️ 6 min read

După cum știți sau nu, toate jocurile Xbox One trebuie să fie complet instalate pe hard disk-ul consolei dvs. pentru o experiență de joc optimă. Acest lucru este indiferent dacă ați cumpărat sau nu un joc pe un disc fizic.

Așteptarea instalării nu este atât de rea, dar rata la care dispare spațiul dvs. de stocare este. Problema provine din faptul că Jocurile Xbox One sunt uriașe. De exemplu, Master Chief Collection cântărește 62,74 GB. Grand Theft Auto V este de 49,03 GB. Pentru a pune aceste numere în perspectivă, Xbox One este livrat cu 500 GB, 1 TB sau 2 TB de spațiu de stocare încorporat. Având în vedere că titlurile cu un buget mare apar adesea în jurul valorii de 50 GB, puteți vedea cum spațiul de stocare poate deveni rapid o problemă.

Obișnuia să fie că, dacă descopereai că rămâi fără spațiu, aveai opțiuni limitate, dintre care niciuna nu era deosebit de atrăgătoare. O soluție potențială a fost înlocuirea unității interne a Xbox One cu una mai mare. Din păcate, acest lucru nu este acceptat de Microsoft și anulează garanția consolei. Singura altă opțiune a fost să ștergeți un joc și să îl reinstalați dacă doriți să îl jucați din nou. Acest lucru a însemnat că persoanele cu biblioteci mari de jocuri care speră să poată juca ce doresc la un moment dat nu au avut noroc.

Din fericire, Microsoft a auzit geamătul colectiv al proprietarilor anxioși de Xbox și a lansat o actualizare care permite utilizatorilor să atașeze un hard disk extern. În prezent, Xbox One acceptă două unități externe simultan, permițând utilizatorilor să își extindă cu ușurință spațiul de stocare.

Sunteți gata să dați Xbox One un impuls de stocare după acel masiv patch Mass Effect Andromeda? Așa am crezut.

Cerințe

Înainte de a scoate o unitate flash veche dintr-un sertar și a o lipi într-unul dintre porturile USB ale Xbox One, există o serie de prevederi. În primul rând, unitatea trebuie să aibă cel puțin 256 GB. Aceasta înseamnă că puteți utiliza o unitate flash USB, cu condiția să fie suficient de mare.

xbox-one-external-recunoscut

În al doilea rând, unitatea trebuie să fie USB 3.0. Motivul din spatele acestui lucru este simplu: USB 3.0 oferă rate de transfer mai rapide. USB 3.0 acceptă o viteză de transfer de date de 5 Gbit / secundă (sau 625 MB / secundă). Această viteză este necesară pentru a vă asigura că jocurile și aplicațiile se încarcă rapid. Ultimul lucru pe care îl dorește Microsoft este o publicitate proastă care ar putea deteriora marca Xbox, deoarece oamenii foloseau o unitate ieftină cu rate de transfer de date lente. Majoritatea unităților de hard disk moderne și a unităților flash USB acceptă USB 3.0 în zilele noastre, dar verificați din nou înainte de a accesa contorul de plată.

A fost raportat stocarea externă pentru Xbox One este limitată la 16 TB, ceea ce este uriaș. Dimensiunea unității externe va depinde de cât spațiu aveți nevoie și de cât vă puteți permite. Dacă aveți o colecție mare de jocuri și aplicații, probabil că veți dori să optați pentru o unitate destul de mare. Seagate produce un „unitatea de joc”Care este comercializat pentru cei care doresc să crească spațiul de stocare pe Xbox One. Unitatea vine în variante de 2 TB și 4 TB și, în afară de logo-ul Xbox ștampilat în colț, nu pare să fie diferit de alte discuri dure portabile. Aceasta înseamnă că puteți utiliza orice unitate externă de tip raft. Dacă aveți un hard disk de rezervă de pe un laptop sau computer vechi, puteți chiar să îl aruncați într-o incintă și să îl utilizați.

Portabil sau desktop?

Există două tipuri diferite de hard disk-uri externe pe piață, denumite în mod obișnuit „desktop” și „portabile”. Unitățile portabile sunt mult mai mici și se bazează exclusiv pe cablul USB atât pentru alimentare cât și pentru transferul de date. Unitățile desktop sunt considerabil mai mari și necesită o sursă de alimentare separată în plus față de un cablu USB.

xbox-one-photo-hard-disk-extern

Unitățile portabile sunt puțin mai convenabile, dar unitățile desktop tind să fie mai rapide. Viteza unității de disc este măsurată în RPM, iar mai multe RPM înseamnă performanțe mai bune. Unitățile de disc portabile tind să se rotească la 5400 RPM, în timp ce desktopurile se învârt la 7200 RPM. Unitățile de hard disk cu performanțe mai rapide oferă timpi de încărcare mai rapizi și timpi de încărcare mai scurți.

Notă: SSD-urile pot părea o alegere bună datorită performanței lor îmbunătățite față de unitățile mecanice. In orice caz, Eurogamer a ajuns la concluzia că nu a existat prea multe beneficii în utilizarea unuia cu Xbox One.

Se instalează

Conectați hard diskul la unul dintre porturile USB gratuite de pe consola Xbox One. Acest lucru se poate face indiferent dacă consola este pornită sau oprită. Xbox va detecta unitatea și vă va întreba dacă doriți să o utilizați ca stocare externă. Spuneți „Da”, iar unitatea dvs. va fi formatată. Rețineți că orice date de pe unitate vor fi șterse. De asemenea, rețineți că formatul Xbox este unul proprietar, deci nu veți putea folosi acea unitate cu nimic altceva decât Xbox-ul dvs.

xbox-external-format

Consola vă va întreba dacă doriți ca jocurile și aplicațiile să fie descărcate în mod implicit pe unitatea externă. Depinde de dvs., dar s-ar putea să vedeți o ușoară îmbunătățire a performanței dacă optați pentru unitatea externă. Unitatea Xbox internă este de 5400 RPM, deci dacă externul este mai rapid, este posibil să vedeți timpi de încărcare mai mici etc.

Gestionarea jocurilor și a aplicațiilor

Dacă doriți să mutați un joc sau o aplicație existentă din spațiul de stocare intern al consolei în noul spațiu de stocare extern, va trebui să faceți acest lucru manual. Accesați meniul „Jocurile și aplicațiile mele”. Evidențiați un joc pe care doriți să îl mutați și apăsați butonul Meniu / Start. Selectați „Gestionați jocul” din meniul care apare. Selectați „Mutați la extern” și, în câteva secunde, jocul dvs. ar trebui să înceapă transferul. Puteți automatiza procesul selectând „Mutați totul”. Acest lucru va transfera toate jocurile de pe unitatea dvs. internă pe cea externă, evitându-vă de a fi nevoit să le mutați individual.

jocuri-xbox-one-move

V-ați extins capacitățile de stocare Xbox One prin adăugarea unui hard disk extern? Ce dimensiune ați recomanda? Vă bucurați de performanțe mai bune de la utilizarea unei unități externe? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x