Cum se verifică dacă Windows 10 este activat sau nu

Cum se verifică dacă Windows 10 este activat sau nu
⏱️ 3 min read

Windows 10 a ieșit de puțin peste o săptămână și o bună parte din utilizatorii de Windows și-au folosit deja actualizarea gratuită pentru Windows 10. De îndată ce vă actualizați sistemul, Microsoft vă activează automat copia Windows 10 în fundal, presupunând că ați făcut upgrade de la versiunile originale de Windows 7 sau 8.

Deoarece sistemul Windows nu afișează niciun tip de mesaje “Activat cu succes”, va exista un pic de confuzie dacă versiunea instalată sau actualizată de Windows este activată sau nu. Confuzia este adevărată în special dacă ați reinstalat Windows 10.

Deci, dacă vreți vreodată, iată cum puteți verifica dacă sistemul dvs. Windows 10 este activat sau nu prin diferite metode.

Verificați starea activării prin fereastra de sistem

Una dintre cele mai simple modalități de a verifica starea activării Windows 10 este să vă uitați la fereastra appletului de sistem. Pentru aceasta, pur și simplu apăsați comanda rapidă de la tastatură “Win + X” și selectați opțiunea “Sistem”. Alternativ, puteți căuta “Sistem” în meniul Start.

Odată ce fereastra de sistem a fost deschisă, derulați în jos și veți găsi cuvântul “Windows este activat” în secțiunea Activare Windows dacă sistemul dvs. este activat.

verificați-win10-activation-system-applet-windows-activate

Această fereastră afișează chiar opțiunea de a schimba cheia produsului dacă aveți vreodată nevoie de ea, ca atunci când faceți upgrade de la o ediție la alta.

Verificați Starea activării prin Setări moderne

În afară de utilizarea applet-ului Windows System obișnuit pentru a verifica starea activării, puteți utiliza și panoul de control Modern. Acest lucru este util mai ales dacă utilizați Windows 10 în modul tabletă.

Pentru a începe, faceți clic pe pictograma Notificări din colțul din dreapta jos al barei de activități și selectați opțiunea “Toate setările”.

check-win10-activation-select-all-settings

Acțiunea de mai sus va deschide panoul Setări. Aici, selectați opțiunea “Actualizare și securitate”.

verificați-win10-activation-select-update-security

În fereastra “Actualizare și securitate”, navigați la fila Activare și veți găsi starea activării Windows în panoul din dreapta. Dacă Windows este activat, veți vedea mesajul “Windows este activat” lângă “Activare”.

verificați-win10-activation-update-security-windows-activate

La fel ca în applet-ul System, fereastra găzduiește și butonul “Schimbă cheia produsului” dacă ai nevoie de el.

Verificați starea activării prin promptul de comandă

De asemenea, puteți utiliza vechea linie de comandă obișnuită pentru a vă verifica starea de activare Windows. Pentru aceasta, apăsați “Win + R”, tastați cmd și apăsați butonul Enter pentru a deschide linia de comandă. Alternativ, puteți utiliza și meniul utilizatorului puternic (Win + X).

check-win10-activation-run-command

Odată ce fereastra de comandă a fost deschisă, introduceți comanda de mai jos și apăsați butonul Enter.

check-win10-activation-enter-command

De îndată ce apăsați butonul Enter, Windows va afișa o fereastră nouă care arată starea activării. Deoarece folosesc ediția Home pe laptopul meu, este afișată ca ediția Core. Dacă utilizați versiunea Pro, atunci modificarea se va reflecta în fereastră.

verificați-win10-activation-cmd-windows-activate

Este atât de simplu să vă verificați starea de activare a sistemului Windows utilizând diferite metode.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. după ce ați folosit metodele de mai sus pentru a verifica dacă sistemul dvs. Windows este activat sau nu.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x