Cum se verifică și se schimbă slotul curent activ pe Android?

⌛ Reading Time: 7 minutes

În acest articol, vă vom împărtăși tuturor Cum să verificați și să modificați slotul curent activ pe Android. De asemenea, am inclus o metodă pentru fișiere flash pe un slot activ curent de pe dispozitivul dvs. Android folosind câteva comenzi. Cu toate acestea, pentru fișiere intermitente, va trebui mai întâi să Deblocați Bootloader-ul dispozitivului dvs. Android.

Înainte de Android 7.0 Nougat, utilizatorii de Android au trebuit să aștepte mult timp pentru a instala o actualizare. Și, prin urmare, mulți au omis aceste importante actualizări OTA. Având în vedere necesitatea orei, companiile producătoare au introdus un nou concept – dispozitive cu partiție dublă.

Aceste noi dispozitive Dual Partition au venit cu o caracteristică de actualizări fără probleme. În astfel de dispozitive cu partiție duală, o partiție este activă (în care sunteți pornit în prezent) și cealaltă este inactivă. Putem considera A ca o partiție activă. Și B ca partiție inactivă.

Deci, atunci când aveți un dispozitiv cu partiție dublă, actualizările OTA vor fi instalate pe partiția Inactivă (B). Astfel, chiar dacă se instalează o actualizare OTA majoră pe dispozitivul dvs., puteți continua să lucrați la el. Odată ce actualizarea este instalată, tot ce trebuie să faceți este să reporniți. Apoi, dispozitivul dvs. va fi în partiția B, care va deveni acum partiția activă, iar A va deveni inactivă până la următorul ciclu.

Nu asta este. În afară de aceasta, veți primi și o opțiune de a comuta între sloturile dvs. Deci, dacă se întâmplă ca actualizarea să conțină erori sau probleme, puteți reveni oricând la partiția anterioară și, astfel, la sistemul de operare stabil anterior. Nu este uimitor?

Ce este partiția A / B, sloturi active / inactive în Android?

Pe vremuri, telefoanele noastre Android trebuiau păstrate deoparte și nu aveam voie să le folosim până când nu a fost descărcată și instalată o actualizare a dispozitivului. Acest lucru a dus ulterior la instalarea de actualizări pe dispozitivele lor Android de mai puțini oameni. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivul avea o singură partiție sau slot. Și când o actualizare a fost gata să apară pe dispozitivul lor, a folosit singurul slot care ținea oamenii departe de telefoanele lor.

Pe măsură ce acest inconvenient al utilizatorilor de Android a început să crească și un număr mai mic de oameni își actualizau telefoanele, Google a decis să adauge încă o partiție pe dispozitivele lor Android. Această partiție suplimentară ar fi utilizată atunci când se instalează o actualizare și utilizatorii își pot folosi telefonul ca de obicei prin partiția deja prezentă.

Deci, dacă utilizați slotul curent A sau o partiție activă și vine o actualizare, acum actualizarea va fi instalată pe cealaltă partiție sau slotul B din fundal. Acest lucru nu va afecta experiența utilizatorului cu dispozitivul său, în timp ce acesta va actualiza și dispozitivul. Trebuie să știți o singură repornire după instalarea actualizării.

După ce ați repornit dispozitivul, slotul dvs. activ se va schimba în partiția B, deoarece acolo ați instalat cea mai recentă actualizare. Acum, partiția B va deveni slotul dvs. curent și partiția A va deveni slotul inactiv. Data viitoare când primiți din nou o actualizare pe dispozitivul dvs., procesul va continua, iar din nou partiția A va deveni slotul dvs. activ.

Abilitatea de a utiliza dispozitivul în timp ce este actualizat nu este doar avantajul pentru acesta. Există mai multe. Dacă actualizarea pe care ați instalat-o se dovedește a fi una coruptă sau conține erori, atunci aveți opțiunea de a reveni la slotul inactiv și a reveni la versiunea anterioară și stabilă a sistemului dvs. de operare.

Partițiile duale consumă dublu spațiul de stocare?

Presupun că, cu explicația de mai sus, ați putea înțelege ce sunt partițiile A / B. Acum este destul de evident să ne întrebăm dacă un slot suplimentar ar consuma spațiu suplimentar pe dispozitiv. Dar, spre surprinderea dvs., răspunsul este NU. Sloturile duale nu consumă spațiu de stocare dublu.

În dispozitivele de partiție A / B, doar câteva sute de MB reprezintă spațiul de stocare suplimentar utilizat și nu dublează stocarea unei partiții. Da, este destul de evident să crezi că atunci când primești partiții duale, primești și furnizori dubli, doi bootloaderi, două partiții de boot, două radio și două partiții de sistem și, prin urmare, spațiul de stocare s-ar putea dubla.

Așadar, aici vine motivul pentru care nu se dublează spațiul consumat. Una dintre caracteristicile specifice ale dispozitivelor de partiție A / B este că nu există partiție cache și recuperare în astfel de dispozitive. Această absență compensează dublarea spațiului de stocare în telefoanele cu partiție dublă.

De asemenea, rețineți că nu există partiție de recuperare pe dispozitivele Android cu partiție duală A / B. Și, prin urmare, lucrarea majoră a partiției de recuperare este preluată de partiția Boot. Sunt sigur că unii dintre voi ar fi făcut clic pe motivul pentru care nu intermitem TWRP folosind recuperarea rapidă flash twrp.img direct pe dispozitive cu partiție duală.

Pentru cei care încă vă întrebați, nu există o partiție de recuperare pe dispozitivele de partiție A / B și, prin urmare, nu putem bloca direct TWRP Recovery folosind fișierul de recuperare flash fastboot twrp.img. Și, prin urmare, în loc de modul tradițional utilizat pentru dispozitivele cu o partiție de recuperare, acum pornim dispozitivul pentru a porni partiția și apoi îl blochăm folosind boot boot boot twrp.img.

Fără alte devieri, acum că știți ce sunt dispozitivele de partiție A / B și avantajele partițiilor duale sau ale partițiilor A / B, iată cum puteți verifica dacă dispozitivul dvs. are partiții A / B și mai jos este modul în care puteți schimba slotul curent activ pe dispozitivele Android.

Cum să verific dacă dispozitivul meu are partiții A / B?

 • Pentru început, Descărcați și instalare Verificare înalte aplicație din Magazinul Google Play.
 • Deschideți-l și mergeți la Actualizări de sistem fără probleme secțiune.
 • Dacă vedeți o linie ca mai jos, atunci aveți un dispozitiv dual A / B Partition (slot).
...and is detected to have an A/B system partition
 • Cu toate acestea, dacă vedeți textul de mai jos, atunci aveți doar o singură partiție (A)
...and is detected to have an A-only system partition

Sper că metoda de mai sus a fost utilă pentru a verifica sloturile și partițiile dispozitivului.

Acum, că știți ce tip de partiție are dispozitivul dvs. și dacă are o partiție dublă și doriți să schimbați partiția activă curentă pe Android, consultați ghidul ușor de mai jos.

Cum să verificați și să schimbați slotul curent activ pe Android?

Mai jos este prezentat un ghid detaliat despre cum să schimbați slotul curent activ pe Android. În afară de aceasta, am menționat și metoda pe care o puteți utiliza pentru a bloca fișiere pe un slot activ curent de pe telefoanele Android. Asigurați-vă că urmați mai întâi cerințele înainte de a începe procesul real.

Condiții prealabile

 • Descărcați și instalați ADB și Fastboot pe Windows, Linux, Mac. Instrumentele Android SDK Platform sunt esențiale pentru procesul de mai jos, deoarece vom folosi comenzi ADB și fastboot pentru a schimba slotul curent activ de pe dispozitivul dvs.
 • Activați depanarea USB pe dispozitive Android. Puteți urmări ghidul detaliat aici sau, pe dispozitivul dvs. Android, accesați Setări> Despre telefon> Apăsați pe numărul de construcție de 7 până la 8 ori. Acum reveniți la pagina principală Setări. Aici veți întâlni o nouă opțiune, Opțiunea pentru dezvoltatori. Atingeți-l. Derulați în partea de jos și activați comutarea Depanare USB.
 • Depanare USB Android 10

 • Dacă doriți să blocați un fișier, va trebui mai întâi să deblocați Bootloader folosind Fastboot pe Android.

Pasul 1: Verificați slotul curent activ pe Android

 • Conectați dispozitivul la computer folosind cabluri USB.
 • Accesați ADB și Fastboot folder (folderul Platform Tools).
 • Introduceți CMD în bara de adrese și apăsați Enter.
 • prompt-comandă-ADB

 • Promptul de comandă se va deschide acum.
 • Introduceți comanda de mai jos La fereastră –
adb reboot bootloader

 • Introduceți comanda de mai jos în fereastră pentru a obține toate informațiile despre bootloader –
fastboot getvar all

 • Veți vedea diferite linii pe ecran. Dacă una dintre linii este cea de mai jos, atunci dispozitivul dvs. se află în prezent în slotul B.
(bootloader) current-slot: b

 • În timp ce, dacă vedeți o linie ca cea de mai jos, dispozitivul dvs. se află într-un slot.
(bootloader) current-slot: a

Acum că știți care este slotul curent activ de pe dispozitivul dvs., puteți trece mai departe pentru a schimba alte sloturi ca active.

Pasul 2: Cum să setați alte sloturi ca active?

Acum, că știți care slot este activ pe dispozitivul dvs., dacă doriți să schimbați slotul activ pe un telefon Android, atunci mai jos este modul în care puteți face acest lucru –

 • Introduceți comanda de mai jos pentru schimbați slotul inactiv în slotul activ pe dispozitiv.
fastboot set_active other

Setați slotul A ca activ pe Android

Dacă slotul dvs. curent activ este B, îl puteți schimba în slot A folosind comanda de mai jos –

fastboot set_active a

Setați slotul B ca activ pe Android

Dacă slotul dvs. curent activ este A, îl puteți schimba în slotul B utilizând comanda de mai jos –

fastboot set_active b

Cum să flashează fișierul în slotul curent activ?

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a trimite fișierul la slotul curent activ de pe dispozitivul dvs. Android, atunci prezentat mai jos este un ghid scurt și simplu pentru a face acest lucru. În primul rând va trebui să porniți dispozitivul în modul de pornire rapidă și apoi utilizând o comandă de pornire rapidă, fișierul flash în slotul curent. Citiți mai departe pentru a afla în detaliu.

Pasul 1: Porniți dispozitivul în modul Fastboot

 • Conectați dispozitivul la computer utilizând cabluri USB.
 • Accesați folderul ADB și Fastboot (folderul Platform Tools).
 • Introduceți CMD în bara de adrese și apăsați Enter.
 • Promptul de comandă se va deschide acum.
 • Introduceți comanda de mai jos în fereastră –
adb reboot bootloader

Ați deblocat cu succes bootloader-ul. Acum puteți continua mai departe.

Pasul 2: Flash fișier la slotul curent

 • Introduceți comanda de mai jos pentru a bloca fișierul în slotul curent activ –
  fastboot flash partition filename.img
 • În cazul în care doriți să blocați fișierul system.img, apoi tastați comanda de mai jos –
  fastboot flash system system.img

Fișier Flash în slotul A (partiția A) pe Android

Utilizați comanda de mai jos pentru a bloca fișierul către partiția A –

fastboot flash partition_a partition.img

Utilizați comanda de mai jos pentru a bloca fișierul vbmeta în slotul A –

fastboot flash vbmeta_a vbmeta.img

Fișier Flash în slotul B (partiția B) pe Android

Utilizați comanda de mai jos pentru a bloca fișierul în slotul B –

fastboot flash partition_b partition.img

Utilizați comanda de mai jos pentru a bloca fișierul furnizorului în slotul B –

fastboot flash vendor_b vendor.img

Cuvinte de încheiere –

Sper că toți ați putea verifica și schimba cu ușurință slotul curent activ pe Android. Acestea au fost toate comenzile esențiale de care ai avea nevoie pentru a verifica și schimba slotul curent activ pe dispozitivul Android și fișierele flash în slotul activ.

În cazul oricăror îndoieli legate de ghidul de mai sus, nu ezitați să ne anunțați în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom fi bucuroși să vă ajutăm. De asemenea, rămâneți la curent cu noi pentru articole mai utile.

Android fericit 🙂

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.