Cum se verifică temperatura GPU pe Windows 10

1643825876 Cum se verifica temperatura GPU pe Windows 10
⏱️ 2 min read

Pe Windows 10, Managerul de activități are capacitatea de a monitoriza temperatura plăcii grafice, iar în acest ghid, veți învăța cum să utilizați funcția. Deși temperatura plăcii grafice nu este de obicei o problemă în timpul utilizării normale și al jocului, dacă încercați să o overclockați sau aveți un computer mai vechi, a putea monitoriza temperatura GPU-ului poate fi esențială.

În trecut, aveai nevoie de instrumente terțe pentru a finaliza această sarcină, dar începând cu versiunea 2004 sau mai recentă, Managerul de activități include acum suport pentru a afișa temperatura plăcii grafice în mod nativ.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a verifica rapid temperatura GPU folosind software-ul Task Manager pe Windows 10.

Pentru a verifica temperatura GPU pe Windows 10, urmați acești pași:

  1. Deschis start.

  2. Caută Gestionar de sarcini și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

  3. Apasă pe Performanţă fila.

  4. Selectează GPU.

  5. Confirmă Temperatura GPU pe drumul cel bun.

    Temperatura GPU/sursa: Microsoft

După ce ați finalizat pașii, veți înțelege temperatura plăcii grafice, ceea ce ar trebui să vă ajute să determinați dacă dispozitivul se poate supraîncălzi din cauza răcirii inadecvate sau când încercați să overclockați dispozitivul.

Deși este bine să vezi că Windows 10 poate afișa în sfârșit aceste informații pentru plăcile grafice, caracteristica este de bază, deoarece arată doar temperatura actuală și nu poți vedea cum afectează aceasta în timp. De asemenea, Task Manager afișează doar informațiile în Celsius (nu în Fahrenheit) și nu este posibil să vedeți informațiile despre grafica integrată precum cele pe care le puteți găsi pe laptopuri și plăci de bază. Și, informațiile vor fi disponibile numai dacă aveți Windows Display Driver Model (WDDM) versiunea 2.4 sau mai recentă.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...