Cum se verifică temperatura procesorului în Windows 10

Cum se verifică temperatura procesorului în Windows 10
⏱️ 7 min read

Temperatura procesorului computerului este destul de vitală pentru a-l menține sănătos. La urma urmei, fiind punctul fierbinte al calculelor din computer, este o idee bună să-l păstrați la rece! Procesoarele care devin puțin prea fierbinți pot cauza tot felul de probleme cu computerul. S-ar putea să se strângă pentru a se menține răcoros, ceea ce va însemna o putere de procesare mai mică în general. În situații grave, computerul se va BSOD, va îngheța sau chiar se va opri sau va reporni singur.

Ca atare, este o idee bună să verificați temperaturile procesorului din când în când. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă puneți laptopul în situații în care s-ar putea supraîncălzi, cum ar fi pe pătură sau plapumă în timp ce utilizați laptopul în pat. În acest articol vom explora diferitele moduri în care puteți verifica temperatura procesorului în Windows 10.

Dar mai întâi – Ce este o „temperatură proastă?”

Din păcate, nu este imediat evident ce înseamnă o temperatură bună sau proastă pentru un procesor. Dacă ați căutat temperatura de ralanti a procesorului și ați văzut că este la 30 ° C, este o temperatură de ralanti bună sau proastă? Ce zici de 40 °, 50 °, 60 ° sau 70 ° C?

Dacă doriți să știți care este temperatura maximă a procesorului dvs., căutați pe web pagina produsului procesorului dvs. specific, apoi găsiți unde afișează temperatura maximă ideală pentru procesorul dvs.

Dacă temperatura este listată sub ceva similar cu „Temperatura maximă de funcționare” sau „T Case”, atunci aceasta este temperatura pe care ar trebui să vă străduiți pentru a menține procesorul sub majoritatea timpului. Dacă scrie „T Junction” (ca mai sus), sfatul general este să păstrați lucrurile la cel puțin 30 ° C sub această temperatură indicată. (Pentru exemplul de mai sus ne vom strădui să rămânem sub 70 ° C.) În orice caz, dacă PC-ul dvs. se află la această temperatură de cele mai multe ori (sau, în mod ideal, toate!), Mergeți bine.

Acum, că știm care este limita de temperatură, este timpul să explorăm modul de verificare a temperaturii procesorului în Windows 10. Acest lucru necesită ajutorul unor programe terțe care vă vor ajuta să țineți cont de cât de fierbinte este procesorul.

MSI Afterburner

Verificați CPU CPU Laptop Msi Afterburner Main

Proiectat având în vedere jucătorii și pentru cei care doresc să-și overclockeze computerele, MSI Afterburner funcționează ca un instrument excelent pentru a monitoriza temperaturile computerului. După ce ați instalat și deschis Afterburner, ar trebui să vedeți un grafic pe ecranul de pornire care să vă arate temperatura GPU-ului, temperatura procesorului și diverse alte date.

Pentru a reordona graficele și a da prioritate temperaturii procesorului astfel încât să apară în partea de sus, faceți clic pe „Setări” în Afterburner, apoi pe fila Monitorizare. Aici veți vedea un meniu în care puteți bifa ce lucruri doriți să fie afișate pe ecranul de pornire și să trageți în sus lucrurile pe care doriți să le apară în partea de sus. Doar glisați „temperatura CPU1”, „temperatura CPU2” și toate celelalte temperaturi ale procesorului în partea de sus a graficului, faceți clic pe OK și vor apărea pe ecranul de pornire în ordinea pe care ați ales-o.

Verificați temperatura CPU CPU Laptop Msi Afterburner

Când selectați temperatura „CPU”, puteți bifa și caseta „Afișare pe ecran” astfel încât să apară în colț ori de câte ori introduceți comanda rapidă pentru afișarea OSD (puteți alege ce tastă doriți să fie accesând fila „On-Screen Display” din setările Afterburner).

Deschideți Monitor Hardware

laptop-temperatura-deschidere-hardware

Deschideți Monitor Hardware este o soluție plăcută pentru a obține toate statisticile necesare într-un singur loc. Acest lucru vă va putea spune care sunt temperaturile procesorului dvs., precum și temperatura GPU-ului dvs., tensiunile utilizate în computer și chiar cât de repede merg ventilatoarele de sistem. Acest lucru îl face un instrument robust, care vă permite să urmăriți toate temperaturile sistemului.

Puteți găsi temperatura procesorului dvs. în categorie cu numele procesorului în ea. Va afișa o temperatură pentru fiecare nucleu pe care procesorul dvs. îl are:

laptop-temperatura-deschidere-citiri

Multe dintre aceste monitoare de temperatură vă permit să puneți citiri pe bara de activități. Acest lucru este deosebit de util dacă efectuați sarcini intensive în sistem și doriți să vă supravegheați temperaturile fără să vă aruncați înainte și înapoi între fereastra activă și monitorul sistemului. Dacă doriți să vedeți temperatura procesorului în bara de activități, faceți clic dreapta pe temperatura însăși și faceți clic pe „Afișați în tavă”.

laptop-temperatura-tava-deschisa

Dacă citirea ajunge să se ascundă în secțiunea de pictograme „suplimentare”, o puteți trage pe tava activă principală. Aceasta înseamnă că va fi întotdeauna vizibil atât timp cât puteți vedea bara de activități.

laptop-temperatura-deschidere-tragere

Temp

laptop-temperatura-nucleu

Dacă doriți ceva mai concentrat pe procesor, Temp este o alegere bună atunci când trebuie să verificați temperatura procesorului în Windows 10. Vă oferă tot ceea ce doriți să știți despre procesorul dvs., cum ar fi numele său, nucleele pe care le folosește și – cel mai important – temperatura acestuia. Vă va informa chiar despre limita de joncțiune a procesorului dvs., listată ca „Tj. Max ”peste temperaturile tale.

lecturi-temperatură-nucleu-laptop

Dacă doriți să vedeți temperatura în tava de sistem, aceasta ar trebui să fie activată în mod implicit. În caz contrar, faceți clic pe „Opțiuni”, apoi pe „Setări”.

setări-temperatură-nucleu-laptop

Faceți clic pe fila „Bara de activități Windows”, apoi pe „Activați caracteristicile barei de activități Windows 7”, urmată de „Temperatură”, apoi „OK”.

laptop-temperature-core-taskbar

Speccy

laptop-temperatura-speccy

O altă suită all-in-one, Speccy, vine ca un pachet frumos de diagnosticare a diferitelor sisteme, inclusiv posibilitatea de a verifica temperatura procesorului în Windows 10. De îndată ce deschideți Speccy, vi se afișează toate temperaturile relevante pe care trebuie să le cunoașteți pentru un laptop sănătos. Este, de asemenea, minunat pentru a dezgropa informații din sistemul dvs., deci asigurați-vă că vă amintiți această aplicație dacă aveți nevoie de informații despre sistemul de operare sau placa de bază, de exemplu.

Dacă faceți clic pe „CPU” din stânga, puteți obține informații mai concentrate pe procesorul dvs.

laptop-temperature-speccy-cpu

Dacă doriți ca temperatura să apară în tavă, faceți clic pe „Vizualizare”, apoi pe „Opțiuni”.

optiuni-temperatura-laptop-specific

Faceți clic pe „Tava de sistem”, apoi „Minimizați pe tavă”, urmat de „Afișați valorile în tavă”, apoi selectați „CPU”.

tava-specific-temperatura-laptopului

Acum, când minimizați Speccy, puteți ține evidența cât de fierbinte funcționează CPU-ul dvs., în timp ce faceți alte lucruri.

Ajutor! Procesorul meu este prea fierbinte!

Dacă metodele de mai sus te determină să descoperi că ai un procesor destul de prăjit, nu te panica. Există multe soluții pe care le puteți utiliza pentru a reduce procesorul la un nivel mai rezonabil. Am publicat un articol despre cum să răciți un laptop supraîncălzit, așa că vedeți dacă soluțiile de acolo vă vor ajuta să vă reduceți procesorul la o căldură mai ușor de gestionat.

Verificarea căldurii

Fiind o parte vitală a laptopului dvs., un procesor de supraîncălzire este un motiv de îngrijorare. Cu aplicațiile de la terțe părți, cu toate acestea, puteți verifica cu ușurință temperatura procesorului în Windows 10 și vă puteți asigura că procesorul funcționează la fel de bine cum ar trebui.

Doriți să faceți mai multă întreținere a laptopului? Ei bine, citiți ghidurile noastre despre cum să remediați un touchpad care se comportă greșit, precum și o tastatură pentru laptop.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x