Cum se verifică temperatura unității pe Windows 10

1643085716 Cum se verifica temperatura unitatii pe Windows 10
⏱️ 3 min read

Pe Windows 10, până acum, aveai nevoie de instrumente terțe ori de câte ori doreai să verifici temperatura hard diskului. Cu toate acestea, începând cu versiunea 20226, pagina de setări Gestionare discuri și volume a fost actualizată cu o nouă funcție de monitorizare a sănătății stocării, care nu numai că vă poate notifica despre orice anomalie hardware, dar afișează și temperatura internă a hard diskului pentru Memory Express non-volatilă. (NVMe) Unități cu stare solidă (SSD).

Deși rareori trebuie să verificați temperatura unității, aceste informații pot fi utile în multe situații. De exemplu, dacă hard disk-ul funcționează fierbinte pentru o perioadă lungă de timp, ar putea fi un indiciu că în interiorul stocării sunt procesate o mulțime de activități neașteptate. Ar putea indica faptul că unitatea este în pericol de defecțiune și trebuie să faceți o copie de rezervă a datelor. Sau ar putea însemna că trebuie să îmbunătățiți sistemul de răcire.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a afla temperatura curentă a unității fără instrumente terțe pe Windows 10.

Verificați temperatura hard diskului pe Windows 10

Pentru a afla temperatura curentă a hard diskului, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări pe Windows 10.

 2. Click pe Sistem.

 3. Click pe Depozitare.

 4. În secțiunea „Mai multe setări de stocare”, faceți clic pe Gestionați discuri și volume opțiune.

  Opțiunea Gestionare discuri și volume

 5. Selectați unitatea pe care doriți să-i cunoașteți temperatura.

 6. Apasă pe Proprietăți buton.

  Butonul proprietăți hard disk
  Butonul proprietăți hard disk

 7. În secțiunea „Sănătatea unității”, confirmați temperatura hard diskului.

  Citirea temperaturii conducerii
  Citirea temperaturii conducerii

Odată ce ați finalizat pașii, veți înțelege temperatura actuală a dispozitivului de stocare, care este informații valoroase pe care le puteți utiliza pentru a depana probleme sau pentru a regândi sistemul de răcire al dispozitivului.

Dacă nu vedeți detaliile despre temperatură, este probabil să nu aveți o unitate acceptată (în prezent sunt acceptate doar SSD-urile NVMe) sau să nu rulați versiunea de Windows 10 care include caracteristica de sănătate a unității. La momentul scrierii acestui articol, funcția este disponibilă cu versiunea 20226 și versiuni superioare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x