de Ovidiu

Cum sunt compensați vorbitorii de conferință

Cum sunt compensati vorbitorii de conferinta

Când am tratat o mulțime de e-mailuri recente cu privire la compensarea difuzoarelor pentru evenimente, mi-am dat seama că mai mulți oameni ar trebui să fie conștienți de modul în care este gestionată compensarea difuzoarelor, mai ales dacă doriți să organizați un eveniment.

Acestea fiind spuse, este un subiect destul de palpitant, așa că voi încerca să pășesc ușor. Și voi vorbi în principal despre conferințe tipice de software non-corporate. Vorbesc și la evenimente private / corporative din Europa și SUA și sunt un joc de minge diferit.

1611467166 366 Cum sunt compensati vorbitorii de conferinta
Eu după ce am ținut o discuție în Lisabona, Portugalia. Aerul cocoșat era probabil neintenționat. Fotografie de Rafael Garcia-Suarez

Diferitele tipuri de difuzoare

La o conferință, participanții se încadrează în mai multe grupuri, dar voi acoperi doar vorbitori obișnuiți și invitați (invitați).

Un vorbitor obișnuit este, de obicei, cineva care a trimis o discuție pentru o conferință și a primit-o acceptată. În timp ce compensația variază, singurul standard este renunțarea la taxa de participare. Alte forme de compensare pot fi cina unui vorbitor, „numai vorbitorul” sau alte avantaje, cum ar fi fotograf profesionist pe care îl vedeți la OSCON.

Un vorbitor obișnuit ar putea au lansat un tutorial și acei oameni primesc adesea o parte (sau toate) din banii tutorialului și ar putea au acoperit călătoria și hotelul. Acest pic pare mai mult „lovit sau ratat” în funcție de conferință. Acestea fiind spuse, cursurile de formare ale companiei mele sunt de obicei într-un mediu corporativ și nu am prea multe de spus despre instruirea conferinței.

Apoi aveți difuzorii invitați sau „invitați”. Aceștia sunt vorbitorii pe care o conferință îi folosește pentru a se promova. Conferința nu numai că oferă o gamă largă de subiecte interesante și șansa de a face rețea cu alte persoane din domeniul dvs., cu vorbitori puternici, precum Charles Stross sunt o remiză puternică. Sau dacă ai văzut vreodată Damian Conway vorbeste, tu știu de ce oamenii vor să meargă să-l vadă. De asemenea, am avut norocul să fiu prezentat ca vorbitor principal la conferințe.

Vorbitori invitați

Așa cum am menționat, sunt deseori invitat să vorbesc la conferințe, cum ar fi oferirea de Ziua 1 Keynote la o conferință în Bulgaria. Cu siguranță nu pretind că am apelul lui Damian Conway sau Charles Stross (deși cu un rating de 5 din 5 stele pentru ultima mea discuție OSCON din SUA, Nu sunt prea ponosit), dar totuși am dat o serie de cuvinte cheie sau am fost invitat să fiu doar „oaspete special”. Când ești invitat la o conferință, atunci lucrurile se schimbă puțin.

Dacă merg la toate evenimentele la care sunt invitat, cu greu mi-aș vedea familia și treaba mea ar suferi; Eu nu se poate particip la fiecare eveniment la care sunt invitat. Rachel Nabors, pe un podcast recent, unde a discutat cum vorbirea vă poate ajuta sau vă poate afecta afacerea, a declarat că pierde în medie 3.000 de dolari pentru fiecare conferință la care participă. Găsesc că este de fapt de partea inferioară, dacă numărați tot timpul de pregătire pentru o discuție excelentă și câte zile voi fi departe (călătoria mea este deosebit de dureroasă, deoarece locuiesc într-un oraș mic de pe coasta de sud-vest a Franței, fără aeroport) .

În ceea ce mă privește, vorbesc adesea la evenimentele Perl și, în firul de e-mail menționat anterior, cineva a susținut că, cu câteva excepții, vorbitorii invitați la conferințe software non-corporate nu primesc despăgubiri pentru aceste evenimente. Aceasta este o neînțelegere. Vorbitorii invitați la evenimentele menționate adesea nu primesc taxe de vorbire.

Vorbitorii publici de top pot câștiga bani foarte buni, dar pentru aceste conferințe, nu atât. Și doar pentru a fi clar: Nu am cerut niciodată o taxă de vorbire pentru un eveniment Perl. Comunitatea Perl mi-a dat multe și încerc să dau înapoi în schimb. De asemenea, ajută că am o mulțime de prieteni acolo. Dacă un eveniment Perl dorește oferi o taxă de vorbire și cred că nu le va face rău, voi accepta, dar nu am făcut din asta o condiție prealabilă a vorbirii mele.

Când vorbesc la alte conferințe / evenimente, decid de la caz la caz. Pentru o discuție rapidă sau pentru o nouă abordare a unei discuții pe care am susținut-o anterior, este destul de ușor. Dacă mi se cere să scriu ceva adaptat pentru un anumit eveniment, asta schimbă întregul plan de joc.

Oamenii care nu vorbesc în public adesea nu primesc cât de intensă este munca. Dacă țin o discuție despre practicile strategice de afaceri agile, proiectarea sistemelor OO sau proiectarea bazelor de date sau chiar „cum să vă mutați într-o țară străină”, există o cantitate imensă de cercetare implicată și dacă nu înțeleg bine, publicul mă va mânca viu. Și după ce o înțeleg bine, trebuie să o fac atât interesantă, cât și distracţie. Oh, și încadrați-l în orice interval de timp disponibil. E o muncă grea, chiar dacă țin doar o discuție motivațională.

Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, în afară de momentul în care decid că vreau să trăiesc cu normă întreagă ca vorbitor public, există doar atâtea evenimente la care îmi pot permite să particip înainte de a începe să-mi fac rău companiei (și așa cum am menționat, acest lucru nu este doar despre veniturile pierdute). De aceea, când sunt invitat la o conferință, cer călătorie și cazare pentru a compensa costurile. Și când spun „cazare”, mă bucur să mă bag în dormitorul de rezervă al cuiva. Sunt conștient de faptul că multe conferințe se desfășoară pe bugete restrânse și nu doresc să le rup.

În schimb, văd aceste evenimente ca fiind marketing și pentru orice costuri pe care le-aș suporta, compania mea le bugetează ca atare. Beneficiul marketingului depășește costul conferinței în sine, atâta timp cât cineva este atent la conferințele la care a participat.

Câteva sfaturi pentru organizatorii de conferințe

O conferință inteligentă va aranja zborul și hotelul vorbitorului, mai degrabă decât să le lase pe seama vorbitorului. Da, este mai mult pentru dvs. să aranjați toate acestea în avans, dar există o mână de vorbitori care au afectat conferințele cu hoteluri de 4 stele și zboruri de clasă business ale căror costuri nu se aștepta să le acopere conferința.

Este posibil ca vorbitorul să nu-și fi dat seama că cauzează o problemă, dar totuși, se întâmplă și poate face diferența dacă conferința își poate acoperi sau nu toate datoriile. Pentru evenimente private, am încetat destul de mult să facturăm zborurile și hotelurile separat (dacă nu vi se solicită), deoarece atât de multe companii au fost mușcate de acest lucru.

De asemenea, este interesant de menționat numărul de cereri pentru noi discuții. Pentru discuții noi, nu doar plesnim o punte de diapozitive în ultimul moment. Petrecem o cantitate uriașă de timp scriind materialul, practicându-l, lucrând la sincronizarea noastră, tăind diapozitive, scriind diapozitive noi, blestemând când ne dăm seama că trebuie să ne tăiem gluma preferată și așa mai departe. Fii atent la mine Companiile Agile Go POP vorbește la Kiev și vei avea o idee despre cât de multă muncă este implicată.

Chiar dacă vorbitorul a susținut deja o discuție, nu se vorbește niciodată de două ori: reacționăm la publicul nostru, ne actualizăm materialele și subliniem diferite puncte în prezentarea noastră. Chiar dacă discuția a fost postată online, puțini oameni le urmăresc până la capăt. Așadar, dacă ne invitați, dar nu vă puteți permite să ne plătiți, este adesea OK, dar fiți conștienți de faptul că obținerea unei discuții noi de la noi este un bonus.

În concluzie

Pentru majoritatea conferințelor, majoritatea vorbitorilor beneficiază de renunțarea la taxa de conferință și poate de un anumit swag special. Pentru conferințe mai mici, non-profit, vorbitorii invitați nu sunt adesea plătiți, dar cheltuielile lor de călătorie și cazare sunt de obicei acoperite. Pentru conferințe mai mari și evenimente corporative, vorbitorii invitați primesc adesea o taxă de vorbire, iar suma variază de la eveniment la eveniment și de la vorbitor la vorbitor.

Conferințele mai mici oferă, de obicei, taxe de vorbire doar pentru o mână de luminari, deoarece asta este tot ce își poate permite conferința. Oamenii care oferă tutoriale primesc adesea o parte din taxele de tutorial ca compensație (OSCON oferă un onorariu prost de 500 USD).

Unele personalități bine-cunoscute la aceste conferințe nu percep taxe de vorbire, dar unele sunt atât de solicitate încât au nevoie de taxe menționate pentru a compensa pierderile din afacerea lor principală.

Aceasta este o actualizare dintr-o postare populară pe LinkedIn.

Curtis „Ovidiu” Poe este invitat periodic la evenimente publice și private din Europa și SUA. Dacă doriți să vorbească la un eveniment, vă rugăm să trimiteți o solicitare la info la allaroundtheworld dot fr.